Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Αυτοκτονίες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Το ΓΕΕΘΑ παίρνει μέτρα για τον εσωτερικό εχθρό

Μέτρα για να αφοπλίσει τον κρυφό, εσωτερικό εχθρό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων παίρνει το ΓΕΕΘΑ. Ο λόγος για τις αυτοκτονίες των στελ...


Μέτρα για να αφοπλίσει τον κρυφό, εσωτερικό εχθρό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων παίρνει το ΓΕΕΘΑ. Ο λόγος για τις αυτοκτονίες των στελεχών, που οι δείκτες δείχνουν να διαλαμβάνουν ανοδικά χαρακτηριστικά. 


Σε πρώτο χρόνο, έγινε ένα σαρωτικό σκανάρισμα όλων των περιπτώσεων αυτοχειριών. Με καταγραφή και αξιολόγηση των συνθηκών και των πιθανών αιτιών που οδήγησαν στα συγκεκριμένα περιστατικά. Στο μικροσκόπιο της συντονισμένης έρευνας του Υγειονομικού Τομέα και των Διοικήσεων, βρέθηκαν ακόμη και οι λεγόμενες ιατρικές συνιστώσες. Δηλαδή οι πιθανές εσωτερικές παθογένειες του συστήματος εσωτερικού ελέγχου. 



Η έκτακτη σύσκεψη

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert προ καιρού πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι Διεθυντές των Ψυχιατρικών Κλινικών των Ενόπλων Δυνάμεων του Λεκανοπεδίου, καθώς επίσης οι εκπρόσωποι του Διακλαδικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΔΚΨΥΕΔ).





Στη σύσκεψη έγινε μια αναλυτική επισκόπηση και επεξεργασία όλων των δεδομένων σε ένα συντονισμένο σχέδιο δράσης για το οποίο έχει ενημερωθεί η ιεραρχία. Πέραν της αύξησης του βαθμού ετοιμότητας αλλά και του συντονισμού, αναβαθμίστηκε και το επίπεδο των ήδη υπαρχόντων μηχανισμών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του προσωπικού και της πρόληψης της αυτοκτονικής συμπεριφοράς. 

Τακτικές “έφοδοι” και εκστρατεία ενημέρωσης - εκπαίδευσης από το ΔΚΨΥΕΔ



Σε αυτό το πλαίσιο τo Τμήμα Πρόληψης του Διακλαδικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων θα εντατικοποιήσει τις επισκέψεις, τις ομιλίες και τα σεμινάρια που ήδη πραγματοποιεί στους Μείζονες Σχηματισμούς στην Αττική και στην επαρχία. Πέραν του πακέτου με την παρουσίαση του προβλήματος της αυτοκτονικότητας θα δίνονται κωδικοποιημένα και κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπισή του. 


Οι έχοντες θέση ευθύνης, θα λάβουν μια ρητή και επαναλαμβανόμενη υπενθύμιση για τα εγχειρίδια που έχουν εκπονηθεί. Δεν αποκλείεται η πραγματοποίηση και αχύρυθμο “φροντιστήριο” για την καλύτερη αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. Επιπλέον θα γίνει και μια εκστρατεία ενημέρωσης που θα αφορά στην 24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης, η χρήση της οποίας είναι ανώνυμη και διαθέσιμη για όλο το προσωπικό.






Η Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, θα παρακολουθεί συνεχώς την πορεία του ανησυχητικού φαινομένου συντονίζοντας το μικτό σχήμα συνεργασίας του Υγειονομικού τμήματος (Νοσοκομεία, Ιατροί και Ψυχολόγοι Μονάδων), με τις εκάστοτε Διοικήσεις. 



Ακόμη εξετάζεται το ενδεχόμενο εκπαίδευσης των στελεχών στις πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας. Βασικός στόχος είναι να αποτελέσουν τους εσωτερικούς συνδέσμους ψυχικής υγείας ώστε να υπάρξουν περισσότερες δυνατότητες έγκαιρης αναγνώρισης και παρέμβασης. 

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Αυτοκτονίες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Το ΓΕΕΘΑ παίρνει μέτρα για τον εσωτερικό εχθρό
Αυτοκτονίες στις Ένοπλες Δυνάμεις: Το ΓΕΕΘΑ παίρνει μέτρα για τον εσωτερικό εχθρό
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6VtO_LPGEWEqyAlKSwZ7B2qs_1jEJFiiTnLqbd6rb3_39A5SU7S0zqkg228brJeT5U_WKLppBU7EQC9W2t6LsxzADullnLUqsB5EH47ijZPYT6M-IR9VS4qki1k6pPDBfZtcn2eHoaNdp/s640/aytoktonia_1-630x420.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6VtO_LPGEWEqyAlKSwZ7B2qs_1jEJFiiTnLqbd6rb3_39A5SU7S0zqkg228brJeT5U_WKLppBU7EQC9W2t6LsxzADullnLUqsB5EH47ijZPYT6M-IR9VS4qki1k6pPDBfZtcn2eHoaNdp/s72-c/aytoktonia_1-630x420.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/08/blog-post_35.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/08/blog-post_35.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy