Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Άρθρο του Αντιπροέδρου της ΕΣΠΕ Καστοριάς Φώτιου Μπάτζιου στο kranosgr

Άρθρο του Αντιπροέδρου της ΕΣΠΕ Καστοριάς Φώτιου Μπάτζιου στο kranosgr
Η σύγχρονη πραγματικότητα για την οικογένεια σαν θεσμός δέχεται διαρκή πλήγματα από τη μείωση των εισοδημάτων. Στην περίπτωση όπου εργάζεται τόσο η γυναίκα όσο και ο άντρας, ο παιδικός σταθμός αποτελεί αναντίρρητη ανάγκη για τη σύγχρονη οικογένεια.





Κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά μένουν έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, σε όλη τη χώρα, λόγω ανεπάρκειας των ανωτέρω σταθμών σε κτίρια, εξοπλισμό, στελέχωση και ελλιπούς χρηματοδότησης ενώ την ίδια στιγμή δήμοι δεν διαθέτουν καν βρεφονηπιακούς σταθμούς, ιδιαίτερα για την κάλυψη αναγκών βρεφών από 2 μηνών έως 2,5 ετών.
Για τους  Στρατιωτικούς που εργάζεται η σύζυγος τους, αποτελεί μονόδρομο η επιλογή ενός δημοτικού σταθμού καθόσον δεν μπορούν να επωμιστούν την δαπάνη που απαιτούν οι ιδιωτικοί, ακόμα δε όταν έχουν πλέον του ενός τέκνα.





  Εμπόδιο για τα ζευγάρια αυτά είναι η εξαίρεση των στρατιωτικών και όλων των δημοσίων υπαλλήλων από το επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ περί «εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» όπου ιδιαίτερα αναφέρεται ότι: «ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ :ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. (α' και β' βαθμού).





Άραγε με ποια κριτήρια εξαιρούνται; Θεωρούνται μήπως για κάποιο λόγο προνομιούχοι;
Στα πλαίσια ενός δίκαιου κοινωνικού κράτους, απαιτείται η λήψη άμεσων πρωτοβουλιών ώστε οι Στρατιωτικοί, οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς σε μετακίνηση εντός της Επικράτειας λόγω μεταθέσεων, που πληρούν τα κριτήρια (οικονομικά κλπ.) και με την επιφύλαξη ότι δεν λαμβάνουν επίδομα παιδικού σταθμού, να τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτσι ώστε να εξασφαλιστούν ίσες ευκαιρίες για όλους.
 Σε μια εποχή που απαιτούνται ίσες ευκαιρίες δεν μπορεί τα παιδιά των Στρατιωτικών να αποτελούν εξαίρεση και «ειδική κατηγορία».

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh62kSoZE6PDHkmS0WSbRgevXjkKV52XEgZ7ZvQrZxsCUeyAkRtdlR3JBaWL38Twei4gYaA-PQQ0WtZqNxrDVlAY_AX3PYF2PP8IeYojglKBuols-ZKzzuUD2or9h0cTey6N8tk1w4oUj4/s640/unnamed_002.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh62kSoZE6PDHkmS0WSbRgevXjkKV52XEgZ7ZvQrZxsCUeyAkRtdlR3JBaWL38Twei4gYaA-PQQ0WtZqNxrDVlAY_AX3PYF2PP8IeYojglKBuols-ZKzzuUD2or9h0cTey6N8tk1w4oUj4/s72-c/unnamed_002.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/blog-post_37.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/blog-post_37.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy