Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ανατροπή στο πρόγραμμα των FREMM: Οι Γάλλοι αποδέχθηκαν μείωση του αριθμού των σκαφών

Ανατροπές και αλλαγή πορείας στο πρόγραμμα των φρεγατών FREMM, αλλά όπως φαίνεται αυτές οι ανατροπές φέρνουν την τελική συμφωνία πιο κον...

Ανατροπές και αλλαγή πορείας στο πρόγραμμα των φρεγατών FREMM, αλλά όπως φαίνεται αυτές οι ανατροπές φέρνουν την τελική συμφωνία πιο κοντά: Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η Γαλλία συμφώνησε τελικά στην μείωση της αγοράς του συνολικού αριθμού των FREMM από 6 σκάφη σε 3+1 ή στην καλύτερη περίπτωση για τους Γάλλους σε 4 σκάφη, αν κριθεί ότι οικονομικά είναι περισσότερο συμφέρον για την ελληνική πλευρά για λόγους οικονομιών κλίμακος να πάμε εξ αρχής σε συμβόλαιο 4 σκαφών.

Αυτή είναι και η πιο ουσιαστική εξέλιξη των ημερών και πιστώνεται αναμφίβολα ως μία πρώτη επιτυχία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, αφού κατάφερε την γαλλική πλευρά και υποχώρησε στην αρχική ελληνική δέσμευση για έξι σκάφη, η οποία πάντως δέσμευση δεν ήταν και τόσο ισχυρή.

Βέβαια εδώ θα υπάρξει θέμα σε ότι αφορά τη Νέα Δομή Δυνάμεων, η οποία προβλέπει μείωση του συνολικού αριθμού των φρεγατών στα 12 σκάfη και πλέον είναι σαφές ότι και η τρίτη δεκαετία - ίσως και η τέταρτη - του 21ου αιώνα θα βρει τουλάχιστον τέσσερις φρεγάτες "S" να υπηρετούν στο Στόλο! Δηλαδή θα υπάρχουν επιχειρησιακά διαθέσιμες οι 4 FREMM, οι 4 εκσυγχρονισμένες ΜΕΚΟ-200ΗΝ και 4 "S", τουλάχιστον μέχρι το 2025 που μπορεί να εισέλθει σε  υπηρεσία κάποιο νέο κύριο σκάφος, αν θεωρήσουμε ότι οι 4 FREMM θα ολοκληρώσουν περί το 2022 το πρόγραμμα ναυπήγησής τους.

Πάντως το defencenet.gr από τότε που είχε προκύψει το θέμα της μειωσης των κύριων σκαφών από 14 σε 12 είπε προβλέψει ότι πιθανότατα οδεύαμε σε μείωση του συνολικού αριθμού των FREMM.

Γιατί φτάσαμε σε αυτή την εξέλιξη; Οικονομικοί, φυσικά οι λόγοι, αλλά και η "ασταθής" συμφωνία των Σαρκοζί-Καραμανλή που δεν έχει το δεσμευτικό χαρακτήρα σε ότι αφορά το συνολικό πρόγραμμα που έχει η αντίστοιχη διακρατική Ελλάδος-Ρωσίας για τα BMP-3HEL.

Η συνολική χρηματοδότηση των FREMM όπως αποκαλύπτει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί, κυμαίνεται σήμερα περί τα 4 δισ. ευρώ, δηλαδή 650 εκατ. ευρώ ανά σκάφος. Είναι δύσκολο μετά από 15 χρόνια να υπάρξουν σταθερές τιμές σε μία τέτοια κατασκευή έξι σκαφών η οποία μάλιστα έχει όλα τα χαρακτηριστικά customized: Θα είναι το καλύτερα εξοπλισμένο σκάφος της Μεσογείου με ροσθήκη συστημάτων πυο πραγματικά μπορούν να εγγυηθούν σεβασμό στα ελληνικά συμφέροντα και αυτό πληρώνεται. Άρα το τελικό τίμημα θα ήταν πάνω από 650 εκατ. ευρώ.

Π.χ. η τοποθέτηση των MICA VL αντί των ASTER 15 (πάντα της MBDA) σηκώνει το τελικό κόστος, αλλά απελευθερώνει κελιά για ειπλέον ASTER-30 και SCALP Naval. Σε ότι αφορά το αντιπαυρυλικό σύστημα φαίνεται ότι τελικά θα αναμετρηθού το Millennium και το RAM.

Σε ότι αφορά το τελικό χρονοδιάγραμμα, φαίνεται ότι θα προηγηθεί η συμφωνία σε ότι αφορά το γενικότερο διακρατικό πλαίσιο προμήθειας των σκαφών και μετά θα ακολουθήσει η σύμβαση, όπως έγινε και στην πρόσφατη ρωσογαλλική συμφωνία για τα 4 LPD Μistral.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ανατροπή στο πρόγραμμα των FREMM: Οι Γάλλοι αποδέχθηκαν μείωση του αριθμού των σκαφών
Ανατροπή στο πρόγραμμα των FREMM: Οι Γάλλοι αποδέχθηκαν μείωση του αριθμού των σκαφών
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHSoVvXVk6uW8-1C90iMFl_0Q_T3kVfh88G1626jG6cF_r5kHNUNzt_Fn488Wl0VEbg96h7IRsXNO_gjgIz9yAzl4NI8k4u96CHY77-5IxgCTMGl-fJa4t2H7gCjDAal08TN6biI24HWY/s400/fremm_dcnfregata.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHSoVvXVk6uW8-1C90iMFl_0Q_T3kVfh88G1626jG6cF_r5kHNUNzt_Fn488Wl0VEbg96h7IRsXNO_gjgIz9yAzl4NI8k4u96CHY77-5IxgCTMGl-fJa4t2H7gCjDAal08TN6biI24HWY/s72-c/fremm_dcnfregata.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/fremm.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/fremm.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy