Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

«Θέλουν να πουλήσουν τον Στρατό;»

Πριν από λίγο καιρό θα ήταν αδιανόητο εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να δίνουν, φορώντας τη στολή τους, συνεντεύξεις Τύ...

Πριν από λίγο καιρό θα ήταν αδιανόητο εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να δίνουν, φορώντας τη στολή τους, συνεντεύξεις Τύπου, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις και χρησιμοποιώντας πολύ βαριές εκφράσεις για την κυβέρνηση. Η κρίση που πλήττει τη χώρα το έκανε κι αυτό.

Οι στρατιωτικοί εξήγησαν με σαφήνεια ότι οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης...
θα είναι στο πλαίσιο του νόμου και του Συντάγματος και τόνισαν ότι ο όρκος που έχουν δώσει στην πατρίδα θα τιμάται πάντα, ακόμη κι αν μείνουν απλήρωτοι.

Ομως, από την άλλη θεωρούν ότι δεν είναι δυνατόν να μείνουν σιωπηλοί και να παρακολουθούν τη συστηματική απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων, που εδώ και τρία χρόνια μεθοδεύεται.

Ειδικότερα, σε σκληρή και ολομέτωπη επίθεση των στρατιωτικών εν ενεργεία και αποστράτων στην κυβερνητική πολιτική εξελίχθηκε η χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι πρόεδροι του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ) και της Ανεξάρτητης Ενωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ).

Και οι δύο δήλωσαν ότι οι στρατιωτικοί είναι ανυποχώρητοι:

•Στη διακύβευση της εθνικής μας κυριαρχίας, στον «ραγιαδισμό και στο ξεπούλημα της πατρίδας μας».
•Στην με οποιονδήποτε τρόπο παραχώρηση συνταγματικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στους δανειστές.
•Στην κλαδική επαγγελματική διάσπαση.
•Στον εμπαιγμό, στην καλλιέργεια φόβου, απάθειας και υποταγής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναρωτήθηκε αν τελικά ο στόχος της κυβέρνησης είναι «η ιδιωτικοποίηση και των Ε.Δ. Μήπως θέλουν να τις πουλήσουν κι αυτές; Ας το πουν». Οι στρατιωτικοί τόνισαν ότι οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης θα κινείται εντός της νομιμότητας και του Συντάγματος.

«Ο Ελληνας στρατιωτικός έχει δώσει όρκο στην πατρίδα, τον οποίο θα τηρήσει ακόμη κι αν δεν πληρώνεται», τόνισε ο πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο ειδικός γραμματέας Αντώνης Οικονόμου και η στρατιωτική ηγεσία αναζητούν μέχρι την ύστατη στιγμή τα ισοδύναμα μέτρα για να μην υπάρξουν νέες περικοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία, η οποία έχει κάνει τα πάντα πραγματοποιώντας περικοπές που ξεπερνούν τα 500.000.000 ευρώ, θα στείλει νέες προτάσεις στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο στη συνέχεια θα τις παρουσιάσει στην τρόικα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 4.30 στην πλ. Κολοκοτρώνη
«Την τετραετία 2009-2012 είδαμε τα εισοδήματά μας να υφίστανται απώλειες της τάξεως των 52,5% έως 79,7%. Συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά μας δικαιώματα να αλλάζουν προς το δυσμενέστερο, χωρίς ουδόλως να λαμβάνεται υπόψη η ιδιαιτερότητα του λειτουργήματός μας. Νέα επέλαση σχεδιάζεται που θα συνθλίψει την περηφάνια και την αξιοπρέπειά μας. Θα μείνουμε και τώρα απαθείς;». Με τις επισημάνσεις αυτές καλούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία και αποστράτους, στην αυριανή συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν οι στρατιωτικοί στις 4.30 το απόγευμα στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην παλαιά Βουλή.

Στόχος των στρατιωτικών είναι να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που έρχονται.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: «Θέλουν να πουλήσουν τον Στρατό;»
«Θέλουν να πουλήσουν τον Στρατό;»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2WaLLc5nMkCphUbj5XIUaIaie_Bdhq5Q4ZwcX0yOsGoc136wSnhKpCYiolnAtgERUT1pmryrPZbxR3Ux6crFIO-w1NdbXQunpWYk_sr3KP3qVKHCrqU3q4gIXQDqA4VKMG8GKWVKAK9Y/s400/stratiwtikoi1254.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2WaLLc5nMkCphUbj5XIUaIaie_Bdhq5Q4ZwcX0yOsGoc136wSnhKpCYiolnAtgERUT1pmryrPZbxR3Ux6crFIO-w1NdbXQunpWYk_sr3KP3qVKHCrqU3q4gIXQDqA4VKMG8GKWVKAK9Y/s72-c/stratiwtikoi1254.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2012/09/blog-post_3283.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2012/09/blog-post_3283.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy