Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Επικίνδυνες αποστολές με... 5 ευρώ την ημέρα!

Τραγελαφικές καταστάσεις στο Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς από τις «τυφλές» περικοπές Είναι ορισμένα πράγματα που δεν μπορείς να...

Τραγελαφικές καταστάσεις στο Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς από τις «τυφλές» περικοπές

Είναι ορισμένα πράγματα που δεν μπορείς να τα «καταπιείς» με τίποτα! Ένα από αυτά είναι οι – λεγόμενες πλέον – «οριζόντιες περικοπές» στους μισθούς και στα επιδόματα δικαίων τε και αδίκων.
Βεβαίως, στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, οι περικοπές είναι (περίπου) μονόδρομος και όλοι οι εχέφρονες Έλληνες τις έχουμε αποδεχτεί, αρκεί να... υπάρχει ένας νοητός ορίζοντας κάποιου τέλους της κρίσεως και αρχή εξόδου από αυτήν και, βεβαίως, να είναι ορθολογικές και δίκαιες και όχι να την πληρώνουν πάντα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Όμως, αυτές οι «τυφλές» περικοπές, ιδιαίτερα στη μεγάλη κατηγορία των ενστόλων, δημιουργούν μερικές τραγελαφικές καταστάσεις, που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι, αν δεν γίνουν ΑΜΕΣΑ διορθωτικές κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, θα προκαλέσουν σοβαρότατα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του στρατεύματος και απαξίωση του κάθε έργου και της κάθε προσπάθειας από πλευράς του προσωπικού.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο λόγος βεβαίως για τους ναρκαλιευτές του ιστορικού και με μεγάλη προσφορά σε αίμα και θυσίες, ακόμα και στην περίοδο ειρήνης, Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ). Μετά από τόσα χρόνια στο στρατιωτικό ρεπορτάζ, συζητάγαμε με φίλο, παλαιό ναρκαλιευτή, από τον οποίο πληροφορηθήκαμε τα εξής ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΑ. Κατ’ αρχάς και για όσους δεν γνωρίζουν, το ΤΕΝΞ είναι μονάδα επιπέδου τάγματος, που ανήκει στο Όπλο του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς και είναι μοναδικό σε ολόκληρο τον Ελληνικό Στρατό.

Αποστολή του είναι να ερευνά και να εκκαθαρίζει «ύποπτους χώρους» (π.χ. παλαιά ναρκοπέδια, παγιδευμένα σημεία από το στρατό στον πόλεμο, τους κατακτητές ή τους αντάρτες) και στη συνέχεια να τους αποδίδει στους πολίτες για χρήση. Για το σκοπό αυτό, το προσωπικό της μονάδας σήμερα αποτελείται αποκλειστικά από επαγγελματικά στελέχη του Στρατού (μεταξύ αυτών και 2 γυναίκες), αλλά και από συνολικά 8 ιδιώτες ναρκαλιευτές, οι οποίοι αποστέλλονται σε μεικτές ομάδες, όπου καλούνται σε όλα τα σημεία της Ελλάδος να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, όχι πάντα αναίμακτα.

Για αυτή τους την άκρως επικίνδυνη δουλειά, δηλαδή να μπαίνουν σε ναρκοπέδιο και να το «καθαρίζουν» ή να ψάχνουν ύποπτα μέρη, να βρίσκουν και να εξουδετερώνουν παγιδευμένα με νάρκες ή χειροβομβίδες μονοπάτια κ.λπ., ελάμβαναν ένα «επίδομα επικινδυνότητας» όλοι οι ναρκαλιευτές, πολίτες και στρατιωτικοί.

Προ της κρίσεως και του Μνημονίου, για τους πολίτες το ποσό αυτό ανερχόταν σε 750 ευρώ μηνιαίως πέραν του μισθού τους. Οι στρατιωτικοί ελάμβαναν 70 ευρώ την ημέρα. Τώρα, μετά την επιβολή του Μνημονίου των τυφλών, «οριζόντιων περικοπών», έχουμε τα παρακάτω κωμικοτραγικά. Για μεν τους συνολικά 8 σε όλο τον Ελληνικό Στρατό (ΟΚΤΩ, το γράφουμε και ολογράφως, για να μη γίνει λάθος) πολίτες ναρκαλιευτές του ΤΕΝΞ, οι οποίοι είναι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, το επίδομα επικινδυνότητας μειώθηκε από τα 750 στα… 150 ευρώ τον μήνα, ενώ στους στρατιωτικούς συναδέλφους τους παρέμεινε στα 70 ευρώ ημερησίως, αλλά για όσους δουλεύουν «μέσα» σε ναρκοπέδιο ή ύποπτο χώρο.

Όλοι οι υπόλοιποι της Μονάδος, οι οποίοι δεν δουλεύουν εκεί, δεν λαμβάνουν και το επίδομα αυτό.

Μας έλεγε λοιπόν με παράπονο – εύλογα, πιστεύουμε – ο φίλος ναρκαλιευτής: «Μα καλά, είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να μπαίνουν σε ναρκοπέδιο και να καθαρίζουν με τα χέρια τις νάρκες για 150 ευρώ το μήνα; Δηλαδή για 5 ευρώ την ημέρα;

Δηλαδή όσο περίπου δίνει ένας κύριος με το Cherokee του στο Κολωνάκι στον Πακιστανό στα φανάρια;».

Έλα ντε; Είναι δυνατόν; Και όμως, φίλτατοι, είναι και παραείναι. Και συμβαίνει στην Ελλάδα του 2012. Και μετά, ΕΣΥ, Έλληνα πολίτη, θα έχεις την απαίτηση να έλθει ο άλλος να σου «καθαρίσει» το μέρος στο χωριό ή ο δήμαρχος την περιοχή για να γίνει ένα έργο, όπως ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θέλει να κάνει ένα έργο στον Αξιό ποταμό, και επειδή βρέθηκε μια παλαιά οβίδα, πρέπει να ερευνηθεί όλη η περιοχή από το ΤΕΝΞ. Και δεν είναι βέβαια ο μόνος που ζητά το προσωπικό του εν λόγω τάγματος.

Συμπερασματικά, ναι στις όποιες περικοπές. Κανένας δεν τις θέλει, αλλά όλοι οι Έλληνες είναι έτοιμοι να «βάλουν πλάτη», για να βγει η χώρα από την κατάσταση αυτή. Όχι όμως στις περικοπές επί δικαίων και αδίκων.

Ασφαλώς η περίπτωση που προαναφέρθηκε δεν είναι η μοναδική. Είναι όμως άκρως ενδεικτική του παραλόγου στο οποίο οδηγούν οι «τυφλές» περικοπές επί πάντων.

(METRO 08/09/2012 – ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ)

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Επικίνδυνες αποστολές με... 5 ευρώ την ημέρα!
Επικίνδυνες αποστολές με... 5 ευρώ την ημέρα!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-GdbbCG36HQAwZ7r66T0fus2CzpJTCXCb3toKX6GyZBZT1vuc5Kk0XbVd1HgbaTYiCaAu34ILXrhnIH1GmytyH2zNTLG5sFsOp1-2bposCHC4-5j1Z73_vduFVIDXQQsbLNEeTfunEsE/s400/tenj.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-GdbbCG36HQAwZ7r66T0fus2CzpJTCXCb3toKX6GyZBZT1vuc5Kk0XbVd1HgbaTYiCaAu34ILXrhnIH1GmytyH2zNTLG5sFsOp1-2bposCHC4-5j1Z73_vduFVIDXQQsbLNEeTfunEsE/s72-c/tenj.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2012/09/5_11.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2012/09/5_11.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy