Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσα στο ΚΥΠΕ και στο ΡΙΚ -ΑΜΠΕ


#ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ#


Η Ελλάδα είναι επαρκώς ισχυρή και έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε προκλήσεις της Τουρκίας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος Δημήτρης Βίτσας, στην κρατική τηλεόραση του ΡΙΚ.



 Παράλληλα διατύπωσε την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται να υπάρξει κάποιο θερμό επεισόδιο, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει συμμάχους, οι οποίοι γνωρίζουν παρά πολύ καλά τι συμβαίνει στο Αιγαίο.








 Ο κ. Βίτσας, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, σχολίασε την πρόθεση της Λευκωσίας να προχωρήσει σε οριοθέτηση της Οικονομικής Αποκλειστικής Ζώνης, σε ολόκληρη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο να υπάρξουν προκλήσεις εκ μέρους της Τουρκίας.



 Τόνισε ότι με βάση το διεθνές δίκαιο, ένα ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος έχει δικαίωμα, αξιοποιώντας το, να καθορίσει τους χώρους ενδιαφέροντος του.



 Από την άλλη, είπε, η Ελλάδα προχωρεί σε αντίστοιχες διαδικασίες, πάντα σε συνεργασία με την Κύπρο, όχι μόνο λόγω των ιστορικών, πατροπαράδοτων και εθνικών δεσμών που ενώνουν τις δύο χώρες, αλλά και εκ του γεγονότος ότι οι δύο χώρες έχουν τη μεγαλύτερη σταθερότητα σε μια περιοχή ασταθή.








 «Επομένως, στον βαθμό που δεν επηρεάζεται η ΑΟΖ της Τουρκίας, Ελλάδα και Κύπρος έχουν κάθε δικαίωμα να προχωρήσουν με την Αποκλειστική Οικονομική τους Ζώνη» ανέφερε.








 Σε παρατήρηση ότι αναμένονται από την Κύπρο οι απόψεις της Αθήνας για την οριοθέτηση των ζωνών τους, λόγω του ότι αυτές εφάπτονται, ο κ. Βίτσας είπε ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.



 Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, βρίσκεται στην Κύπρο για να παραστεί στην τελετή παραλαβής των λειψάνων πεσόντων της ακταιωρού «Φαέθων», για επαναπατρισμό τους στην Ελλάδα.



 Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.




Συνεργασία με Αρ. Βικέτο για προβολή δηλώσεων Κ. Δ. Βίτσα.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσα στο ΚΥΠΕ και στο ΡΙΚ -ΑΜΠΕ
Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσα στο ΚΥΠΕ και στο ΡΙΚ -ΑΜΠΕ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOvAMM9EycBQHK7kv2ePChIvxqh2lt3eu8vXJnNs7NhgRmOJkJjnCUx5YHIJDyJWmonEaiQ8KX3fwDPZuEUNm6DVsM5CvvZf49USzcifrtL6mWXgyVySGsTM1XXa4A6kgr0vuiRzKGDLVb/s640/bitsas-thumb-large.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOvAMM9EycBQHK7kv2ePChIvxqh2lt3eu8vXJnNs7NhgRmOJkJjnCUx5YHIJDyJWmonEaiQ8KX3fwDPZuEUNm6DVsM5CvvZf49USzcifrtL6mWXgyVySGsTM1XXa4A6kgr0vuiRzKGDLVb/s72-c/bitsas-thumb-large.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/01/blog-post_44.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/01/blog-post_44.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy