Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ελληνικό ενδιαφέρον για το τουρκικό πρόγραμμα των UH-70

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, ανάμεσα στη Sikorsky και την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAI), στα πλαίσια της IDEF 2011, παρουσι...

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, ανάμεσα στη Sikorsky και την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAI), στα πλαίσια της IDEF 2011, παρουσιάστηκαν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για το πρόγραμμα κατασκευής των Τ-70i, τα οποία μπορούν να αφορούν και το αίτημα του ΓΕΣ για πιθανή απόκτηση 40 ελικοπτέρων UH-70 από τα αμερικανικά αποθέματα.
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας, η τουρκική βιομηχανία θα κερδίσει περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 25 με 30 χρόνια, από την εγχώρια παραγωγή του T-70i.
 
Στη συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπεται η αγορά από τη Sikorsky τουρκικής παραγωγής ελικοπτέρων για τις εξαγωγές που θα πετύχει στο μέλλον, εξαρτημάτων από το τουρκικό εργοστάσιο και φυσικά η δημιουργία του εργοστασίου στην Τουρκία. Όταν αρχίσει πλέον να παράγει ελικόπτερα, θα υπάρξει κοινή εμπορική προώθησή τους στις αγορές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, μέσω του τμήματος πωλήσεων της ΤΑΙ. Τέλος, θα δημιουργηθεί κοινοπραξία που θα λειτουργεί στην Τουρκία διεθνές κέντρο υποστήριξης των ελικοπτέρων Blackhawk.

Ακόμη, παρουσιάστηκαν τα στοιχεία για τις εταιρείες που θα συμμετάσχουν ως υποκατασκευάστριες. Η Sikorsky θα παρέχει τεχνογνωσία και λοιπά δεδομένα για την κατασκευή του σκάφους, εξαρτημάτων και ηλεκτρονικών.

Κύριος κατασκευαστής είναι η ΤΑΙ, η οποία θα κατασκευάσει τον σκελετό, το κύριο και το οπίσθιο στροφείο, ενώ θα έχει και την ευθύνη τελικής συναρμολόγησης. Με την Aselsan σχεδιάζει το νέο ολοκληρωμένο πιλοτήριο, με τέσσερις οθόνες πολλαπλών λειτουργιών 8×10 ιντσών, νέες απεικονίσεις και σύγχρονος λογισμικό. Η Alp Aviation (ιδιοκτησίας 50% της Sikorsky) θα κατασκευάσει τα κιβώτια ταχυτήτων, τα σκέλη προσγείωσης και τους ταλαντευόμενους δίσκους.

Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν 52 μήνες μετά την υπογραφή της τελικής σύμβασης και οι πρώτες δοκιμές με το πιλοτήριο της Aselsan, 24 μήνες μετά την υπογραφή.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες μήπως πρέπει να επανεξεταστεί και η ελληνική αίτηση – πρόθεση για το ενδεχόμενο απόκτησης ελικοπτέρων Blackhawk, προκειμένου να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες για σύγχρονα μεταφορικά ελικόπτερα; Μήπως η απόκτησή τους θα μας αναγκάσει να βασιζόμαστε στην τουρκική βιομηχανία για τη συντήρησή τους; Πρόκειται για ένα ζήτημα που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να διερευνηθούν όλες οι παράμετροί του, χωρίς αμφιβολία.
http://www.defencepoint.gr/news/?p=10386 
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ελληνικό ενδιαφέρον για το τουρκικό πρόγραμμα των UH-70
Ελληνικό ενδιαφέρον για το τουρκικό πρόγραμμα των UH-70
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGaNSeGonrT5-t-wkbt0pDaNJIiappkLsGYmJ6IDMxQgUg-653xkJDY1D_6aokiJrtk3WEmrRkhF0ZBSsSfwIoobedhQOgZyC49Q-Vk8reETiGoKhPMrgRwTN2fSvTaJqbzUn9sozPjfE/s400/Blackhawk_s-70_Austria.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGaNSeGonrT5-t-wkbt0pDaNJIiappkLsGYmJ6IDMxQgUg-653xkJDY1D_6aokiJrtk3WEmrRkhF0ZBSsSfwIoobedhQOgZyC49Q-Vk8reETiGoKhPMrgRwTN2fSvTaJqbzUn9sozPjfE/s72-c/Blackhawk_s-70_Austria.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/05/uh-70.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/05/uh-70.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy