Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Εισαγωγική ομιλία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στη συνέντευξη Τύπου στο ΥΠΕΘΑ

  «Σε συνέχεια της επίσκεψης που έγινε στην περιοχή των Δήμων Ραφήνας - Πικερμίου και Μαραθώνα θα ήθελα να σας ενημερώσω για την εμπλοκή...

 «Σε συνέχεια της επίσκεψης που έγινε στην περιοχή των Δήμων Ραφήνας - Πικερμίου και Μαραθώνα θα ήθελα να σας ενημερώσω για την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018:

Διατέθηκαν τέσσερα εναέρια μέσα για πυροπροστασία.

Διατέθηκαν αεροπορικά μέσα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Βοηθείας (δύο αεροσκάφη από την Ιταλία, ένα από τη Ρουμανία και δύο από την Ισπανία).



Διατέθηκαν προωθητές γαιών, φορτωτές γαιών, εκσκαφείς τάφρων, οκτώ υδροφόρες, πυροσβεστικά οχήματα και ανατρεπόμενα οχήματα.

Διατέθηκαν - και παραμένουν στην περιοχή - μία φρεγάτα για το συντονισμό των επιχειρήσεων έρευνας - διάσωσης, καθώς και 70 άτομα από τα Γενικά Επιτελεία, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ», στο Μάτι Αττικής. Επίσης, στην περιοχή αναπτύχθηκαν 55 πυροσβέστες και δύο οχήματα από την Κύπρο.

Συνεχίστηκε η ετοιμότητα των στρατιωτικών νοσοκομείων Αττικής και διάθεση αριθμού κλινών στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων και στις Στρατιωτικές Σχολές για τυχόν κάλυψη αναγκών πυροπλήκτων.

Στο σημείο αυτό θέλω να σας πω ότι κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Υγείας έχουμε διαθέσει από μία τουλάχιστον κλίνη στις ΜΕΘ των τριών νοσοκομείων.

Διατίθενται 29 μικτά - αμιγή περίπολα από τα Γενικά Επιτελεία για πρόληψη πυρκαγιών και συνδρομή στην ασφάλεια των πληγεισών περιοχών και συνεχίζεται η λειτουργία δύο κέντρων συντονισμού περιπόλων στα Μέγαρα και στον Άγιο Ανδρέα.




Συνεχίστηκε η διάθεση 15 πολιτικών μηχανικών από τα Γενικά Επιτελεία στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για εκτίμηση ζημιών στην περιοχή της Κινέττας, όπου έγινε έλεγχος σε 100 οικίες. Το σύνολο των μηχανικών που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι 50.

Διανεμήθηκαν από το Στρατό Ξηράς μερίδες φαγητού στο Μάτι σε πυροπλήκτους με δύο κινητά μαγειρεία και μία υδροφόρα.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018:

Διατέθηκαν 2 εναέρια μέσα για πυροπροστασία.

Παρέμειναν τα αεροπορικά μέσα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Βοηθείας (δύο αεροσκάφη από την Ιταλία, ένα από τη Ρουμανία και δύο από την Ισπανία).

Διατέθηκαν περαιτέρω από τα προηγούμενα δύο προωθητές γαιών, τρεις φορτωτές γαιών, ένας εκσκαφέας τάφρων, 12 υδροφόρες και τρία ανατρεπόμενα οχήματα.

Ξεκινήσαμε τη διάνοιξη κάποιων ρεμάτων στη περιοχή, κατόπιν οδηγιών του Δήμου και του Υπουργείου Υποδομών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η φρεγάτα παραμένει για το συντονισμό της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης και 70 άτομα από τα Γενικά Επιτελεία, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ», στο Μάτι.

Συνεχίζεται η ετοιμότητα των στρατιωτικών νοσοκομείων Αττικής όπως ακριβώς έχει περιγραφεί για την προηγούμενη ημέρα και συνολικά νοσηλεύτηκαν 14 περιστατικά υγείας που αφορούσαν τις πυρκαγιές, στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Τα δύο περιστατικά αφορούν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Διατέθηκαν 25 μικτά - αμιγή περίπολα από τα Γενικά Επιτελεία για πρόληψη πυρκαγιών και συνδρομή στην ασφάλεια των πληγεισών περιοχών και συνεχίζεται η λειτουργία των κέντρων συντονισμού.





Δεκαπέντε πολιτικοί μηχανικοί παραμένουν από τα Γενικά Επιτελεία στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για εκτίμηση ζημιών στην περιοχή Κινέττας και στο Μάτι, όπου έγινε έλεγχος σε άλλες 60 κατοικίες.

Διανεμήθηκαν από τον Στρατό Ξηράς μερίδες φαγητού στο Μάτι σε πυρόπληκτους με δύο κινητά μαγειρεία.

Είναι η πρώτη ημέρα που διαθέτουμε 50 διαμερίσματα στο ΚΕΔΑ/Ζούμπερι για τη στέγαση πυρόπληκτων.

Επίσης, η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) ανέλαβε με κλιμάκιο μηχανημάτων εργασίες για την αντιπλημμυρική προστασία των Δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα. Τα έργα πραγματοποιούνται στο μεγάλο ρέμα Ραφήνας και στο ρέμα που συνιστά όριο μεταξύ των δύο Δήμων και περιλαμβάνουν τη διευθέτηση, τον καθαρισμό και την κοπή δέντρων και θάμνων, με σκοπό την απρόσκοπτη διοχέτευση των ομβρίων υδάτων προς τη θάλασσα.

Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Ιουλίου 2018:

Διατέθηκαν τέσσερα νέα εναέρια μέσα για επιτήρηση. Εδώ θέλω να σας πω ότι όλα τα ελαφρά μέσα που διαθέτουν τα Επιτελεία συν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και των δύο Επιτελείων, δηλαδή της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς, ενεργοποιούνται σε όλη την Ελλάδα για την επιτήρηση και παράλληλα δίνονται καύσιμα στις αερολέσχες προκειμένου να συμμετέχουν σε προγραμματισμένες περιπολίες σε όλη την Ελλάδα.

Συνεχίζεται η διάθεση προωθητών γαιών, φορτωτών, εκσκαφέων, δώδεκα υδροφόρων και τεσσάρων ανατρεπόμενων οχημάτων. Η φρεγάτα συνεχίζει το συντονισμό της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης όπως το ΕΚΣΕΔ δίνει οδηγίες και η ετοιμότητα των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Πλέον τα περίπολα από τα Γενικά Επιτελεία έχουν φτάσει τα 25 για πρόληψη πυρκαγιών και συνδρομή στην ασφάλεια των πληγεισών περιοχών και συνεχίζεται η λειτουργία συντονισμού των δύο κέντρων περιπόλων στα Μέγαρα και στον Άγιο Ανδρέα.

Θέτουμε στη διάθεση των Υπουργείων - τώρα το συνεννοούμαστε, αυτή τη στιγμή - εάν χρειαστεί πέρα των τεσσάρων ΚΕΠ που υπάρχουν στην περιοχή τη δημιουργία ΚΕΠ στις πληγείσες περιοχές, σε εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να διευκολύνουν τους πολίτες που θέλουν να διεκπεραιώσουν θέματα που αφορούν τις αποζημιώσεις.

Διατέθηκαν από τον Στρατό Ξηράς 500 μερίδες φαγητού στο Μάτι με δύο κινητά μαγειρεία και διατίθενται άλλα 52 διαμερίσματα στο ΚΕΔΑ/ Ζούμπερι για τη στέγαση πυρόπληκτων, όπου στεγάστηκαν 37 οικογένειες και άλλα 60 διαμερίσματα στο ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα, όπου έχουν στεγαστεί 19 οικογένειες.

Διαθέτουμε επίσης φαγητό και στέγη στους υλοτόμους που συνεργάζονται με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, οι οποίοι έχουν αναλάβει την διεκπεραίωση των πληγεισών περιοχών».



Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Εισαγωγική ομιλία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στη συνέντευξη Τύπου στο ΥΠΕΘΑ
Εισαγωγική ομιλία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στη συνέντευξη Τύπου στο ΥΠΕΘΑ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijEe3eEHZWco6Ku-VE24N_kmFrRKenlIdYlpphVWixuai_hmgE6A7cBTS5kbJiOjgVJFp78ZoQQ7YWuqDK7XKaZT9bQct8mALIOoNxDk30LFC4Vap3f07qyD5ddJb90UrLwLc1tnfoNHRS/s640/11.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijEe3eEHZWco6Ku-VE24N_kmFrRKenlIdYlpphVWixuai_hmgE6A7cBTS5kbJiOjgVJFp78ZoQQ7YWuqDK7XKaZT9bQct8mALIOoNxDk30LFC4Vap3f07qyD5ddJb90UrLwLc1tnfoNHRS/s72-c/11.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/07/blog-post_346.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/07/blog-post_346.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy