Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Βενιζέλος: "δεν μας φτάνει μια τετραετία"

"Εάν σκεφτόμαστε με όρους τετραετίας, έχουμε χάσει την αίσθηση της ιστορικότητας της περιόδου που ζούμε", είπε ο Ευάγγελος ...

"Εάν σκεφτόμαστε με όρους τετραετίας, έχουμε χάσει την αίσθηση της ιστορικότητας της περιόδου που ζούμε", είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σήμερα, σε ομιλία του στην εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Μπορούμε να υπερβούμε την κρίση;».
Σχολίασε φυσικά και τη σημερινή ομιλία Σαμαρά στο Ζάππειο και ανέφερε:
"Άλλο περίμενα εγώ σήμερα από τον κ. Σαμαρά, να συμβάλει στη διαμόρφωση των πολιτικών προϋποθέσεων για την υπέρβαση της κρίσης. Γιατί το πρόβλημα της χώρας, το πρόβλημα της οικονομίας, είναι πρωτίστως πολιτικό. 
 
Πρέπει να πάρουμε τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες. Σήμερα έπρεπε ο κ. Σαμαράς να μιλήσει καθαρά με όρους πολιτικής συναίνεσης και εθνικής ενότητας. Έπρεπε να μιλήσει όπως έχουν μιλήσει οι πολιτικές δυνάμεις της Πορτογαλίας. Έπρεπε να μιλήσει όπως έχουν μιλήσει οι πολιτικές δυνάμεις της Ιρλανδίας.

Διότι εδώ είμαστε αντιμέτωποι με ζητήματα τα οποία δεν λύνονται μέσα στα όρια της θητείας μιας κυβέρνησης και μιας Βουλής, δύο κυβερνήσεων και δύο διαδοχικών Βουλών. Εάν σκεφτόμαστε με όρους τετραετίας, έχουμε χάσει την αίσθηση της ιστορικότητας της περιόδου που ζούμε.

Έχει πυκνώσει ο πολιτικός και ιστορικός χρόνος. Κάθε μέρα μετράει με μήνα. Κάθε μήνας μετράει με χρόνο. Κάθε χρόνος μετράει με δεκαετία. Και βεβαίως πρέπει να είμαστε γενναιόδωροι με τους άλλους και αυστηροί με τον εαυτό μας. Αυτό ισχύει για μας ως κυβέρνηση, ως πολιτικό σύστημα, θέλω να ελπίζω ότι ισχύει και για την αντιπολίτευση και πρέπει να ισχύει και για τον επιχειρηματικό κόσμο, πρέπει να ισχύει για καθέναν που παίζει κάποιο δημόσιο ρόλο άμεσα ή έμμεσα στον τόπο αυτό.

Χρειαζόμαστε κάτι πιο καινούργιο, πιο ριζοσπαστικό. Και προς Θεού, δεν πιστεύω στις κυβερνήσεις συνεργασίας. Δεν είναι θετική η δική μας η εγχώρια εμπειρία από οικουμενικά ή συνεταιρικά σχήματα. Πιστεύω όμως βαθιά στην ανάγκη έντιμης και ειλικρινούς συνεργασίας κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Επίσης, υπάρχει κάτι το οποίο είναι εμφανές. Ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να μιλήσει για εκλογές. Ένας τέτοιος λόγος, τόσο απορριπτικός της κυβέρνησης, θα έπρεπε να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα, στο συμπέρασμα ότι ζητάω εκλογές. "

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ομιλία που πραγματοποίησε σήμερα σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ερωτηθείς από παρισταμένους δημοσιογράφους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Ερώτηση: Αναδιπλωθήκατε σχετικά με αυτά που είπατε προχθές μετά το Υπουργικό;

Ευ.Βενιζέλος: Έχω εξηγήσει από την πρώτη στιγμή ποια είναι η έννοια της πολιτικής διεύθυνσης. Τα είπα και προχθές μετά το Υπουργικό Συμβούλιο και σήμερα στην ομιλία μου. Αλλά δεν είναι το θέμα αυτό. Η υπευθυνότητά μου απέναντι στην πατρίδα και απέναντι στην παράταξη που υπάρχει για να υπηρετεί την χώρα δεν μου επιτρέπει να αφήνω την παραπολιτική και την ανεκδοτολογία να κυριαρχεί πάνω στην ουσία των πολιτικών θέσεων.

Για μένα σημασία έχουν οι θέσεις της Κυβέρνησης και βεβαίως και οι προτάσεις που κάνω εγώ προς όφελος της Κυβέρνησης και άρα προς όφελος της χώρας. Επίσης δεν έχω να αποδείξω σε κανένα τίποτε γιατί με τη στάση μου, ιδίως από το 2007 έως σήμερα, έχω δείξει τι σημαίνει να στηρίζεις τον Πρωθυπουργό, την παράταξη, τη χώρα.

Το ζήτημα είναι άλλο: Το ζήτημα είναι να μπορέσουμε όλοι μαζί να βγάλουμε τη χώρα από την περιδίνηση. Και προκειμένου να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται υπευθυνότητα, κοινωνική συνοχή, εθνική ενότητα και δουλειά.

Αυτό δεν το κατάλαβε, δυστυχώς, ο κ. Σαμαράς σήμερα, η Κυβέρνηση όμως το έχει καταλάβει για αυτό δίνει μία μάχη στην οποία χρειάζεται τη στήριξη όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων.


ολόκληρη η ομιλία του κ.Βενιζέλου, εδώ
 
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Βενιζέλος: "δεν μας φτάνει μια τετραετία"
Βενιζέλος: "δεν μας φτάνει μια τετραετία"
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgK961DfindcES-9odUzxdVJZ_vwx4rSh7Zwp4Tu6m0QIg0TBImxCA7Bc58WYm5dRBkCsKum1EoTi6p5s_ZCHn6MSXgYKItWz__RbuNzszylWGw-Y9hztAI-UrGTMZx3low6tIjJ_intBM/s400/venizelos-thumb-large.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgK961DfindcES-9odUzxdVJZ_vwx4rSh7Zwp4Tu6m0QIg0TBImxCA7Bc58WYm5dRBkCsKum1EoTi6p5s_ZCHn6MSXgYKItWz__RbuNzszylWGw-Y9hztAI-UrGTMZx3low6tIjJ_intBM/s72-c/venizelos-thumb-large.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/05/blog-post_6505.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/05/blog-post_6505.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy