Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Μετοχικό Ταμείο Στρατού και ΒΕΑ

Την 24-3-2011 περιήλθε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνδέσμου μας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) έγγραφο, με το οποίο μα...

Την 24-3-2011 περιήλθε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνδέσμου μας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) έγγραφο, με το οποίο μας εγνώσθη συνάντηση μερισματούχων του ΜΤΣ με τον κ. Πρόεδρο του ΔΣ αυτού, που έλαβε χώρα την 23-3-2011 και σύμφωνα με το οποίο (έγγραφο), μεταξύ των άλλων διατυπώσεων - διαπιστώσεων ελέγχθησαν τα  κάτωθι:
1. Σύμφωνα με το άρθρο 1 του σχετικού (α), ορίζεται ότι: «Στρατιωτικοί των ενόπλων Δυνάμεων, ως και οι οπλίται, Ανθυπασπισταί και Αξιωματικοί της Χωροφυλακής και του Λιμενικού Σώματος, μέτοχοι και μερισματούχοι των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας …

 δικαιούνται μερίσματος, μετά των επί αυτού σχετικών προσαυξήσεων και λοιπών παροχών του βαθμού τον οποίον έφερον και με τον οποίον εμισθοδοτούντο ή του βαθμού του οποίου τας αποδοχάς ελάμβανον κατά την έξοδόν των εκ της υπηρεσίας…».

2. Σύμφωνα, εξάλλου, με το άρθρο 2 της σχετικής (β), που εκδόθηκε κατ΄ εξουσιοδότηση του σχετικού (α), ορίζεται ότι: «Σε όσους καθίστανται μερισματούχοι του ΜΤΣ … :

α) Απονέμεται μέρισμα και καταβάλλεται Βοήθημα Επαγγελματικής Αποκατάστασης (ΒΕΑ) που προσδιορίζεται από το μισθολογικό βαθμό σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρο 1 του Ν.1106/80….».

3. Σύμφωνα, επίσης, με τη σχετική (γ) και συγκεκριμένα με το άρθρο:

α. 1, ορίζεται ότι: « …. αντικαθίσταται ως εξής: ‘’Το ύψος του βοηθήματος είναι ίσο με τι γινόμενο των 60 αρτίων (1000/1000) μηνιαίων μερισμάτων του βαθμού που κατά τις κείμενες διατάξεις του Ταμείου δικαιούται μέρισμα ο μέτοχος ή μερισματούχος επί τόσα 25/25 όσα τα χρόνια ασφάλισης του παιδιού κατά το χρόνο της καταβολής του δικαιούμενου ποσού. Ως δικαιούμενο μέρισμα εν προκειμένω θεωρείται το προβλεπόμενο από τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.1106/80΄΄»)

β. 2, ορίζεται ότι: « …. αντικαθίστανται ως εξής: ‘’1,Το βοήθημα αυτό καταβάλλεται με τις κατωτέρω προϋποθέσεις: α. Με την τέλεση γάμου. Β. Από τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας του παιδιού και μέχρι συμπληρώσεως του 30ου έτους της ηλικίας του ….».

4. Την 24-3-2011 περιήλθε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνδέσμου μας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) έγγραφο, με το οποίο μας εγνώσθη συνάντηση μερισματούχων του ΜΤΣ με τον κ. Πρόεδρο του ΔΣ αυτού, που έλαβε χώρα την 23-3-2011 και σύμφωνα με το οποίο (έγγραφο), μεταξύ των άλλων διατυπώσεων – διαπιστώσεων ελέγχθησαν τα κάτωθι:

α. Η ανταπόδοση των κρατήσεων που γίνονταν στις αποδοχές των Ελλήνων στρατιωτικών, υπηρετούντων στο Στρατό Ξηράς, υπέρ ΒΕΑ, ήταν καταδικασμένη να αποτύχει διότι «αν τοποθετούσε κάποιος τα χρήματα αυτά σε κάποιο ασφαλιστικό πρόγραμμα ιδιωτικής εταιρείας, δεν θα πετύχαινε τις αποδόσεις που πέτυχαν όσοι ήδη έχουν λάβει το ΒΕΑ».

β. Η λύση που σχεδιάζεται από το ΜΤΣ θα δίνει τη δυνατότητα καταβολής του ΒΕΑ, μειωμένου μεν αλλά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

γ. Υπάρχει έτοιμη σχετική πρόταση νόμου για δημιουργία ξεχωριστού λογαριασμού για το ΒΕΑ, η οποία φέρεται ότι θα κατατεθεί για έγκριση στο ΔΣ του ΜΤΣ.

δ. Υπάρχει έτοιμη πρόταση για αναδιάρθρωση του χρέους του ΜΤΣ σε βάθος χρόνου, προκειμένου το Υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει τη δέσμευση των εισφορών των μετοχομερισματούχων και έτσι να αποκατασταθεί σταδιακά η ρευστότητα.

5. Κατόπιν των ανωτέρω, τα οποία προκάλεσαν έντονη ανησυχία και αγανάκτηση στα μέλη μας, μετόχους του ΜΤΣ, παρακαλούμε όπως:

α. Μας γνωρίσετε, προκειμένου εν συνεχεία να ενημερώσουμε τα μέλη μας:

(1) Εάν τα αναγραφόμενα στην ως άνω παρ. 4 είναι αληθή, σε καταφατική δε απάντηση:

(α) Βάσει ποιας ακριβώς οικονομικής μελέτης προέκυψε το συμπέρασμα της παρ. 4 α.

(β) Ποια είναι ακριβώς η λύση που σχεδιάζεται από το ΜΤΣ για τη δημιουργία ξεχωριστού λογαριασμού για το ΒΕΑ και τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη δημιουργία του λογαριασμού αυτού.

(γ) Ποιο το υπάρχον χρέος του ΜΤΣ και σε ποιους οφείλεται.

(δ) Ποιες οι διαχρονικές ενέργειες του διοικητικού συμβουλίου

του ΜΤΣ, από τότε που διαπιστώθηκε (εάν διαπιστώθηκε) αδυναμία καταβολής του ΒΕΑ.

(ε) Εάν διενεργήθηκε διαχρονικά, πότε και από ποιον, ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν τελεσθέντα πειθαρχικά παραπτώματα, διοικητικές ή υπηρεσιακές παραβάσεις και εάν αποδόθηκαν σε συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα, σε καταφατική δε απάντηση ποια τα πορίσματα των ΕΔΕ αυτών.

β. Μας αποστείλετε αντίγραφο:

(1) Του σχετικού (δ), αλλά και των λοιπών συναφών με το ΒΕΑ αποφάσεων του ΔΣ/ΜΤΣ.

(2) Τυχόν υφιστάμενης οικονομικής μελέτης παρ. 5 α (1) (α).

(3) Στα πλαίσια της διαφάνειας, διαύγειας και δημόσιας διαβούλευσης τυχόν υφιστάμενων σχεδίων ως ανωτέρω παρ. 4 γ και δ αναφέρθηκαν.

6. Τέλος, οφείλουμε να σας γνωρίσουμε ότι με τα σχετικά (ε) και (στ) έγγραφά μας, τα οποία σας κοινοποιήσαμε, ωσαύτως, ζητήσαμε την παρέμβαση της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν τελεσθέντα ποινικά αδικήματα, τα οποία και θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να αποδοθούν σε φυσικά πρόσωπα.

7. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε μας χρειαστείτε.

8. Το κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προς τα οποία αποστέλλεται το παρόν, παρακαλούνται για τις, κατά την κρίση τους, ενέργειές τους.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Μετοχικό Ταμείο Στρατού και ΒΕΑ
Μετοχικό Ταμείο Στρατού και ΒΕΑ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirQOIYUn3VFMazXmo9G-h0AfsI5Hc7eXvQlv1LbmfRlDVvuzLl5eoPlnehld-4QWZ6jXXDIFmdUCs9SJ_y0AUUpxob9H5Z6V_-h1q-aId7-cPbG7iGwTbWoBRw5FtuiZrwfTpMPvOFet0/s320/sysmed.gif
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirQOIYUn3VFMazXmo9G-h0AfsI5Hc7eXvQlv1LbmfRlDVvuzLl5eoPlnehld-4QWZ6jXXDIFmdUCs9SJ_y0AUUpxob9H5Z6V_-h1q-aId7-cPbG7iGwTbWoBRw5FtuiZrwfTpMPvOFet0/s72-c/sysmed.gif
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy