Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

''Κλειδώνει η θέση του ΥΦΕΘΑ στον Στρατηγό Αλκ. Στεφανή. Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας ο Μιχαήλ Κωσταράκος''

Του Ηλία Προύφα Μπορεί να μη συμπεριελήφθησαν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας σε Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη, ούτε και στο επικρ...

Του Ηλία Προύφα

Μπορεί να μη συμπεριελήφθησαν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας σε Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη, ούτε και στο επικρατείας, όμως θεωρείται παραπάνω από σίγουρο, ότι θα είναι παρών την επόμενη ημέρα...
Ο λόγος για τον τ. ΑΓΕΣ, Στρατηγό Αλκιβιάδη Στεφανή, και τον τ. Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.
Πρόκειται για δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που τα σενάρια των τελευταίων ημερών, όπως μαθαίνουμε στο kranosgr, τους φέρουν πρωταγωνιστές στο προσκήνιο, με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.




Σενάριο πρώτο
Θεωρείται και το πιο πιθανό, στην περίπτωση που όσα ακούγονται για το μέλλον των δύο στρατηγών επιβεβαιωθούν. Με δεδομένη την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι το κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρό από πλευράς υπουργών, με περισσότερους υφυπουργούς, ακόμη και εξωκοινοβουλευτικούς, γνώστες του αντικειμένου του υπουργείου, τότε απόστρατος αξιωματικός θα αναλάβει τη θέση του υφυπουργού, με πιθανότερο υπουργό τον Βασίλη Κικίλια ή τον Νίκο Δένδια.
Σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως ''κλειδώνει'' το όνομα του τ. ΑΓΕΣ, Στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος είναι ένα στέλεχος που μπορεί να ανταποκριθεί επάξια στα πολιτικά και στρατιωτικά καθήκοντα ως ΥΦΕΘΑ. Εάν συμβεί αυτό, ο έτερος Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, θα τοποθετηθεί στο Μαξίμου, όπου θα αναλάβει Πρόεδρος του νεοσυσταθέντος συμβουλίου εθνικής ασφάλειας. Το να αντιστραφούν οι ρόλοι των δύο στρατηγών στο παραπάνω σενάριο, θεωρείται απίθανο.

Σενάριο Δεύτερο
Συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες και θα εξαρτηθεί από το εάν λάβει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία καθώς και το εύρος αυτής.
Το σενάριο σε αυτή την περίπτωση κάνει λόγο για τοποθέτηση του Μιχαήλ Κωσταράκου, στο ΥΠΕΘΑ, σε θέση Υφυπουργού και την επαναφορά στη θέση του ΑΓΕΕΘΑ, του Στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή.
Όπως συζητιέται στα ''χακί'' πηγαδάκια, για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει η Νέα  Δημοκρατία, να έχει ευρεία αυτοδυναμία, έτσι ώστε να στείλει το μήνυμα αλλαγής των μηχανισμών του κράτους, σε όλους τους τομείς.
Πάντως όπως ακούγεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εάν προχωρήσει σε κρίσεις και αλλαγές αρχηγών Γενικών Επιτελείων, δεν θα το κάνει πριν το τέλος Ιανουαρίου του 2020, έτσι ώστε να μη δείξει ρεβανσισμό και εκδικητικότητα, κάτι που θα χτυπήσει άσχημα στην κοινωνία, αν και τότε πάλι θα ''δυσκολευτεί'', διότι η θητεία των Αρχηγών, είναι θεσμοθετημένη για 2 συν 1 και 3 συν 1 για τον ΑΓΕΕΘΑ.







Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε να επιφέρει αλλαγές, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, είναι μετά από μια κρίση με την Τουρκία, που όλοι απεύχονται. Διαφορετικά με την Τουρκική προκλητικότητα να χτυπάει κόκκινο, δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές.

Οι ''ανταγωνιστές''
Υπάρχουν πρόσωπα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ''ανταγωνιστές'' των Στρατηγών Στεφανή και Κωσταράκου, στα παραπάνω σενάρια; Οι γνωρίζοντες από το χώρο της Εθνικής Άμυνας, κάνουν λόγο πως εάν ισχύσει ένα από τα δύο σενάρια, ίσως υπάρξει η ''δυσφορία'' των συμμαθητών Στρατηγών Παναγιώτη Φαραντάτου και Νίκου Μανωλάκου, οι οποίοι μπαίνουν στη μάχη του Σταυρού σε Έβρο και Πειραιά και είτε εκλεγούν είτε όχι, θα πρέπει δικαιωματικά να αξιοποιηθούν σε πολιτικές θέσεις.
Τον τελικό λόγο πάντως θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα τα σταθμίσει όλα και θα αποφασίσει. 
Ενεργός ρόλος όπως ακούμε, υπάρχει και για τα 4 στελέχη, τα οποία πρόσφεραν πολλά στο στράτευμα.

Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν. Η 7η Ιουλίου πλησιάζει, τίποτα δεν έχει επίσημα οριστικοποιηθεί και μέχρι τότε πολλά και διάφορα ''χακί'' σενάρια θα ακούμε καθημερινά, τα οποία όμως μένει να επιβεβαιωθούν στην πράξη.




Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ''Κλειδώνει η θέση του ΥΦΕΘΑ στον Στρατηγό Αλκ. Στεφανή. Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας ο Μιχαήλ Κωσταράκος''
''Κλειδώνει η θέση του ΥΦΕΘΑ στον Στρατηγό Αλκ. Στεφανή. Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας ο Μιχαήλ Κωσταράκος''
https://1.bp.blogspot.com/-eBJAPYQgVgo/XRJf1wjmbHI/AAAAAAAEglw/VcEkHeLqHs8V1Am7yioxBXkW5bS6FtCygCLcBGAs/s640/333222.JPG
https://1.bp.blogspot.com/-eBJAPYQgVgo/XRJf1wjmbHI/AAAAAAAEglw/VcEkHeLqHs8V1Am7yioxBXkW5bS6FtCygCLcBGAs/s72-c/333222.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2019/06/blog-post_933.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2019/06/blog-post_933.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy