Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

«Θητεία» σε φυλακή της Ν. Αφρικής για τον ταξίαρχο του Υγειoνομικού

Μήνες αναμένεται να διαρκέσει η …«θητεία» του πρώην ταξίαρχου του Υγεινομικού στις φυλακές της Νοτίου Αφρικής, ο οποίος συνελήφθη για τ...

Μήνες αναμένεται να διαρκέσει η …«θητεία» του πρώην ταξίαρχου του Υγεινομικού στις φυλακές της Νοτίου Αφρικής, ο οποίος συνελήφθη για την υπόθεση του «παραδικαστικού» κυκλώματος και την απαλλαγή επωνύμων από την υποχρέωσή τους να υπηρετήσουν στο Στρατό.
Η «παραλλαγή» που είχε «φορέσει» στην μακρινή χώρα δεν στάθηκε αρκετή για να περάσει απαρατήρητος από τις Αρχές και αφού εντοπίστηκε, συνελήφθη.

Ήδη από πλευράς Δικαιοσύνης και υπουργείου Εξωτερικών έχουν αρχίσει οι διαδικασίες απέλασής του, οι οποίες, αναμένεται να πάρουν καιρό.
Ο πρώην ταξίαρχος του ιατρικού, ηλικίας 63 ετών, υπηρετούσε στο ΝΙΜΙΤΣ και «λούφαρε» δια παντός 18 άτομα από το Στρατό, μεταξύ των οποίων ήταν ηθοποιοί και σκηνοθέτες.
Η υπόθεση, όταν αποκαλύφθηκε, προκάλεσε σάλο στην ελληνική κοινωνία, αφού έγινε γνωστό ότι διάφοροι επώνυμοι δεν υπηρέτησαν ποτέ στο Στρατό, με βεβαιώσεις απαλλαγής που φέρεται ότι είχαν χορηγηθεί από τον εν λόγω αξιωματικό του Υγειονομικού.
Ο 63χρονος φέρεται ότι είχε εκδώσει και σειρά βεβαιώσεων με τις οποίες είχαν ανοίξει οι πόρτες της φυλακής για ποινικούς κρατούμενους.Για συμμετοχή στο ίδιο κύκλωμα είχαν κατηγορηθεί μία ανακρίτρια και ένας αρχιμανδρίτης.
Ο πρώην ταξίαρχος είχε καταδικαστεί ερήμην τον Απρίλιο του 2010 σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Ο γιατρός συνελήφθη μετά από συνεργασία των ελληνικών και των νοτιοαφρικανικών Αρχών.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ , σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης από τον Εφέτη Ανακριτή Αθηνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατ' επάγγελμα, ένταλμα από τον ανακριτή του στρατοδικείου Αθηνών για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση καθώς επίσης και τρεις καταδίκες ερήμην του Εφετείου και του Στρατοδικείου Αθηνών.
Είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ ετών και έξι μηνών για πλαστογραφία, σωματική βλάβη από αμέλεια, ανυποταξία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και παθητικής δωροδοκίας.
Για την υπόθεση του αποκαλούμενου «παραδικαστικού» κυκλώματος ο πρώην ταξίαρχος είχε κριθεί ένοχος από το 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για δωροληψία και έκδοση ψευδούς βεβαίωσης.
Ο εισαγγελέα της έδρας είχε ζητήσει την καταδίκη του, διότι, μαζί με άλλα μέλη του κυκλώματος, στο οποίο κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε, εξέδιδε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις για παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2003, ο στρατιωτικός γιατρός είχε εκδώσει έναντι αμοιβής ψευδές πιστοποιητικό για άτομο που είχε κατηγορηθεί για εμπόριο ναρκωτικών, βεβαιώνοντας ότι είναι καρκινοπαθής.
Με τα πιστοποιητικά αυτά φέρεται πως κατηγορούμενοι για ναρκωτικά έβαιναν από τη φυλακή ή δεν έμπαιναν ποτέ.
Η δίκη για τον πρώην ταξίαρχο είχε διαχωριστεί, λόγω της φυγοδικίας του, και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, ενώ εκδικάστηκαν μόνο τα πλημμελήματα που τον βαρύνουν για να μην παραγραφούν.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: «Θητεία» σε φυλακή της Ν. Αφρικής για τον ταξίαρχο του Υγειoνομικού
«Θητεία» σε φυλακή της Ν. Αφρικής για τον ταξίαρχο του Υγειoνομικού
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5VkXDIwGqDR1dnt0a80U8TBltybnR6AMPZNBYaFjHWy2fsozQM5iPq5fNnsU1RML8ZK8ye6W_nMmwPVL96i8BB-1E-zFNRcBIEHEx_WBhMpOCt81SS5o4afXF2Vb6ieFTg6GFmbHQN8g/s400/5e4ff1fe229c04ce786086f433f90df4_XL.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5VkXDIwGqDR1dnt0a80U8TBltybnR6AMPZNBYaFjHWy2fsozQM5iPq5fNnsU1RML8ZK8ye6W_nMmwPVL96i8BB-1E-zFNRcBIEHEx_WBhMpOCt81SS5o4afXF2Vb6ieFTg6GFmbHQN8g/s72-c/5e4ff1fe229c04ce786086f433f90df4_XL.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/12/o_11.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/12/o_11.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy