Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Διακριτική Μεταχείριση Προσωπικού (Αποστρατευτικός Βαθμός Στελεχών Προερχομένων από Σ.Μ.Υ)

ΠΡΟΣ :κ.κ ΥΕΘΑ                                                   Φ.000/1/1                                                           ...


ΠΡΟΣ :κ.κ ΥΕΘΑ                                                   Φ.000/1/1
                                                                             Σ. 1
Τρίκαλα, 01 Αυγ 2018

ΚΟΙΝ: ΑΝΥΕΘΑ, Α/ΓΕΕΘΑ                    
 Κοινοβουλευτικά κόμματα
ΣΑΣΜΥ – μέλη μας

ΘΕΜΑ: Διακριτή Μεταχείριση Προσωπικού (Αποστρατευτικός Βαθμός Στελεχών Προερχομένων από Σ.Μ.Υ)
                                                                                   
Κύριε Υπουργέ,

1.   Η παρούσα επιστολή, αποσκοπεί στο να αναδείξει ένα ζήτημα διακριτής μεταχείρισης των αποφοίτων (Τάξεων 1979 – 1981) της Παραγωγικής Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), καθιστώντας σας προσωπικά και κατ’ επέκταση την Πολιτεία, δέκτη αγωνίας της συγκεκριμένης μερίδας συναδέλφων. 2. Ειδικότερα οι παραπάνω απόφοιτοι της ΣΜΥ, τερμάτισαν ευδοκίμως την υπηρεσία τους στα 35 έτη και αποστρατεύθηκαν με καταληκτικό βαθμό Αντισυνταγματάρχη (Ανχη) κι ΟΧΙ Συνταγματάρχη (Σχη) όπως συνέβη με τους προηγούμενους ή ακόμη περισσότερο με τους αμέσως νεότερους απόφοιτους της ΣΜΥ, καθώς επίσης και τους αποφοίτους των αντίστοιχων παραγωγικών σχολών της ΣΜΥΝ και ΣΤΥΑ.
3. Ουσιαστικά οι απόφοιτοι ΣΤΥΑ αποστρατευθήκαν ως ευδοκίμως τερματίσαντες με το του Σμηνάρχου (Σμχου), ενώ αντίστοιχα οι απόφοιτοι της ΣΜΥΝ δικαιώθηκαν πρόσφατα μέσω Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) στις 8.2.2018 όπου τους απονεμήθηκε ο βαθμός του Πλοιάρχου σε αποστρατεία, σύμφωνα µε τις διατάξεις της περίπτωσης στ’ της παραγράφου 17 του άρθρου 20 του Ν. 2439/1996, όπως αυτή προστέθηκε µε την παράγραφο 3 του άρθρου 4 του Ν. 4494/2017, στους παρακάτω Αντιπλοιάρχους Ειδικοτήτων ε.α. του Πολεµικού Ναυτικού οι οποίοι κρίθηκαν ως «Ευδοκίμως τερµατίσαντες τη σταδιοδρομία τους», στο βαθμό του Αντιπλοιάρχου, από το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο Κρίσεων (ΑΝΣΚ).
4. Οι απόφοιτοι της ΣΜΥ αδίκως δεν συμπεριελήφθησαν εντός του ανωτέρου ΠΔ, γεγονός το οποίο διέλαθε προφανώς της προσοχής του νομοθέτη και συνιστά απ’ όλες τις απόψεις αδικία διότι, με το άρθρο 4 (παρ. 1) του Συντάγματος, καθορίζεται ότι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και καθιερώνεται, πέραν αυτού και η ισότητα του νόμου απέναντι στους πολίτες.

5. Το πρόβλημα έγκειται ουσιαστικά σε τρείς τάξεις αποφοίτων και αναλυτικότερα όπως παρακάτω:


α. Οι απόφοιτοι των Τάξεων ΣΜΥ/1979Β και 1979Α, εκ των οποίων αποστρατεύτηκαν λόγω 35ετίας ως: «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους» την 08 Ιουλ 2013.
Σύνολο: Επτά (7) απόφοιτοι. 

β. Οι απόφοιτοι των Τάξεων ΣΜΥ/1981Β και 1981Α, εκ των οποίων αποστρατεύτηκαν λόγω 35ετίας ως: «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους» την 24 Σεπ 2015.
Σύνολο: Δέκα (10) απόφοιτοι.

                          γ. Οι απόφοιτοι των Τάξεων ΣΜΥ/1980Β και 1980Α αποστρατεύθηκαν άπαντες, πριν συμπληρώσουν 35 έτη υπηρεσίας.
                           δ. Τέλος τόσο οι προηγούμενες Τάξεις, όσο και οι αμέσως επόμενες των αποφοίτων της ΣΜΥ οι οποίοι αποστρατεύθηκαν λόγω 35ετίας ως «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους», τους απονεμήθηκε ο καταληκτικός βαθμός του Σχη.   

6. Δεδομένου ότι το Σύνταγμα βρίσκεται στην κορυφή της ιεραρχίας της έννομης τάξης, είναι σαφές ότι απαγορεύεται η αδικαιολόγητη δυσμενής διάκριση κάποιας κατηγορίας εργαζομένων, πολύ δε περισσότερο μεταξύ ομοιογενών πραγμάτων (απόφοιτοι ΑΣΣΥ) και για το λόγο αυτό οι θιγόμενοι συνάδελφοι προσβλέπουν σε αποκατάσταση της ηθικής τάξεως και ομαλότητας, αφού υπάρχει πρόδηλο ηθικό έρεισμα.

7. Επιπλέον το Σύνταγμα επιτάσσει την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης. Η έννομη τάξη οφείλει να διασφαλίζει την τήρηση των δικαιωμάτων αυτών. Ο κοινός νομοθέτης υποχρεούται, κατά τη δικαιοδοσία του, να παράγει δίκαιο, το οποίο δεν έρχεται σε αντίθεση προς το περιεχόμενο των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

8. Συνεπώς, το διακριτό θεσμικό πλαίσιο του αποστρατευτικού βαθμού, στο οποίο εμπίπτουν και οι απόφοιτοι ΣΜΥ (Τάξεων 1979 – 1981), δεν αποτελεί επαρκές νομικό επιχείρημα που να δικαιολογεί τη διαφορετική μεταχείριση.  

9. Εν κατακλείδι δεν τίθεται επ’ ουδενί αναδρομικό ζήτημα οικονομικής φύσεως, αλλά καθαρά ηθικής αποκατάστασης και η Πολιτεία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, επιδεικνύοντας σωστά αντανακλαστικά για την επίλυση του θέματος.

Για το Προσωρινό Δ.Σ
         Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γενικός Γραμματέας

                Τ.Υ                                                                                                Τ.Υ
    Στέφος Ευάγγελος                                                              Γεώργιος Μέρμηγκας
         Υπλγος ε.α                                                                                   Τχης ε.αΌνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,245,ΔΙΑΦΟΡΑ,67,ΔΙΕΘΝΗ,138,ΕΛΛΑΔΑ,429,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,6574,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,139,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,99,
ltr
item
KRANOSGR: Διακριτική Μεταχείριση Προσωπικού (Αποστρατευτικός Βαθμός Στελεχών Προερχομένων από Σ.Μ.Υ)
Διακριτική Μεταχείριση Προσωπικού (Αποστρατευτικός Βαθμός Στελεχών Προερχομένων από Σ.Μ.Υ)
https://2.bp.blogspot.com/-3aaohnx-_20/W2HodX-INFI/AAAAAAAEI7Y/HYWr6Ou4eJ0W2LED9FzmBycrgWxf4cWCQCLcBGAs/s640/322.JPG
https://2.bp.blogspot.com/-3aaohnx-_20/W2HodX-INFI/AAAAAAAEI7Y/HYWr6Ou4eJ0W2LED9FzmBycrgWxf4cWCQCLcBGAs/s72-c/322.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/08/blog-post_64.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/08/blog-post_64.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy