Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ   ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1»   ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ -Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:   Είχα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ
 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1»
 ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ


-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:  Είχαμε βόμβα χθες, έτσι χαρακτηρίζεται, από τον απελθόντα και τώρα πια έχει φύγει από το Υπουργείο Ανάπτυξης, είναι Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ο κύριος Δένδιας, ο οποίος είναι στη τηλεφωνική γραμμή. Καλημέρα κύριε Υπουργέ.

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:   Καλημέρα κύριε Παπαδάκη, στους συνεργάτες σας και στους ακροατές σας.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:   Σιδεροκέφαλος στα νέα σας καθήκοντα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Να είστε καλά.     

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να είστε καλά. Θα είναι μία εμπειρία για εσάς. Μας αιφνιδιάσατε χθες και εγώ θα έλεγα, ότι μάλιστα είναι και ένας θετικός αιφνιδιασμός, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινής.

        Κάνοντας κύριε Υπουργέ μία πρόταση για τα στεγαστικά δάνεια, για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια. Είπατε κατά την άποψή μου το αυτονόητο, ότι όταν εγώ για παράδειγμα πήρα ένα δάνειο, σε περίοδο που δεν ήξερα και την οικονομική κρίση και την οικονομική κατάσταση της χώρας, η αξία του ακινήτου μου ήταν πολλαπλάσια της σημερινής του αξίας ή τέλος πάντων, αρκετά αυξημένη από αυτό το οποίο σήμερα αξίζει ένα σπίτι, το συγκεκριμένο σπίτι για το οποίο πήρα δάνειο.

        Γιατί θα πρέπει να υποστώ εγώ μόνο τις συνέπειες και να μην υπάρχει συνυπευθυνότητα και από τη πλευρά της Τράπεζας; Είναι έτσι; Είναι σωστό αυτό ή δεν είναι;

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Συμμετοχή και του τραπεζικού ιδρύματος στο ρίσκο της χρηματοδότησης αυτής της επένδυσης. Κατά το ποσοστό που έχει πέσει  η αξία του ακινήτου σήμερα, το οποίο θα το βρούμε, δεν χρειάζεται να είναι ένα απόλυτο ποσοστό.  

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είπατε, υποθέσατε, είπαμε έναν αριθμό 30%.

-Ν.ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Το 30%

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Αυτό ήταν παράδειγμα όμως. Δεν είπα εγώ ότι θα ..

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Γιατί μπορεί από περιοχή σε περιοχή να ποικίλουν οι διαφορές.

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Μπορεί να ποικίλει. Μπορεί αλλού να είναι 10 και αλλού μπορεί να είναι κάτι άλλο. Δεν είναι ένα νούμερο δεδομένο που να πεις 30%.

        Αυτό όμως κύριε Παπαδάκη ξέρετε γιατί το είπα;        Γιατί το παρουσίασα κατ΄ αρχήν.  Γιατί ήθελα να δείξω, ότι η κυβέρνηση έχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στο σύνολο της έλλειψης ρευστότητας στην οικονομία και στα προβλήματα που έχει αφήσει η κρίση.

        Χθες καταθέσαμε επιτέλους στη Βουλή αυτό που λέγεται, τα κόκκινα δάνεια.            

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Για τις επιχειρήσεις.

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Και τη προσπάθεια ελάφρυνσης των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, και των επαγγελματιών. Είναι τεράστιος ο αριθμός που καλείται αυτή η ρύθμιση και που ελπίζω ότι ο νέος Υπουργός, ο κύριος Σκρέκας, θα επιτύχει τη ψήφισή της στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα.

        Και όλο αυτό που συζητάμε νομίζω ότι ο Κώστας ο Σκρέκας, ένα νέο παιδί, θα το πάρει πάνω του και θα το φέρει σε πέρας.       

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Υπουργέ, αυτό που είπατε όμως για τα στεγαστικά δάνεια, είναι αυτό που απασχολεί, γιατί κακά τα ψέματα, για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεών έχει προηγηθεί μία συζήτηση. Εκεί που ήτανε θολό τελείως το τοπίο, ήταν για τα στεγαστικά δάνεια, αυτό που ενδιαφέρει.

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Έχετε δίκιο. Δεν το είχα βγάλει. Συζητήσεις γινόντουσαν κύριε Παπαδάκη.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ναι, ναι, ναι. Και μας αιφνιδιάσατε ότι έχει συμφωνήσει και η τρόικα σε αυτό το οποίο λέτε εσείς.

-Ν.ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Και κάποιες τράπεζες.

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Όχι. Όχι. Δεν έχει γίνει συζήτηση για αυτό με την τρόικα καμία. Έχουν γίνει συζητήσεις με τράπεζες και όχι με όλες τις τράπεζες. Δεν είχα προλάβει.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Οι τράπεζες συμφωνούν πάνω σε αυτό;

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Τουλάχιστον με μία υπάρχει συμφωνία και με μία υπάρχει κατανόηση, από τις τέσσερις συστημικές.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα τα οποία θα διευκρινιστούν στην πορεία και θα είναι και αντικείμενο συζήτησης και βέβαια δουλειάς του νέου Υπουργού, αλλά εκμεταλλευόμαστε το γεγονός ότι σας έχουμε μαζί μας, γιατί είναι καλή η πρόταση. Είπαμε ότι είναι σε καλή κατεύθυνση η πρόταση.

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εγώ θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά καλή, αλλά βεβαίως όπως πολύ σωστά το είπατε, είναι θέμα του νέου Υπουργού. Εγώ απλώς το παρέδωσα εκεί που είχε φτάσει αυτή  συζήτηση.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Από αυτό λοιπόν που είχατε εσείς συζητήσει και είχατε διαπραγματευθεί, είχατε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, αυτό το οποίο θα παγώσει είπατε, δηλαδή για παράδειγμα είπατε, ποια είναι η υπεραξία του ακινήτου, ποια είναι μάλλον η μείωση της τιμής του;

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Η υπαξία τώρα…

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Η υπαξία του ακινήτου; 10% - 20% - 30%. Άρα, το υπόλοιπο θα το πληρώσει ο δανειολήπτης και αυτό, η υπαξία του θα παραμείνει παγωμένη για 10 – 15 χρόνια, χωρίς …
-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Και θα δούμε τότε που έχει φτάσει η αξία του ακινήτου.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Χωρίς επιτόκιο;

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το συζητήσουμε. Να το δούμε. Δεν είναι...

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Γιατί αν τοκίζεται, αντιλαμβάνεστε… Αν τοκίζεται η Τράπεζα δεν χάνει λεφτά. Η Τράπεζα λέει, ξέρεις εγώ, Παπαδάκη τα λεφτά εγώ θα στα πάρω ούτως ή άλλως.

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Όχι, όχι, ένα λεπτό. Αυτή η πρόταση είναι ολοκληρωμένη. Έχει την εξής έννοια. Ότι στα 10 χρόνια θα δούμε το ακίνητο σε τι αξία βρίσκεται. Διότι η σκέψη της πρότασης δεν είναι να βοηθήσει κανέναν να γίνει μπαταξής.

-Ν.ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, λέτε ότι εάν παραμείνει πατωμένη η αξία, μπορεί να πάμε και σε διαγραφή του 30% ή θα μεταφερθεί σε άλλα 15 χρόνια;

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εάν η αξία μείνει κάτω, τότε με συγχωρείτε, δεν θα πρέπει και το τραπεζικό σύστημα να πάρει ένα κομμάτι από το ρίσκο; Μαζί δεν εκτίμησαν το ακίνητο;

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Συμφωνούμε απολύτως σε αυτό. Αυτό είναι που φωνάζουμε και το λέμε κύριε Υπουργέ χρόνια εδώ σε αυτήν την εκπομπή, ότι δεν μπορεί να μην είναι συμμέτοχοι στη κρίση όλοι. Οι επιχειρήσεις για τις τιμές των προϊόντων. Οι τράπεζες για τα δάνεια.

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Αυτό στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα… Διότι μπορεί, θα ακούσω κάτι φωνές τώρα, τα ξέρω ότι αυτά η κυβέρνηση λαϊκίζει και τα λοιπά, αυτά είναι ανέκδοτα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν το δάνειο είναι μεγαλύτερο από την αξία του σπιτιού, ο οφειλέτης δίνει στην Τράπεζα το σπίτι και τελειώνει με αυτό. Δεν τον  κυνηγάει η Τράπεζα και για το υπόλοιπο.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εδώ παίρνει το σπίτι και του ζητάει και το υπόλοιπο.

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εδώ κινδυνεύει να του πάρεις το σπίτι και να του ζητάει και τα ρέστα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Είναι λάθος για την οικονομία κύριε Παπαδάκη. Είναι λάθος.

        Η οικονομία πρέπει να ανασάνει για να δημιουργηθεί ζήτηση και να πάμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Βέβαια, εδώ υπάρχουν και κάποιες ενστάσεις και τις έχω ακούσει δυστυχώς από συναδέλφους μου δημοσιογράφους, οι οποίοι τι λένε; Δεν το άκουσα από πολιτικούς.

        Οι οποίοι είπανε, α, έτσι, τότε να σταματήσουν όλοι να πληρώνουν τις δόσεις τους, προκειμένου να γίνει αυτό το ιδιότυπο κούρεμα του 10% - 20% - 30%.

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ξαναλέω, το άκουσα και εγώ, με συγχωρείτε. Κατ΄ αρχήν, εδώ δεν μιλάμε για σταμάτημα. Μιλάμε για συμφωνία του δανειστή με την Τράπεζα, με την οποία η δόση θα περιοριστεί στο τμήμα του δανείου που αντιστοιχεί στη τρέχουσα αξία του ακινήτου και το υπόλοιπο θα κρατηθεί σε μία εκκρεμότητα, για να δούμε τι θα γίνει με τη βασική αξία του περιουσιακού στοιχείου, το οποίο συνεκτιμήθηκε με την τράπεζα όταν το αγόρασε.

        Εσείς αν πήρατε ένα στεγαστικό κύριε Παπαδάκη, δεν ήρθε η Τράπεζα να εκτιμήσει το ακίνητο;

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Βεβαίως.

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ωραία. Αφού ήρθε να εκτιμήσει το ακίνητο, δεν συμφώνησε στην αξία τού συμβολαίου;

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και βοήθησε όλους, και για κάτι άλλο, κύριε Υπουργέ, βοήθησε για όλους τους Έλληνες, για να είμαστε ειλικρινείς, για όλους τους Έλληνες, και εσείς αν είχατε πάρει δάνειο το ίδιο πράγμα θα είχε συμβεί και εγώ αν είχα πάρει δάνειο το ίδιο πράγμα θα είχε συμβεί, να φοροδιαφύγουμε. Ξέρετε γιατί;

-Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: Εντάξει…

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δεν έδινε στην αντικειμενική αξία του ακινήτου το δάνειο, έδινε στην εμπορική αξία του ακινήτου το δάνειο.

-Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: Αυτό είναι ευθύνη του ελληνικού κράτους.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Βεβαίως είναι ευθύνη. Βεβαίως είναι ευθύνη του ελληνικού κράτους.

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν φταίει ούτε ο πολίτης ούτε η τράπεζα.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ναι, γιατί είχαν συνδέσει υποτίθεται την ανάπτυξη με τη φούσκα των ακινήτων, την οποία δεν την δημιούργησα εγώ, έτσι δεν είναι;

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ξέρετε, εδώ λοιπόν θέλω να σας πω το εξής, γιατί εγώ δεν πρόκειται, δεν είμαι από αυτούς που ρίχνουν πέτρες στο τραπεζικό σύστημα, υπάρχουν τράπεζες που ήδη συμφωνούν σε αυτή τη ρύθμιση. Δηλαδή δε μου λένε “τι είναι αυτά που λέτε”, υπάρχουν τράπεζες, το ξαναλέω, που συμφωνούν σε αυτή τη ρύθμιση, διότι υπάρχουν τράπεζες που καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι το κέρδος τους βρίσκεται στο κέρδος της οικονομίας στο μέλλον, στην αύξηση του ΑΕΠ, όχι στη μικροδιαχείριση σήμερα του δανείου. 

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Υπουργέ, είναι η συγκυρία τέτοια, δεν σας αιφνιδιάζουμε, προφανώς θα το ξέρετε, ο στρατιωτικός μας συντάκτης, ο Πάρης Καρβουνόπουλος κάτι έχει να μας πει.

Πάρη Καρβουνόπουλε, σε ακούμε. Και η συγκυρία είναι ότι έχουμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κύριο Δένδια, που μιλάμε τώρα για θέματα αρμοδιότητας του μέχρι….

-Ν.ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Του Υπουργείου Ανάπτυξης για το θέμα των δανείων.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τι έχουμε; Έχουμε κάτι που είναι έκτακτο;

-Π. ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ: Καλημέρα, καλορίζικος, καταρχήν, στον κύριο Δένδια, αρχίζουν δύσκολα θέματα. Στις 3.00’ τα ξημερώματα λοιπόν είχαμε την παρουσία μίας Τουρκικής κορβέτας η οποία έφτασε μέχρι τον Καφηρέα.

Έχει σημασία αυτή η παρουσία γιατί γίνεται λίγες ώρες μετά από κάποιες δηλώσεις του κυρίου Δένδια που έγιναν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και επίσης προκάλεσαν αίσθηση και εντύπωση.

Ο κύριος Δένδιας να θυμίσω ότι μίλησε για τον κλάδο ελαίας που κρατάει η Ελλάδα, αλλά και για το ξίφος που διαθέτει.

Και βέβαια είναι μία Τουρκική παρουσία η οποία έρχεται λίγα 24ωρα μετά από την επαφή που είχε ο κύριος Αβραμόπουλος με τον κύριος Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Οι δυο τους είναι γνωστό ότι συζήτησαν την ένταση που προσπαθεί να προκαλέσει η Τουρκία στην περιοχή.

Φαίνεται ότι είναι μία απάντηση της Άγκυρας σε όσα πράττει η Ελλάδα. Είναι μία δύσκολη περίοδος και για αυτό εύχομαι καλή τύχη στον κύριο Δένδια.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ένα πολύ σοβαρό θέμα. Κύριε Υπουργέ, το ξέρετε προφανώς το θέμα.

-Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: Προφανώς το ξέρω. Πρέπει να σας πω ότι υπάρχει ελληνική φρεγάτα η οποία παρακολουθεί το Τουρκικό σκάφος. Δεν κοιμήθηκα, καταλαβαίνω ότι και σε αυτό το Υπουργείο, όπως το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο βραδινός ύπνος δεν είναι ανέφελος.

Έχουμε λάβει, πρέπει να σας πω όμως…

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είναι πολύ κοντά, όταν λέμε για το στενό Καφηρέα….

-Ν.ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Μεταξύ Εύβοιας και Τζιας.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μεταξύ Εύβοιας και Τζιας, είναι πάρα, πάρα πολύ κοντά.

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Έχω πλήρη εικόνα γιατί με ενημέρωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο κύριος Κωσταράκος, και συνεννοηθήκαμε για τα δικά μας μέτρα, δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα Τουρκικό πλοίο να πλέει χωρίς να παρακολουθείται στενότατα από δικό μας σκάφος.

Αυτό που θέλω να πω, όμως, είναι ότι ήταν κάτι το απολύτως αναμενόμενο. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά πια ότι η τουρκική πλευρά είτε όταν αναλαμβάνει ένας νέος Υπουργός είτε όταν γίνεται κάτι άλλο, προσπαθεί να δείξει, εν πάση περιπτώσει αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι.
 
-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ας ελπίσουμε, τώρα τι γίνεται; Είπατε ότι υπάρχει ελληνική….

-Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: Υπάρχει ελληνικό σκάφος, ας μην πω και το πλοίο, το οποίο παρακολουθεί στενότατα το τουρκικό σκάφος. Δεν υπάρχει δυνατότητα σε κανένα τουρκικό σκάφος να κόβει βόλτες στο Αιγαίο χωρίς να υπάρχει Ελληνικό σκάφος το οποίο να το παρακολουθεί στενότατα.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Βέβαια, ξέρετε, εμείς δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε τώρα ένταση, αλλά δεν είναι ότι κόβει βόλτες στο Αιγαίο, έχει φτάσει, λίγο ακόμα θα ζητήσει άδεια ελλιμενισμού στο Λαύριο. Αυτό είναι μεταξύ, δηλαδή…

-Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: Εντάξει.

-Π. ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ: Γιώργο, αν μου επιτρέπεις, δείχνει και ένα εκνευρισμό της Άγκυρας αυτή η κατάσταση.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και ίσως είναι η απάντηση και σε αυτό που είπατε ότι εμείς κρατάμε στο ένα χέρι κλάδο ελαίας, στο άλλο το σπαθί. Μία δήλωση η οποία…

-Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: Έχει δίκιο ο κύριος Καρβουνόπουλος, αυτά δείχνουν τον εκνευρισμό από την άλλη πλευρά. Δεν βοηθούν την Άγκυρα αυτές οι κινήσεις. Ο κύριος Καρβουνόπουλος έχει απόλυτο δίκιο όπως το λέει, εκνευρισμό δείχνει και…

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και είναι εμπειρότατος, να συνεργαστείτε μαζί με τέτοιους δημοσιογράφους, είναι εμπειρότατος ο Πάρης Καρβουνόπουλος, κύριε Υπουργέ. Κύριε Υπουργέ, πέρα από το ότι παρακολουθούμε τώρα την κορβέτα την Τουρκική, δεν θα πρέπει να γίνει μία προσπάθεια να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους ότι ξέρετε κάτι, πρέπει σιγά-σιγά να αποχωρήσετε;

-Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: Με συγχωρείτε τώρα, δεν πρέπει να μιλήσω περαιτέρω, το καταλαβαίνετε.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το καταλαβαίνω απολύτως. Και αυτά δεν γίνονται από τηλεοράσεως. Και θα σας αφήσουμε γιατί ξέρουμε ότι είναι σοβαρή η κατάσταση, χωρίς να δίνουμε μεγαλύτερη αίσθηση του θέματος από αυτή που είναι. Ακούσαμε τι μας είπατε και για τα δάνεια, τα στεγαστικά δάνεια.

-Ν.ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουμε εικόνα πότε μπορεί να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος, αυτή η πρότασή σας για τα στεγαστικά, κύριε Υπουργέ;

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πιστεύω ότι είναι θέμα Σκρέκα τώρα πια αυτό.

-Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: Αυτό είναι θέμα του νέου Υπουργού. Συγχωρείστε με, εγώ πλέον το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσφέρω τη συνδρομή μου

-Ν.ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Θα χρειαστεί νόμο ή απλώς μία απόφαση;

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εσύ αυτά ρωτάς τώρα, εγώ άλλα ήθελα να ρωτήσω.

-Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: …όποτε αυτή τη χρειάζεται.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Υπουργέ...

-Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: Παρακαλώ.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είσαστε σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση να γίνουν αυτές οι ανακοινώσεις; Γιατί κακά τα ψέματα, εγώ θεωρώ ότι επικοινωνιακά, και επί της ουσίας εγώ είπα ότι συμφωνώ, είναι σε καλή κατεύθυνση, θέλω να είμαι ειλικρινής, έχουμε ασκήσει δριμύτατη κριτική από εδώ, αλλά αυτό είναι στη σωστή κατεύθυνση με ό,τι ατέλειες έχει αλλά έτσι μήπως κι εσείς επικοινωνιακά....

-Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: Το ζήτημα των δανείων είναι απόλυτο ζήτημα του Υπουργείου Ανάπτυξης. Πρέπει να σας πω δε….

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ναι, μήπως και εσείς επικοινωνιακά, όμως….

-Ν.ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Άρα δεν ενημέρωσε το Υπουργείο Οικονομικών. Γιατί είπε ότι είναι απόλυτο ζήτημα του Υπουργείου Ανάπτυξης, άρα το Υπουργείο Οικονομικών δεν ήξερε, ο Χαρδούβελης δεν ήξερε.

-Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: Με συγχωρείτε, αυτό είναι θέμα που έχει να κάνει με το τραπεζικό σύστημα, δεν έχει να κάνει ούτε με φόρους, ούτε με κάτι τέτοιο…

-Ν.ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, αλλά αν έχουν απώλεια χρημάτων οι τράπεζες, λογικά θα έπρεπε να είναι ενήμερος ο κύριος Χαρδούβελης.

-Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: Μα δεν έχουν απώλεια χρημάτων οι τράπεζες.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μου αρέσει να σκέφτομαι δυνατά, κύριε Υπουργέ.

-Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν έχουν απώλεια χρημάτων οι τράπεζες. Μην μπαίνετε στην ταμειακή (λογική).

-Ν.ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, σας λέμε τι λένε οι τράπεζες.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κάτσε, βρε Ντίνο μου, εγώ σκέφτομαι δυνατά, κύριε Υπουργέ. Αν ήμουν Χαρδούβελης με αυτό που είπατε θα είχατε ενοχληθεί.

-Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ:   Νομίζω ότι έχετε κάνει πολύ μεγάλο λάθος και είμαι βέβαιος ότι ο Χαρδούβελης δεν ενοχλήθηκε καθόλου.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όχι εγώ, ο Χαρδούβελης θα το είχε κάνει γιατί τώρα είμαι Χαρδούβελης, δεν είμαι Παπαδάκης.

-Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: Αποκλείεται. Επειδή τον γνωρίζω πάρα πολύ καλά τον Γκίκα σας διαβεβαιώ ότι αποκλείεται να ενοχλήθηκε στο ελάχιστο. Κανείς υπουργός δεν ενοχλείται όταν ο άλλος υπουργός στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του χαράσσει ή προτείνει την πολιτική που ακολουθείται. Αλίμονό μας.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Υπουργέ, να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στα καθήκοντά σας ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, τα οποία δυστυχώς έρχονται με αυτό το γεγονός και να σας ευχηθούμε και καλή επιτυχία και στην καινούρια περιφέρεια γιατί όπως πάνε τα πράγματα σε ένα μήνα, σε δύο μήνες, σε τρεις μήνες, σε τέσσερις μήνες θα έχουμε εκλογές, κάνει το σταυρό του ο Τέρενς Κουίκ που είναι εδώ, σε μία νέα Περιφέρεια, την Β’ Περιφέρεια, όπως μας είπατε εδώ στην εκπομπή.

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:  Σας ευχαριστώ για αυτό αλλά να μου επιτρέψετε να πω κάτι. Βεβαίως με την έγκριση του Πρωθυπουργού, με απόφαση του Πρωθυπουργού εγώ θα είμαι υποψήφιος στην Β’Αθηνών, πράγματι. Αλλά εκλογές, θα μου επιτρέψετε να πω, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα έχουμε σε τέσσερις μήνες. Νομίζω ότι το Κοινοβούλιο θα ορθοφρονήσει, θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα έχουμε σε δύο χρόνια.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έχει κάνει τάμα στην Τήνο…

-Τ. ΚΟΥΙΚ:  Όχι στον Ταξιάρχη και στον Άγιο Σπυρίδωνα.

-Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Στον Ταξιάρχη και στον Άγιο Σπυρίδωνα,
οπότε θα δούμε. Κύριε Υπουργέ, σας ευχαριστούμε.

-Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Να είστε καλά, καλημέρα.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOlJrxALv2YEezRwHrW66xp0fFw-_JW9gCczawBY_AfSSuWETNZVVpViX6F6GiFV2gpUeXW4Yk_p64U8iRa3AmkuIpdi_JnEaX0VJXONHSAVLLX4pAxp5iUnXU_5nFNqAwqsWWtxkOE3I/s1600/67.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOlJrxALv2YEezRwHrW66xp0fFw-_JW9gCczawBY_AfSSuWETNZVVpViX6F6GiFV2gpUeXW4Yk_p64U8iRa3AmkuIpdi_JnEaX0VJXONHSAVLLX4pAxp5iUnXU_5nFNqAwqsWWtxkOE3I/s72-c/67.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/11/1.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/11/1.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy