Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Τι απαντά το Υπουργείο Άμυνας για το Τουρκικό τσιμέντο

Σε απάντηση της σχετικής Eρώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Αθανάσιος Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης, με θέμα «Αγορά τούρκικου τ...

Σε απάντηση της σχετικής Eρώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Αθανάσιος Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης, με θέμα «Αγορά τούρκικου τσιμέντου για κατασκευή έργων της 1ης Στρατιάς», γίνονται γνωστά τα εξής:
Ο έλεγχος της αγοράς υλικών ανήκει στην αρμοδιότητα της 2ης Κλαδικής Δ/νσης της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (ΓΓΒ) και η Στρατιωτική Υπηρεσία ουδεμία ευθύνη φέρει για την εισαγωγή και διάθεση του συγκεκριμένου τύπου τσιμέντου που χρησιμοποιήθηκε στο έργο της διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου των ΣΟΑ SEEBRIG.
 
Η Προϊσταμένη Αρχή του εν λόγω έργου (1η ΣΤΡΑΤΙΑ/ΔΜΧ) ενημέρωσε με σχετικό έγγραφο το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ότι:
α.    Δεν έχει διενεργηθεί από μέρους της προμήθεια τσιμέντων τουρκικής προέλευσης. Παρόλα ταύτα, μετά τη διενέργεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο τσιμέντο χρησιμοποιείται από τους Αναδόχους του συγκεκριμένου έργου.
β.     Ενημέρωσε την 735 ΔΣΕ, η οποία είναι η Επιβλέπουσα Υπηρεσία, αλλά και τους Αναδόχους του έργου, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την προμήθεια των υλικών κατασκευής και ζήτησε προφορικά τη μη χρησιμοποίηση του συγκεκριμένου υλικού.
γ.    Δέσμευσε την ποσότητα του υλικού που βρέθηκε στο χώρο του Εργοταξίου, μέχρις ότου εξαχθούν τα αποτελέσματα του ελέγχου, που θα διεξαχθεί από αρμόδιες Υπηρεσίες, κατά τη κρίση της ΓΓΒ του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, των τιμολογίων, δελτίων αποστολής και δειγμάτων συσκευασίας που ήδη έχουν αποσταλεί.
Η 735 ΔΣΕ, πραγματοποίησε ελέγχους στην αντοχή του σκυροδέματος των τμημάτων του έργου, όπου είχε χρησιμοποιηθεί ο συγκεκριμένος τύπος τσιμέντων και από τα αποτελέσματα δεν προέκυψε πρόβλημα μειωμένης αντοχής.
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος τύπος τσιμέντου, χρησιμοποιήθηκε μόνο στη σκυροδέτηση πεζοδρομίων – κρασπέδων και χαμηλών τοιχείων αντιστήριξης του περιβάλλοντα χώρου και όχι στον Φέροντα Οργανισμό των κτιρίων.
Κατόπιν των ανωτέρω, καθίσταται σαφές ότι τα όργανα της Στρατιωτικής Υπηρεσίας, από τη στιγμή που διαπιστώθηκε η ύπαρξη τσιμέντου της εταιρείας TARCIM, προέβησαν στις δέουσες ενέργειες για την αντιμετώπιση του θέματος.

Ερώτηση 19078/8-7-2011 της Βουλής των Ελλήνων
Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων και τεχνιτών Τσιμέντων Ελλάδος με σχετική της ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε σε πολλές εφημερίδες. για την κατασκευή στεγαστικών έργων στην 1η Στρατιά στη Λάρισα_ χρησιμοποιήθηκε τσιμέντο τουρκικής παραγωγής και προελεύσεως. Καθίσταται σαφές πως αν αληθεύει αυτό το γεγονός πρόκειται για μια αήθη υποβάθμιση και υποτίμηση της εγχώριας παραγωγής εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Ερωτάσθε.
1. Αληθεύουν oι καταγγελίες της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων και τεχνιτών Τσιμέντων Ελλάδος ;
2. Προτίθεστε να αναθεωρήσετε άμεσα την απόφαση σας για την χρήση του τούρκικου τσιμέντου στα έργα της 1ης Στρατιάς ;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Αθανάσιος Πλεύρης
Άδωνις Γεωργιάδης
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Τι απαντά το Υπουργείο Άμυνας για το Τουρκικό τσιμέντο
Τι απαντά το Υπουργείο Άμυνας για το Τουρκικό τσιμέντο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiODJAKE5wR1TYnxsayUNzwgj8NVDb6JyRF_Z9NmHWzqN_VsHW6OjiyeFeOPtGbcNOxRuPFdnRzRo7NjoucsGF83IK5GgCK2ht5tPOdtGh5x_TorHfn45eL1k40lEaO5OIEIg1ePFxA6V4/s400/PENTAGONENFACE.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiODJAKE5wR1TYnxsayUNzwgj8NVDb6JyRF_Z9NmHWzqN_VsHW6OjiyeFeOPtGbcNOxRuPFdnRzRo7NjoucsGF83IK5GgCK2ht5tPOdtGh5x_TorHfn45eL1k40lEaO5OIEIg1ePFxA6V4/s72-c/PENTAGONENFACE.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/07/blog-post_8364.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/07/blog-post_8364.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy