Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Συνέντευξη Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια στη ΝΕΡΙΤ ΡΑΔΙΟ και στον δημοσιογράφο κ. Θάνο Σιαφάκα

Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Τώρα θα περάσουμε στη συνέντευξη με τον Υπουργό Άμυνας και υποψήφιο στην Β’ Περιφέρεια της Αθήνας, τον κύριο Νίκο Δένδια. ...

Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Τώρα θα περάσουμε στη συνέντευξη με τον Υπουργό Άμυνας και υποψήφιο στην Β’ Περιφέρεια της Αθήνας, τον κύριο Νίκο Δένδια.

Καλησπέρα, κύριε Υπουργέ. Από το πανέμορφο νησί της Κέρκυρας στη Β’ Αθήνας, στο λάκκο των λεόντων. Γιατί;

Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι σας αρέσουν τα δύσκολα αλλά από την άλλη είναι μία Περιφέρεια στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ισχυρά ερείσματα.




Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Στο γιατί η απάντηση είναι ευθεία. Η κατάρτιση του ψηφοδελτίου αποτελεί απόφαση κάθε φορά και σε κάθε κόμμα του αρχηγού του, στην περίπτωσή μας του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Δεν ήσασταν  και πολύ ζεστός δηλαδή;



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Το εάν εγώ θα είμαι χρήσιμος, αυτό θα φανεί από το αποτέλεσμα. Πρέπει να σας πω ότι ελπίζω ότι με τις μικρές μου δυνάμεις να βοηθήσω και εγώ, μαζί με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους μου,  ώστε να καταφέρουμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα από το δύσκολο αποτέλεσμα που είχαμε τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012.



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Η Β’ Αθηνών είναι μία Περιφέρεια με αρκετά ανομοιογενή χαρακτηριστικά. Δηλαδή και μεσαία στρώματα, και χαμηλά στρώματα, και φτωχά, και πλούσια εισοδήματα. Ωστόσο να πάμε σε κάτι πιο πρακτικό.

Οι άνεργοι που σας πλησιάζουν, οι επιχειρηματίες που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους τι σας λένε; Σας ακούνε; Ή σας αντιμετωπίζουν με θυμό, με οργή; Και υπάρχει επιχείρημα που να αντιμετωπίζει το θυμό και την οργή;



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Απάντηση:  Καταρχήν βεβαίως και υπάρχει και θυμός και βεβαίως υπάρχει και οργή. Ο τρόπος που αντιμετωπίζεται και ο θυμός και η οργή, διαχρονικά είναι ένας: η λογική. Η δυνατότητα δηλαδή να εξηγήσεις στον κάθε άνθρωπο, ο οποίος έχει υποστεί πάρα πολλές μειώσεις και θυσίες στην προσωπική του ζωή, για ποιο λόγο μερικά από αυτά έγιναν, αυτά που εξηγούνται,  διότι υπάρχουν και ανεξήγητα και σφάλματα τα οποία δεν υπάρχει κανείς λόγος να μην τα ομολογήσουμε.



Αλλά από εκεί και πέρα να εξηγηθεί με σαφήνεια, με πειστικότητα και χωρίς κανένα λαϊκισμό και χωρίς καμία παροχολογία ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από τα δύσκολα έχει ήδη περάσει και ότι αν σοβαρά και με ρεαλισμό αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα από εδώ και πέρα μπορεί η χώρα να οδηγηθεί, άρα και ο καθένας οργισμένος, πικραμένος, με προβλήματα, σε ένα καλύτερο αύριο.



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Δηλαδή το επιχείρημα στον άνεργο είναι ότι θα βρει δουλειά και το επιχείρημα σε αυτόν που έκλεισε την επιχείρησή του είναι ότι ενδεχομένως να την ανοίξει ξανά. Είναι πειστικός αυτός ο λόγος κατά την κρίση σας;



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Απολύτως, αν βασίζεται σε ρεαλιστικά στοιχεία. Όσον αφορά  τον άνεργο π.χ. που η ανεργία είναι η μεγαλύτερη αρρώστια αυτή τη στιγμή στη χώρα, γιατί δεν αντέχουμε αυτό το επίπεδο ανεργίας κοινωνικά και ανθρώπινα, το επιχείρημα είναι βάσιμο. Για πρώτη φορά η ανεργία μειώνεται. Μειώθηκε 1,7% ήδη και έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι με ένα ρυθμό οικονομικό….

Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Δεν θα το πανηγυρίσουμε, κύριε Υπουργέ, δεν θα το πανηγυρίσουμε.



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν θα το πανηγυρίσουμε αλλά σκεφτείτε τι θα κάναμε αν συνέβαινε το ανάποδο. Και πρέπει να σας πω …



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Το  μη χείρον μου λέτε.



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν είναι καθόλου το μη χείρον. Κάθε δείκτης ή ανεβαίνει ή κατεβαίνει. Το να κατεβαίνει δεν είναι μη χείρον, είναι καλό, απόλυτα. Δεν είναι μη χείρον.



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ:  Θα ήταν καλό αν είχαμε 10%  και πήγαινε 8%, 7%, 6%. Τώρα από 27% να γίνει 26% ή 25%.....



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:   Ξέρετε, το 27% για να γίνει 10% πρέπει να περάσει….



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ:….πόσο χαρούμενοι  μπορεί να είμαστε για αυτό;



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:     Δεν μπορούμε να μην χαιρόμαστε για το γεγονός, πρέπει να είμαστε χαρούμενοι για την τάση. Το 27% για να γίνει 10% πρέπει να περάσει από το 26%, αλλιώς δεν υπάρχει κανένας τρόπος.



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Καλά τα λέτε.



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:  Δηλαδή το ζήτημα είναι ποιο; Έχουμε πια φτάσει σε ένα σχήμα το οποίο επιτρέπει να ελπίζουμε σε διαρκή μείωση; Εμάς αυτό που μας στεναχωρεί, κύριε Σιαφάκα, είναι το εξής: ότι αυτό το οποίο προτείνει ο αντίπαλός μας ή αν θέλετε ο συνομιλητής μας, γιατί δεν μου αρέσουν οι έντονες εκφράσεις σε αυτή την εκλογική διαδικασία…



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Θα πάμε και στις έντονες εκφράσεις γιατί έχω ετοιμάσει σχετικό ερώτημα, κύριε Δένδια. Ξέρω πόσο αξιοπρεπής είναι ο πολιτικός σας λόγος και θέλω να σας ρωτήσω μερικά πράγματα πάνω σε αυτό.



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό το οποίο προτείνει ο συνομιλητής μας, δηλαδή η απορρόφηση της ανεργίας μέσω διαρκούς επέκτασης του δημοσίου τομέα δεν μπορεί να γίνει.



Με δεδομένα, τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό τον οποίο έχει δεσμευτεί και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κρατήσει, τον  στόχο παραμονής στο ευρώ και την αδυναμία να αυξηθούν και άλλο οι φόροι,  διότι οτιδήποτε περαιτέρω αύξηση των φόρων θα οδηγήσει σε πλήρη ασφυξία την οικονομία,  δεν μπορεί να αυξηθεί η απασχόληση στο Δημόσιο. Θα πρέπει να γίνει στον ιδιωτικό τομέα. Και για να γίνει αυτό πρέπει να έρθουν ξένες επενδύσεις τις οποίες ο συνομιλητής μας δαιμονοποιεί συνεχώς.



Άρα λοιπόν,  λέμε ότι οι υποσχέσεις περί 300.000 νέων θέσεων εργασίας από το ΣΥΡΙΖΑ είναι αναληθείς. Θα ήταν αληθείς εάν αποτελούσαν για εύρεση απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξει συνολικά την αντίληψή του για το μοντέλο της οικονομίας, αυτό που κάνουμε εμείς δηλαδή.



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Θέλω να πάμε στην ποιότητα του πολιτικού λόγου.  Κύριε Δένδια, ο κος Σαμαράς δεν κάνει debate με έναν υβριστή όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει. Όμως ο ίδιος σήμερα λέει απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα «είσαι ατύχημα», «είσαι απάτη», «είσαι ο σκηνοθέτης της απάτης».



            Θέλω να σας ρωτήσω μήπως ο πολιτικός διάλογος διολισθαίνει μέρα με τη μέρα σε μια πιο ακραία αντιπαράθεση;  Δεν  ξέρω αν συμφωνείτε ειλικρινά με αυτούς τους ισχυρισμούς.



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εγώ δεν μπορώ να σχολιάσω και δεν μου επιτρέπεται να σχολιάσω αυτό που λέει ο επικεφαλής της παράταξής μου, ο Πρωθυπουργός.  Αυτό δεν θα ήταν κόσμιο από την πλευρά μου.



            Αλλά από την άλλη θέλω να πω ότι έχω την αίσθηση επειδή δεν έχω ακούσει τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού…



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Του είπε, «είσαι ο σκηνοθέτης της απάτης».



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εντάξει, αλλά ο χαρακτηρισμός «σκηνοθέτης»  τώρα εντάξει δεν είναι και υβριστικός..



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Όχι, αναφέρομαι στην απάτη, αναφέρομαι στο ατύχημα «είσαι ατύχημα».  Δεν είναι πολιτικός διάλογος με επιχειρήματα αυτός.



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Το ατύχημα νομίζω ο Πρωθυπουργός το έχει πει  επανειλημμένως, δεν έχει έννοια εγώ να επεκταθώ σε αυτό, απλώς να πω ότι τη λέξη ατύχημα ο Πρωθυπουργός την έχει προσδιορίσει επανειλημμένως ως αυτό που θα συμβεί εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. Δεν νομίζω ότι έχει προσωποποιήσει στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ή σε κάποιο στέλεχος ή οτιδήποτε τέτοιο.



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Πάντως για τον σκηνοθέτη το είπε  σήμερα.



            Κύριε Δένδια, θέλω να ρωτήσω, υπάρχει μια ανασφάλεια να συμφωνήσω μαζί σας για αυτό που φαίνεται ότι έρχεται. Και αυτό ασφαλώς αφορά στον κ. Τσίπρα και στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπάρχει και μια ανασφάλεια, επιτρέψτε μου το σχόλιο, για την πολιτική που ήδη εφαρμόζετε.  Για τη δική σας πολιτική και αυτό ακουμπάει τη Νέα Δημοκρατία που λέω.



            Βλέπουμε επίσης ανθρώπους που μάλλον παραδοσιακά ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία να επανατοποθετούνται. Η ψαλίδα φαίνεται ότι ανοίγει. Μήπως, το ερώτημα, κάτι δεν πάει καλά στη στρατηγική σας;  Μήπως κάτι πρέπει να αλλάξετε έστω και τώρα την ύστατη ώρα;



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εγώ δεν έχω την αίσθηση όλης της χώρας, δεν έχω γενικές δημοσκοπήσεις όλης της χώρας, έχω εικόνα μόνο της Β΄ Αθηνών. Όμως δεν έχω την αίσθηση ότι πάμε άσχημα σαν προεκλογική εκστρατεία. Νομίζω ότι είμαστε αισθητά πιο πάνω από εκεί που ήμασταν την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και πολύ πιο πάνω από την αρχή…



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Αναφέρομαι στις δημοσκοπήσεις, τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που υπήρξε μια τάση η Νέα Δημοκρατία να κλείσει την ψαλίδα έστω και λίγο και τώρα φαίνεται ότι με βάση τις κυριακάτικες δημοσκοπήσεις ότι αυτή η ψαλίδα ξανά ανοίγει. Και ρωτάω αν κάτι πήγε λάθος, αν κάτι πήγε στραβά.



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:  Νομίζω ότι η Νέα Δημοκρατία από το προηγούμενο Σάββατο με την παρουσία του πρωθυπουργού στο Intercontinental, ξεκίνησε μια διαδικασία διατύπωσης ενός θετικού προγραμματικού λόγου,   το οποίο είναι αυτό το οποίο κάθε κόμμα πρέπει να κάνει ούτως ή άλλως στην προεκλογική εκστρατεία.



Δεν ξέρω αν οφείλεται αν η όποια δημοσκοπική απόκλιση, αν υπάρχει,  από τον  ΣΥΡΙΖΑ σε δικό μας λάθος τακτικής ή σε οτιδήποτε άλλο. Αλλά εν πάση περιπτώσει έχω πάντα την πεποίθηση ότι οι εκλογές κρίνονται την Κυριακή,  όταν ο κόσμος ψηφίζει. Έχω δει εκλογές και μάλιστα τις έχουμε δει εμείς στη Νέα Δημοκρατία με πολύ πίκρα να χάνονται ενώ ήμασταν 4 μονάδες και πλέον μπροστά.  Σας θυμίζω το 2000 όταν ήμασταν μπροστά 4 μονάδες και χάσαμε.



Και επίσης ως φοιτητής στην Αγγλία έχω δει ακόμα χειρότερα, όταν οι Εργατικοί επροηγούντο του Τζον Μέιτζορ, των σΣντηρητικών κατά 8 μονάδες,  την επόμενη εκλογή μετά τη Θάτσερ και παρά ταύτα έχασε.



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Λέτε ότι μπορεί κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης ;



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Κύριε Σιαφάκα, μάντης δεν είμαι. Εγώ πιστεύω στο επιχείρημά μας, πιστεύω ότι έχουμε δίκιο. Και είμαι διατεθειμένος και αυτή είναι η πρόθεσή μου,  με ευχαριστεί και πάρα πολύ να παλέψω μέχρι την τελευταία στιγμή, το τελευταίο λεπτό που μου επιτρέπεται, να πείσω την κοινωνία ότι έχουμε δίκιο και ότι θα πρέπει να επιλέξει την δική μας πρόταση.



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Να πω κάτι; Μιλήσατε για επιχειρήματα και μου δώσατε έτσι αφορμή να σας θέσω το ερώτημα: μερικές φορές η Νέα Δημοκρατία δίνει την εντύπωση στον προεκλογικό της λόγο ότι αναζητά, ότι ψάχνει το τι θα πει κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για να το προβάλλει, για να το αναδείξει σε μία λογική, επιτρέψτε μου την τοποθέτηση, σχολείου «κύριε, κύριε, ο ΣΥΡΙΖΑ είπε αυτό».



Γιατί δεν επιμένετε περισσότερο στο πρόγραμμά σας, σε αυτό που θέλετε να κάνετε για το μετά; Δεν λέω πως δεν υπάρχει και ουσία, πως δεν έχετε πει και πράγματα και προτάσεις και θέσεις, αλλά βλέπουμε μία εμμονή στο τι λέει κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα.



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Με την παρουσία του Πρωθυπουργού στο Intercontinental, αλλά νομίζω και με την παρουσία των περισσότερων από εμάς διατυπώνεται πλήρως η θετική μας πρόταση. Λιγότερο κράτος, λιγότεροι φόροι, ελεύθερη οικονομία, παραμονή στο ευρώ, παραμονή στην ευρωζώνη, κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.



Από εκεί και πέρα είναι και θεσμική μας υποχρέωση να αναδείξουμε την αντιφατικότητα του αντιλόγου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία, μάλιστα δεν μου αρέσει και αυτό να το πω, αλλά συνιστά επικινδυνότητα πλέον. Δηλαδή έχουν λεχθεί πράγματα από υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία τι να πω; Όχι απλώς απέχουν από την κοινή λογική, αλλά….



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Πάντως εγώ να συμφωνήσω ότι υπάρχει μία θολούρα στο στίγμα που εκπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, όμως, και εσείς, επιτρέψτε μου πάλι την τοποθέτηση, έχετε κάνει μία κατάχρηση της απειλής και του φόβου. Μήπως και αυτό είναι λάθος; Μήπως η υπερβολική δόση φόβου και αυτή η κατάχρηση της απειλής οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκεται;



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Θα συμφωνήσω μαζί σας όχι υπό την έννοια ότι αυτό συμβαίνει, αλλά ότι αν συμβαίνει πραγματικά έχει ένα κακό αποτέλεσμα. Δηλαδή αν κανείς καταχραστεί ως εργαλείο το φόβο, πράγματι αυτό δεν πάει μπροστά.



Αλλά ξαναλέω, δεν ξέρω τώρα, δεν μπορώ να παρακολουθήσω όλες τις τοποθετήσεις των στελεχών μας,  άλλωστε μιλώ σε τόσες συγκεντρώσεις την ημέρα που πλέον έχω σταματήσει και να βλέπω τηλεόραση, αλλά νομίζω όμως, ξαναλέω, ότι  έχουμε ένα πολύ ισχυρό θετικό επιχείρημα. Δηλαδή, πιστεύω πάρα πολύ στο επιχείρημά μας. Τώρα, για την δική μας επάρκεια να το προβάλουμε; Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε μία χαρά.



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Κύριε Δένδια, να ρωτήσουμε τι γίνεται με τις τράπεζες; Και σας θέτω το ερώτημα με την έννοια ότι υπάρχουν αρκετοί που εκτιμούν ότι το θέμα της ρευστότητας είναι και αυτό ένα κομμάτι, ένα μέρος μίας προπαγάνδας από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα άκουσα με ενδιαφέρον τον κύριο Τσίπρα χθες, ο οποίος μίλησε για τεχνητό τραπεζικό πανικό, ότι κατασκευάζετε εσείς αυτό τον πανικό.



Τι ακριβώς συμβαίνει με τις τράπεζες;



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Καλά, τώρα να κατηγορούμαστε και εμείς επειδή ο Έλληνας πολίτης αποσύρει τις καταθέσεις του είναι λίγο υπερβολικό. Εγώ δεν πρόκειται να πω τίποτα που να ενθαρρύνει οποιονδήποτε να βγάλει έστω και ένα ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες.



Θεωρώ ότι η επιβίωση του τραπεζικού συστήματος είναι απολύτως σημαντική για την οικονομία και τη χώρα και τη ζωή των πολιτών.



Αλλά όχι και να μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ εμάς για αυτό όταν προ μίας ημέρας λέει παντού ότι πρόκειται να κρατικοποιήσει - σε μεγάλη βάση κρατικές είναι -  να αλλάξει τις διοικήσεις των τραπεζών, να επέμβει στα τραπεζικά, να κάνει το ένα, να κάνει το άλλο. Βγαίνουν στελέχη του που ομιλούν περί εκδόσεως και υποχρεωτικής αγοράς ομολόγων.



Μία σειρά από πράγματα που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν δημιουργήσει ήδη τεράστια φασαρία.



Λοιπόν, να μας κατηγορεί εμάς για όσα ο ίδιος δημιουργεί,  δεν είναι λίγο υπερβολικός σε αυτό;



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Πριν το ραντεβού της 25ης, έχουμε το ραντεβού με τον Ντράγκι την Πέμπτη. Λοιπόν, θέλω να ρωτήσω αν πιστεύετε εσείς ότι η χώρα μας θα εξαιρεθεί από την αγορά κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Der Spiegel μας φόβισε αρκετά πάνω στο ζήτημα αυτό. Αλλά θα ήθελα να μου πείτε αν συμβεί αυτό τι κόστος θα έχει σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο για την χώρα;



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν μου αρέσει καθόλου η χώρα μου, η πατρίδα μου, ανεξαρτήτως Κυβέρνησης, να θεωρείται ως ο αδύνατος κρίκος της ευρωζώνης και να λαμβάνονται μέτρα κατ’ εξαίρεση εναντίον της. Και λυπάμαι αν συμβεί κάτι τέτοιο διότι αυτό θα συνιστά ζημιά για όλη τη χώρα.



Από εκεί και πέρα όμως, εάν παράγοντες εσωτερικοί και   πολιτικοί  δημιουργούν ανασφάλεια στους Ευρωπαίους εταίρους και φίλους μας για την Ελλάδα,  αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουν αυτοί οι οποίοι το δημιουργούν.



Δεν θέλω να το αναπαράξω και δεν θέλω να γίνω επιθετικός απέναντί τους διότι στην πραγματικότητα έτσι θα λειτουργήσω τότε και εγώ,  ως δημιουργός του προβλήματος που ελπίζω να αποφύγουμε. Υπάρχει μία κατάσταση η οποία, όπως καταλαβαίνετε και εσείς, όσο επιεικώς και αν θέλω να την χαρακτηρίσω είναι μάλλον τεταμένη.



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Πριν κλείσουμε,  θέλω να ρωτήσω ένα ερώτημα που έχει να κάνει με προηγούμενη ιδιότητά σας. Αυτό όλο το σύστημα που καταδεικνύει ότι και το σωφρονιστικό μας σύστημα όχι απλώς είναι διάτρητο αλλά σουρωτήρι εντελώς…



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:     Επιεικής είστε. …



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Επιεικής είμαι το ξέρω. Αναφέρομαι στο κύκλωμα, στις φυλακές που εμπλέκεται με εκβιασμούς, με απειλές, με συμβόλαια θανάτου. Εσείς πώς το εισπράξατε;



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Θα σας πω το εξής, σε όλες τις τοποθετήσεις μου ως Υπουργός Δημοσίας Τάξης, θα τις δείτε,  είναι καταγεγραμμένες, δεν έκρυψα κάτι, έλεγα πάντοτε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας. Από το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας πηγάζει ένα πολύ μεγάλο μέρος της εγκληματικότητας.



Το ότι μια υπόθεση έρχεται στο φως δεν σημαίνει ότι λύσαμε το πρόβλημα. Η γενναία λύση για τη λύση του προβλήματος ήταν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας,  εφόσον όμως λειτουργήσουν ως φυλακές υψίστης ασφάλειας, για να είμαστε συνεννοημένοι.  Εάν αυτό δεν γίνει,  το πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας στην Ελλάδα δεν λύνεται. 



Πρέπει, λοιπόν, να γίνουν σειρά πραγμάτων τα οποία επίσης είναι απαραίτητα. Αλλά είναι πολύ στενάχωρο επίσης ότι στον αντίλογο, στον πολιτικό αντίλογο ο συνομιλητής μας δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει για το σωφρονιστικό σύστημα και τη δημόσια ασφάλεια θέσεις που είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και απολύτως εκτός πραγματικότητας.



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Πάντως,  στο όλο σκηνικό κάποιοι βλέπουν και επικοινωνιακά χαρακτηριστικά. Αναφέρομαι και στην υπόθεση του κυκλώματος και στην υπόθεση της τρομοκρατίας. Για παράδειγμα,  αν ο χρόνος που εμφανίστηκε η σύλληψη του Ξηρού ή οι άλλες δύο συλλήψεις έχουν να κάνουν με τον προεκλογικό αγώνα που διεξάγει η Νέα Δημοκρατία.



            Δεν λέω ότι η πάταξη της τρομοκρατίας πρέπει να εντάσσεται σε ένα τέτοιο πλαίσιο, λέω όμως ότι ενδέχεται από κάποιους να γίνεται αξιοποίηση επικοινωνιακή.



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:  Με ποιον τρόπο, κάναμε κάτι εμείς;  Δηλαδή όχι απλώς μόνο δεν κάναμε, αν θέλετε υπάρχει και έλλειμμα στην επικοινωνιακή μας πολιτική,  να προβάλουμε τις πολύ επικίνδυνες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα θέματα. Δηλαδή για να μας κατηγορήσει κάποιος θα έπρεπε να διαβλέπει από την πλευρά μας ότι προσπαθούμε να κάνουμε εκμετάλλευση. Νομίζω ότι τίποτα τέτοιο δεν έγινε.



            Η υποχρέωση της ελληνικής αστυνομίας είναι να αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα. Τι έπρεπε να κάνει;  Να αναβάλει τη σύλληψη του Ξηρού για να τελειώσουν οι εκλογές;



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Κύριε Δένδια, ιδιαίτερα ευχαριστώ για την επικοινωνία.



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Και εγώ σας ευχαριστώ.



Θ. ΣΙΑΦΑΚΑΣ: Να είστε καλά και καλή επιτυχία στη δύσκολη περιφέρεια της Β΄ Αθήνας που δίνετε τη μάχη σας.



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Συνέντευξη Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια στη ΝΕΡΙΤ ΡΑΔΙΟ και στον δημοσιογράφο κ. Θάνο Σιαφάκα
Συνέντευξη Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια στη ΝΕΡΙΤ ΡΑΔΙΟ και στον δημοσιογράφο κ. Θάνο Σιαφάκα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSb6bqL7hDiy2iKULqXGFqkikH2goAFRF0PFzVzMUb2hpgj4kniB9TJ_l41e3VXN9XCaRThR2bo5Ls-I-8bDVvWrixNY4Zjls5VGMp_H0Ti0Wccnar1WVlJ7TPOpVyiljf9kBKX6JHbnc/s1600/dendias.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSb6bqL7hDiy2iKULqXGFqkikH2goAFRF0PFzVzMUb2hpgj4kniB9TJ_l41e3VXN9XCaRThR2bo5Ls-I-8bDVvWrixNY4Zjls5VGMp_H0Ti0Wccnar1WVlJ7TPOpVyiljf9kBKX6JHbnc/s72-c/dendias.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/01/blog-post_406.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/01/blog-post_406.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy