Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΠΩΣ ΕΙΔΕ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΛΜΑΖ

H Ηurriyet σε ανταπόκριση και με τον τίτλο «Δεν κατευνάζεται η οργή της Αθήνας για τον Γιλμάζ» αναφέρει ότι η διευκρίνιση του τούρκ...

H Ηurriyet
σε ανταπόκριση και με τον τίτλο «Δεν κατευνάζεται η οργή της Αθήνας για τον Γιλμάζ» αναφέρει ότι η διευκρίνιση του τούρκου πρώην π/θ Μεσούτ Γιλμάζ ότι στην επίμαχη δήλωσή του στην εφημερίδα Birgun εννοούσε τις πυρκαγιές στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα, όπως απέδωσε τις δηλώσεις του η Birgun... δεν ήταν αρκετή για να σταματήσουν οι σφοδρές αντιδράσεις στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε εξηγήσεις από την τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα για τις δηλώσεις Γιλμάζ, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε την επανεξέταση υποθέσεων εμπρησμών που βρίσκονται στο αρχείο , ενώ ο Ευρωβουλευτής Νικόλαος Χουντής υπέβαλε σχετική επερώτηση καλώντας την ΕΕ να επιληφθεί του θέματος. Στο δημοσίευμα γράφει ότι οι Έλληνες
λένε ότι τα δάση τους τα έκαιγαν Τούρκοι πράκτορες.
Σημειώνεται πως η Ελλάδα επιδίδοντας διπλές Νότες διαμαρτυρίας ζήτησε εξηγήσεις για το θέμα. Η απάντηση της Τουρκίας στις ενέργειες που έγιναν ήταν : «
Υπήρξαν δηλώσεις του αξιότιμου Γιλμάζ για το θέμα. Εσείς να πάρετε στα σοβαρά τις δηλώσεις του κ Γιλμάζ και όχι τα όσα αναφέρονται στην εφημερίδα ( Birgun) . Πέραν αυτού δεν υπάρχει κάποια κατάσταση που να απαιτεί εξηγήσεις» Σημειώνεται ότι η σχετική είδηση για τις πυρκαγιές δημοσιεύθηκε στον ελληνικό τύπο και γίνεται σχετική αναφορά στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».
Η Milliyet αναφέρεται στο θέμα στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο « Οι φωτιές στο Αιγαίο κατεβαίνουν από το ράφι»
ενώ στον υπότιτλο επισημαίνει πως «
Η Αθήνα έφερε το θέμα στην ΕΕ». Η σχετική ανταπόκριση συνεχίζεται στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Ο ισχυρισμός για την φωτιά επεκτάθηκε στην ΕΕ» και στον υπότιτλο «Μετά τις δηλώσεις Γιλμάζ η Αθήνα ξεκίνησε επανεξέτασε του θέματος» .Ακόμα γίνεται αναφορά στις δηλώσεις που έγιναν από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα για τις δηλώσεις Γιλμάζ. Στο δημοσίευμα παρατίθενται αναφορές των ελληνικών εφημερίδων στο θέμα .

Σε ξεχωριστό δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο δημοσιογράφος της Birgun που είχε μιλήσει με τον πρώην π/θ Γιλμάζ είπε:
« Ότι έγραψα δημοσιεύθηκε. Πέραν αυτού ο Γιλμάζ με τις δηλώσεις του δεν διαψεύδει την είδηση. Εγώ έγραψα ότι είπε. Σε ποιον μπορεί να γίνουν αντίποινα; Σε κάποιον ο οποίος σου έκανε κάτι. Δεν διαστρέβλωσα ούτε λέξη. Δεν χρησιμοποίησα μηχάνημα καταγραφής , ότι άκουσα αυτό και έγραψα. Είναι βέβαιο ότι δεν μιλούσε για δάση στην Τουρκία. Στην συζήτηση που είχαμε δεν πέρασε η λέξη Τουρκία. Εκείνο που είπε ήταν "αντίποινα δασών στην Ελλάδα". Εμείς αυτό το είχαμε βάλει την Παρασκευή. Όμως θέμα προέκυψε όταν ενεπλάκη στην ιστορία ο ελληνικός τύπος»
.
Η εφημερίδα Birgun με τον τίτλο «Αν έχουμε λάθος ψάξτε το» στην πρώτη σελίδα γράφει ότι οι δηλώσεις του Γιλμάζ στην εφημερίδα προκάλεσαν διπλωματική κρίση και ο Μεσούτ Γιλμάζ μετά από τρείς μέρες είπε πως τα λόγια του παρεξηγήθηκαν. Τα λόγια του ότι οι πυρκαγιές στα δάση στην Ελλάδα ήταν αντίποινα ξεσήκωσαν την Ελλάδα η οποία ζήτησε αποζημίωση. Ενώ ο Γιλμάζ είπε ότι παρεξηγήθηκε ο δημοσιογράφος Αϊσεβέρ είπε ότι είναι απολύτως βέβαιος για τα όσα είπε ο Γιλμάζ . Το ελληνικό ΥΠΕΞ τόνισε ότι περιμένει δήλωση από την Τουρκία για το θέμα το οποίο χαρακτήρισε «σοβαρό». Οι διατυπώσεις του Γιλμάζ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ελληνικής πλευράς καθώς επίσης και από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα.
Η Cumhuriyet γράφει για το θέμα σε μονόστηλο των εσωτερικών της σελίδων με τον τίτλο « Το θέμα ήταν τα τουρκικά δάση» και κάνει αναφορά στις χθεσινές δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ μετά από μια έντονη αντίδραση της Αθήνας και των πολιτικών κομμάτων. Επίσης γίνεται αναφορά στα διαβήματα της Ελλάδας για το θέμα .
Η Bugun δημοσιεύει στις εσωτερικές σελίδες τις χθεσινές δηλώσεις Γιλμάζ με τον τίτλο « Εννούσα τα δάση στην Τουρκία" .
Η Aksam γράφει για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες επισημαίνοντας τις χθεσινές δηλώσεις Γιλμάζ με τον τίτλο « Τα λόγια μου παρεξηγήθηκαν» . Ακόμα γράφει ότι στην Ελλάδα ο Εισαγγελέας ζήτησε την επανεξέταση του θέματος ενώ το ελληνικό ΥΠΕΞ ζήτησε να εξεταστούν τα λόγια του Γιλμάζ.
Στο θέμα αναφέρεται η Yeni Safak στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Η γειτονική χώρα ξεκίνησε εξέταση για το λάθος δασών του Γιλμάζ» Επίσης αναφέρει ότι ο Έλληνας Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να επανεξεταστούν οι φάκελοι για τις πυρκαγιές δασών.
Η Vatan γράφει για το θέμα σε μικρό μονόστηλο της πρώτης σελίδας με τον τίτλο « Η Ελλάδα έβγαλε φωτιά»
και κάνει αναφορά στις ελληνικές αντιδράσεις και στα διαβήματα που έγιναν.
Η Turkiye κάνει αναφορά στο θέμα σε μονόστηλο της πρώτης σελίδας με τον τίτλο « Εκείνο που εννοούσα ήταν οι φωτιές που προκλήθηκαν στην Τουρκία» . Στην συνέχεια γίνεται αναφορά στην έρευνα που ξεκίνησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην Ελλάδα.
Η Taraf αναφέρεται στο θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Ξεσηκωμός στην γείτονα για τον Γιλμάζ»
και γίνεται αναφορά στις δηλώσεις Γιλμάζ και στις αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς.
Η Sabah γράφει για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες επισημαίνοντας τις δηλώσεις Γιλμάζ με τον τίτλο «
Εννοούσα την Τουρκία».
Η Radikal κάνει αναφορά στις εξελίξεις παραθέτοντας τις δηλώσεις Γιλμάζ με τον τίτλο «Αίνιγμα πυρκαγιάς δασών από τον Γιλμάζ» .
Στην συνέχεια αναφέρονται οι δηλώσεις του Υπουργού Δασών Βεϊσέλ Ερογλου ο οποίος είπε «Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο Γενικός Δ/ντης Δασών είναι φίλος μου εδώ και χρόνια. Όταν τον ρώτησα αν έγινε κάτι τέτοιο μου είπε ότι δεν υπήρξε ούτε καν πληροφορία για κάτι τέτοιο».
Η Posta αναφέρεται στο θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Ο Γιλμάζ προκάλεσε αναστάτωση στην γειτονική χώρα»
Η Haberturk αναφέρεται στο θέμα και στις δηλώσεις Γιλμάζ στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Εγώ εννοούσα φωτιές στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα»
Τον ίδιο τίτλο χρησιμοποιεί και η Zaman στο σχετικό δημοσίευμά της στις εσωτερικές σελίδες.

Επίσης ο αρθρογράφος της Today’s Zaman Orhan Kemal Cengiz  αφού περιγράφει πως ξέσπασε το σκάνδαλο Σουσουρλούκ έπειτα από τροχαίο ατύχημα στην εν λόγω πόλη, αναφέρει ότι ο τότε π/θ Μεσούτ Γιλμάζ διέταξε ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό έρευνα που κατέληξε στην λεπτομερή Εκθεση Σουσουρλούκ η οποία αποκάλυπτε τις σχέσεις του βαθέος τουρκικού κράτους με την μαφία , την διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και με εξωδικαστικές εκτελέσεις
ανθρώπων. Ωστόσο από την Εκθεση Σουσουρλούκ αφαιρέθηκαν ορισμένες σελίδες με το επιχείρημα ότι αποκάλυπταν κρατικά μυστικά  και ο πρώην π/θ Μεσούτ Γιλμάζ στην πρόσφατη συνέντευξή του στον συνεργάτη της Birgun , αποκάλυψε ότι οι σελίδες που λείπουν από την Εκθεση Σουσουρλούκ σχετίζονται με δύο περιπτώσεις, την διενέργεια πραξικοπήματος στο Αζερμπαϊτζάν και τις δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα,αναφέρει ο αρθρογράφος. Και συνεχίζει:Προφανώς οι λογοκριμένες σελίδες περιέχουν ισχυρισμούς ότι η τότε π/θ Τανσού Τσιλέρ διέθεσε χρήματα από τα μυστικά κονδύλια της Πρωθυπουργίας σε κάποιους «πράκτορες» για να βάλουν φωτιές σε ελληνικά δάση, υποστηρίζει ο αρθρογράφος. Επρόκειτο για αντίποινα
για το ότι η Ελλάδα επέτρεπε την παρουσία στρατοπέδων εκπαίδευσης μελών του ΡΚΚ εντός των συνόρων της, γράφει.
Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η ελληνική υποστήριξη στο ΡΚΚ είναι κάτι που ένας καλός γείτονας πρέπει να κάνει. Ωστόσο τα λεγόμενα «αντίποινα» είναι απολύτως απαράδεκτα υπό
οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτό μας δείχνει ότι αν υπάρχει ένα παρακράτος σε μια χώρα, τότε αυτό το παρακράτος είναι επιζήμιο τόσο για τους πολίτες της χώρας αυτής όσο και για τους πολίτες γειτονικών χωρών για τους οποίους συνιστά σοβαρή απειλή. Θυμηθείτε ότι στις πρόσφατες αποκαλύψεις του σχεδίου «Βαριοπούλα» ένα από τα σενάρια ήταν να καταρριφθεί πολεμικό αεροσκάφος για να ξεκινήσει σύρραξη με την Ελλάδα, αναφέρει επίσης ο αρθρογράφος.
Στην συνέχεια γράφει:Αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί για τους εμπρησμούς ελληνικών δασών τότε αυτό είναι πολύ άσχημο. Ωστόσο ελπίζω οι συζητήσεις για το θέμα αυτό να κάνουν τους Ελληνες και Ε
λληνοκυπριους να συνειδητοποιήσουν την αξία ύπαρξης μιας δημοκρατικής και σταθερής Τουρκίας στην γειτονιά τους. Μια φασιστική νοοτροπία και ένα αυταρχικό καθεστώς στην Τουρκία δεν προκαλεί μόνο δολοφονίες Τούρκων και Κούρδων αλλά απειλεί και την ειρήνη με την Ελλάδα και αυτό είναι προφανές, υποστηρίζει ο αρθρογράφος.
Ελπίζω επίσης ότι η Τουρκία θα διεξάγει ανεξάρτητη και με διαφάνεια έρευνα για αυτούς τους ισχυρισμούς που θα μπορούσε να καταλήξει στην τιμωρία των ενόχων. Επίσης η χώρα πρέπει να αποζημιώσει τις όποιες ελληνικές απώλειες. Ελπίζω επίσης αυτός ο διάλογος για το θέμα να μην καταλήξει στη πασίγνωστη εθνικιστική υστερία που είναι πηγή εσωτερικών και εξωτερικών συγκρούσεων
τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία, καταλήγει ο αρθρογράφος.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΠΩΣ ΕΙΔΕ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΛΜΑΖ
ΠΩΣ ΕΙΔΕ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΛΜΑΖ
http://2.bp.blogspot.com/-bA4IzNzt8bA/Tvtz45qEHUI/AAAAAAAAMpM/gm9luo-zHII/s400/gilmazfotia_454794941.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-bA4IzNzt8bA/Tvtz45qEHUI/AAAAAAAAMpM/gm9luo-zHII/s72-c/gilmazfotia_454794941.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/12/blog-post_7504.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/12/blog-post_7504.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy