Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Προσλήψεις ιδιωτών γιατρών και προσωπικού στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία για ένα χρόνο (ΦΕΚ)




Το εξήγγειλε ο Δ.Βίτσας κηρύσσοντας το 26ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων



Την πρόσληψη αριθμού επικουρικού προσωπικού για την κάλυψη επειγουσών επιχειρησιακών αναγκών για τα νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων, ιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων, εξήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 26ου Ιατρικού Συνεδρίου των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη.



Ο ίδιος, σε άλλο σημείο της εναρκτήριας ομιλίας του γνωστοποίησε την αναβάθμιση των δυνατοτήτων της υφιστάμενης Μονάδος Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, που λειτουργεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, που αναβαθμίζεται σε Διακλαδική και ενισχύεται με προσωπικό, ιατρούς και νοσηλευτές, όλων των Κλάδων των ΕΔ και θα παρέχει τις υπηρεσίες της στο σύνολο του προσωπικού των ΕΔ.




Πιο συγκεκριμένα, ο ΑΝΥΕΘΑ μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «Είναι σε εξέλιξη η ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης επικουρικού υγειονομικού προσωπικού, για την ενίσχυση των  στρατιωτικών νοσοκομείων. Και μαθαίνοντας από τις δυσλειτουργίες του παρελθόντος επεκτείναμε το μέτρο, ώστε εφεξής να αφορά και ιατρούς, οι οποίοι θα καλύπτουν τις επιτακτικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία» ανέφερε σχετικώς.


Συμφώνως με τις πληροφορίες θα αφορά επικουρικό υγειονομικό προσωπικό και οι ιατροί θα είναι ιδιώτες με σύμβαση εργασίας ενός έτους βάσει του άρθρου 56 του νόμου 4407/16 (ΦΕΚ Α’/134/27-6-2016), ενώ το λοιπό επικουρικό υγειονομικό προσωπικό θα αφορά πάλι ιδιώτες για ένα έτος επίσης, βάσει του άρθρου 3 του νόμου 4211/2013 (ΦΕΚ Α’/256/28-11-2013).
Ο Δ. Βίτσας εξήρε το πολύπλευρο και αναντικατάστατο έργο που προσφέρει το Υγειονομικό Σώμα των ΕΔ λέγοντας χαρακτηριστικώς: «Φέρνετε σε πέρας την αποστολή σας, με εξαιρετική επιτυχία, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, ξεπερνώντας πολλές φορές τον εαυτό σας και τα όρια σας. Παρέχετε υψηλού επιπέδου ιατρονοσηλευτική φροντίδα σε όλους τους δικαιούχους νοσηλείας», ενώ αναφέρθηκε στη συνεργασία του Υγειονομικού Σώματος των ΕΔ και του ΥΠΕΘΑ με το Υπουργείο Υγείας η οποία προβλέπει:



-- Την παροχή υπηρεσιών υγείας από στρατιωτικούς και οπλίτες ιατρούς σε περιφερειακά νοσοκομεία, κέντρα υγείας του ΕΣΥ, όπως η στελέχωση, του δυτικότερου Περιφερειακού Ιατρείου της χώρας, που καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων στους Οθωνούς. Σημείωσε επίσης ότι από τον Φεβρουάριο του 2016 το ΥΠΕΘΑ παρέχει οπλίτες-ιατρούς, οι οποίοι ταυτοχρόνως με τη στρατιωτική τους θητεία εκπληρώνουν και το αγροτικό τους, «εφόσον οι επιχειρησιακές ανάγκες  επιτρέπουν», όπως σημείωσε.

-- Τη διάθεση πτητικών μέσων των ΕΔ για τις αεροδιακομιδές και την  προσφορά αίματος από τις εθελοντικές αιμοδοσίες στελεχών και οπλιτών που διεξάγονται κατά περιόδους στις μονάδες των ΕΔ.

-- Τις επισκέψεις σε τακτά χρονικά διαστήματα του Πλοίου Γενικής Υποστηρίξεως «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» σε ακριτικά νησιά, στελεχωμένο με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των τριών Κλάδων για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβαθμίου περιθάλψεως στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών.



Ο κ. Βίτσας πρόσθεσε ότι στα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν  πλέον πρόσβαση όλοι οι πολίτες στα εξωτερικά ιατρεία και διατίθεται καθημερινώς αριθμός απλών κλινών και κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο ΕΣΥ. Κάτοικοι ακριτικών νησιών νοσηλεύονται και στα τρία στρατιωτικά νοσοκομεία των Αθηνών.



FEK256A2013 by kranosgr on Scribd

(parapolitika.gr – Λ.Σ.Μ.)
ΠΗΓΗ: https://staratalogia.blogspot.gr/2016/11/blog-post_6.html

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Προσλήψεις ιδιωτών γιατρών και προσωπικού στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία για ένα χρόνο (ΦΕΚ)
Προσλήψεις ιδιωτών γιατρών και προσωπικού στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία για ένα χρόνο (ΦΕΚ)
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjyWolfE64YlEReb3IYLzzFczO8DE2JFKQo8DBW3zpUDTUgA73GHN9BQRym1xLaz8SDB-78FTvznxek1pmV1FkAh-X8gcHSh43LnIyEz3zeAw5ap8bqYBUB8LyXm-WPnbiiqh-AXuES0on/s640/ab.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjyWolfE64YlEReb3IYLzzFczO8DE2JFKQo8DBW3zpUDTUgA73GHN9BQRym1xLaz8SDB-78FTvznxek1pmV1FkAh-X8gcHSh43LnIyEz3zeAw5ap8bqYBUB8LyXm-WPnbiiqh-AXuES0on/s72-c/ab.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/11/blog-post_69.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/11/blog-post_69.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy