Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Γιατί καθυστερούν τόσο πολύ να πληρωθούν οι φαρμακευτικές δαπάνες των στρατιωτικών ;;;

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έλαβε επιστολή από μέλος της που περιγράφει ένα πρόβλημα του σχετικά με τις δαπ...

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έλαβε επιστολή από μέλος της που περιγράφει ένα πρόβλημα του σχετικά με τις δαπάνες φαρμάκων των συναδέλφων. Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή:
“Απέκτησα τον Φλεβάρη ένα παιδάκι που γεννήθηκε πρόωρο. Για το λόγο αυτό, μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο, απαιτήθηκε να πίνει για συνολικά 6 μήνες (3+3) ειδικό γάλα που είναι ιδιαίτερα ακριβό.
Το γάλα συνταγογραφήθηκε κανονικά από το Δημόσιο Νοσοκομείο και στη συνέχεια εγκρίθηκε η αγορά του από την Επιτροπή Απαλλαγών όπως απαιτείται.
Μόλις συμπληρώθηκε το πρώτο τρίμηνο υπέβαλα την πρώτη δαπάνη με αναφορά και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αυτή απεστάλη από τη Μονάδα που ανήκω τις πρώτες μέρες του Ιούλη στο Β’ΚΤΣ. Στη συνέχεια τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη υπέβαλλα και τη δεύτερη δαπάνη για τα γάλατα, για το επόμενο τρίμηνο. Εδώ θα ήθελα να αναφέρω ότι το κόστος των δυο δαπανών αγγίζει τα 1.000 ευρώ και αν έχει κάποια σημασία αυτό, είναι χρήματα τα οποία τα προορίζω για να αγοράσω πετρέλαιο για τη θέρμανση της οικογένειας μου. Κάποια στιγμή επικοινώνησα με το Β’ΚΤΣ προκειμένου να μάθω για την εξέλιξη της δαπάνης μου και το πότε θα πάρω τα χρήματα και ο κατ’άλλα ευγενικότατος Ανθστης που μου απάντησε ότι πρέπει να υπολογίζω από 6 μήνες και μετά !!!
Πριν λίγες μέρες και μετά από διάστημα περισσότερο των 3 μηνών από την πρώτη μου υποβολή δαπάνης, μου επιστράφηκαν τα δικαιολογητικά που είχα υποβάλλει και στο συνημμένο έγγραφο που απέστειλε το Β’ΚΤΣ (το υπέγραφε κάποιος Επχιας(ΜΧ)) ανέφερε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα η πληρωμή της δαπάνης αλλά αυτή έπρεπε να αποσταλεί στη ΜΕΡΥΠ/ΔΥΓ.
Κάπου εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι δεν εκφράζω κάποια αντίρρηση, μομφή ή κριτική στη διαδικασία. Αφού αυτό προβλέπεται και αφού είχε γίνει λάθος στον αποδέκτη της δαπάνης από τη Μονάδα μου, δεν τίθεται θέμα ως προς αυτό. Η ένσταση ή αν θέλετε το παράπονο μου είναι, το γιατί το Β’ΚΤΣ κράτησε τόσο μεγάλο διάστημα μια δαπάνη που δεν είχε αρμοδιότητα να ενεργήσει; Γιατί μόλις την έλαβε δεν την απέστειλε πίσω άμεσα καθώς αφορούσε μάλιστα χρήματα; Γατί πρέπει να προσθέσουν άλλους τρεις μήνες καθυστέρηση σε μία δαπάνη που εκ των πραγμάτων καθυστερεί ήδη πάρα πολύ;
Επικοινώνησα με τον Επχια (ΜΧ) που «απέρριψε» τη δαπάνη μου, για να εκφράσω το παράπονο μου, (θα επαναλάβω, όχι για τη διαδικασία) αλλά για το χρόνο καθυστέρησης των ενεργειών του. Τότε ήταν που συνάντησα ένα εντελώς υπεροπτικό πρόσωπο στρατιωτικού, μία τελείως αντισυναδελφική συμπεριφορά και επί της ουσίας καμία ξεκάθαρη απάντηση. Χαρακτηριστικά μου είπε ότι έπεσα σε περίοδο αδειών, ότι τόσο καθυστερούν οι απαντήσεις του Β’ΚΤΣ, ότι περιμένει να συγκεντρωθούν δαπάνες με εκκρεμότητες και μετά να απαντήσει σε αυτές συνολικά και ότι έτσι γίνεται πάντα και όχι μόνο στη δική μου περίπτωση. Όταν του είπα ότι αυτό μου δημιούργησε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και αν γινόταν να αποστείλει πίσω πιο γρήγορα τη δεύτερη δαπάνη μου που είχε στα χέρια του, προκειμένου να την επανυποβάλλω εκεί που έπρεπε, μου είπε ότι πάλι πρέπει να περιμένω το ίδιο διάστημα για να ασχοληθεί μαζί της και αν ήθελα να υποβάλλω αναφορά παραπόνων προκειμένου να λάβω επίσημα και την ίδια απάντηση από το Β’ΚΤΣ.
Ξέρω ότι δεν πρόκειται να βρω το δίκιο μου και ούτε πρόκειται να πάρω τα χρήματα μου σε ένα «λογικό» διάστημα αλλά πιστεύω ότι ίσως μέσω αυτής της επιστολής μου, θα υπάρξει κάποιος αρμόδιος να δει αυτό το πρόβλημα που υπάρχει και να γίνει κάτι, αφού τα χρήματα που έχουμε δώσει πολλά στελέχη για φάρμακα, γάλατα αλλά και άλλες ιατρικές δαπάνες, είναι χρήματα που έχουν βγει από τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό και η έλλειψη τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, στον ήδη πολύ επιβαρημένο οικονομικά στρατιωτικό.
Ευχαριστώ πολυ

Σημείωση Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. : Υπάρχει στη διάθεση μας το όνομα του συναδέλφου που μας απέστειλε την επιστολή, καθώς και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία (αναφορές, διαβιβαστικά, δικαιολογητικά) που πιστοποιούν τα γραφόμενα του.
ΠΗΓΗ: http://espekm.gr/home/?p=2071
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Γιατί καθυστερούν τόσο πολύ να πληρωθούν οι φαρμακευτικές δαπάνες των στρατιωτικών ;;;
Γιατί καθυστερούν τόσο πολύ να πληρωθούν οι φαρμακευτικές δαπάνες των στρατιωτικών ;;;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIFjWeoNmcQGYwFZiqfpqwwKvuW6N02rcvU3dphl7SLXDfY9B5qFkUvke5E3FwxpQ8ZlFDNnTaHA3OfeOknuigYDJZTtvNECUCbJqibAb2nFRVVFJaLA72TYKELaPjItOkWMGPK7KZxyk/s1600/unnamed.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIFjWeoNmcQGYwFZiqfpqwwKvuW6N02rcvU3dphl7SLXDfY9B5qFkUvke5E3FwxpQ8ZlFDNnTaHA3OfeOknuigYDJZTtvNECUCbJqibAb2nFRVVFJaLA72TYKELaPjItOkWMGPK7KZxyk/s72-c/unnamed.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/11/blog-post_83.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/11/blog-post_83.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy