Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Νυχτερινή Αποζημίωση στρατιωτικών: Ψηφίστηκε το Μάιο - Πότε υλοποιείται;








Η θεσμοθέτηση της νυχτερινής αποζημίωσης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν το δυνατό “χαρτί” που έπαιξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ως παροχή στα στελέχη, κατά την ψήφιση του νέου ειδικού μισθολογίου.



Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου βγήκαν άμεσα οι υπουργικές αποφάσεις για την μείωση του επιδόματος επικινδυνότητας, αλλά και η εγκύκλιος για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ανάλογη κινητικότητα στο θέμα της ενεργοποίησης της διάταξης που αφορά στη νυχτερινή αποζημίωση.






Σύμφωνα με την διάταξη που πέρασε στο νόμο στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που αποδεδειγμένα εργάζεται κατά τις νυχτερινές ώρες, χορηγείται ειδική αποζημίωση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των δυο ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών (2,77) ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης.




Για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη διάταξη, χρειάζεται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης και πολλά χρήματα, καθώς δεν μπορούμε να μιλάμε για “νυχτερινά αλά καρτ” ούτε για νυχτερινά για ένα μικρό ποσοστό των στελεχών.



Πολλοί είναι αυτοί που πλέον υποστηρίζουν ότι  για να εφαρμοστεί αυτή η διάταξη θα πρέπει να έχει αρκετό δημοσιονομικό χώρο, κάτι το οποίο σήμερα δεν φαίνεται να είναι εφικτό.







Παρόμοιες ευεργετικές διατάξεις για τα στελέχη έχουν περάσει κι άλλες φορές από την Βουλή, ωστόσο έχουν στην πράξη καταργηθεί, καθώς το διάστημα που ο νόμος ορίζει την έκδοση αποφάσεων για την εφαρμογή τους, εκπνέει χωρίς καμία υλοποίηση και στην συνέχεια δίδονται διαρκείς παρατάσεις στις προθεσμίες μέχρι να περάσει άλλος νόμος και να καταργηθεί χωρίς να έχουν υλοποιηθεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι αποζημιώσεις για τις μετακινήσεις των στελεχών στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Για την υλοποίησή προβλεπόταν η έκδοση προεδρικού διατάγματος το οποίο έχει πάρει τρεις παρατάσεις για την υλοποίηση αλλά έχουν παρέλθει άπρακτες οι προθεσμίες.


Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχει την ίδια τύχη.




Δείτε τι είχε πει σχετικά ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος κατά την ψήφιση του νόμου


Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Νυχτερινή Αποζημίωση στρατιωτικών: Ψηφίστηκε το Μάιο - Πότε υλοποιείται;
Νυχτερινή Αποζημίωση στρατιωτικών: Ψηφίστηκε το Μάιο - Πότε υλοποιείται;
https://3.bp.blogspot.com/-WxLFMnOvPRo/Wbq2URQ4gcI/AAAAAAADnJA/mic9UDTUHlArtthjbUM-BdJC8wwhvdM8ACLcBGAs/s640/askisi_astrap144.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-WxLFMnOvPRo/Wbq2URQ4gcI/AAAAAAADnJA/mic9UDTUHlArtthjbUM-BdJC8wwhvdM8ACLcBGAs/s72-c/askisi_astrap144.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/09/blog-post_286.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/09/blog-post_286.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy