Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ τεύχος Φεβρουαρίου

Αποκαλυπτικές αναλύσεις, αποκλειστικότητες αφιερώματα και ρεπορτάζ από τους σχηματισμούς και τις μονάδες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ...

Αποκαλυπτικές αναλύσεις, αποκλειστικότητες αφιερώματα και ρεπορτάζ από τους σχηματισμούς και τις μονάδες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων περιέχονται στο τεύχος  Φεβρουαρίου της "Στρατιωτικής Ισορροπίας και Γεωπολιτικής" που κυκλοφορεί σήμερα.

Type 214 και Type 209/1200 AIP

 ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΗ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΕΩΝ "ΘΗΡΙΩΝ" ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

•TYPE 214: Γνωριμία σε «Βάθος»!
Με αφορμή το πρόγραμμα 214 που βαίνει πλέον στην τελική του φάση, επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε. στο Σκαραμαγκά, και πιο συγκεκριμένα το υπόστεγο της μονάδας παραγωγής υποβρυχίων για να γνωρίσουμε τα Type 214 σε «βάθος»!

•«ΩΚΕΑΝΟΣ» S118: Ριζικό Lifting!
To «ΩΚΕΑΝΟΣ» αποτελεί πλέον το μοναδικό υποβρύχιο Type 209/1200 AIP που ενσωματώνει πολλά από τα υποσυστήματα του Type 214. Στην πρόσφατη επίσκεψή μας στα ΕΝΑΕ αδράξαμε την ευκαιρία και «καταδυθήκαμε» σε αυτό για να μάθουμε τα μυστικά του...

Leopard 2A4 με πυροβόλο 105 χιλιοστών
Η τροποποίηση ενός Leopard 2A4 που διαθέτει πυροβόλο των 120 χλστ. ώστε να «φορέσει» πυροβόλο των 105 χλστ., μια πραγματική μηχανολογική πρόκληση ειδικά όταν δεν γίνεται από το στρατιωτικό εργοστάσιο βάσης μιας χώρας-χρήστη του άρματος. Ένα μοναδικό μηχανολογικό κατόρθωμα από το Τεχνικό Σώμα του Ελληνικού Στρατού!

Νέοι τουρκικοί ακτόδρομοι στον Έβρο

Άλλη μία πτυχή της μεθοδικής και σε βάθος τουρκικής σχεδίασης στο θέατρο επιχειρήσεων του Έβρου είναι η ολοκλήρωση της παράδοσης 40 συστημάτων ακτοδρόμων βαρέος τύπου HGMS. Αποκαλύπτουμε πώς η Τουρκία στρώνει το δρόμο της εισβολής στον Έβρο!

MEGA κοίτασμα φυσικού αερίου στο Καστελόριζο

Η Κρήτη, η Κύπρος και το Καστελόριζο καθορίζουν το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας
Μελέτες του U.S.G.S. (Κέντρο Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ) αποκαλύπτουν ότι η περιοχή μεταξύ Κρήτης-Κύπρου και Αιγύπτου μπορεί να περιέχει επιπλέον απολήψιμα αποθέματα της τάξης των 15 τρισ. κ.μ. φυσικού αερίου, ποσότητα που αντιστοιχεί στις ανάγκες της Ευρώπης για 30 χρόνια.

J-800Τ Yildirim III & Babur

Αποκαλύπτουμε την έντονη εν κρυπτώ δραστηριότητα μεταξύ τουρκικών και πακιστανικών ερευνητικών ιδρυμάτων και βιομηχανιών, με αντικείμενο την ανάπτυξη και κατασκευή στην Τουρκία μιας νέας γενιάς βαλλιστικών πυραύλων και βλημάτων τύπου cruise, με εμβέλειες της τάξης των 600-800 χλμ.! Η Τουρκία μεταμορφώνεται σε βαλλιστική δύναμη με τεχνολογία από το Πακιστάν και την Κίνα.


304 ΠΕΒ: Η ήρεμη δύναμη πίσω από τους χαλύβδινους θώρακες

Η πρόσφατη επίσκεψή μας στο 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης μάς επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι ανεξάρτητα από το πόσο σύγχρονο ή όχι είναι το υλικό που διαθέτει μια στρατιωτική δύναμη, εκείνο που διαδραματίζει τον κύριο λόγο για να υπάρχουν υψηλές διαθεσιμότητες σε μέσα και οπλικά συστήματα είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Παρακολουθούμε από κοντά και παρουσιάζουμε για πρώτη φορά την εργοστασιακή αξιοποίηση των Leopard 2A4.

 Πύραυλοι MICA IR στα MIRAGE 2000EGM
Στην προσπάθειά της να διατηρήσει αξιόμαχα τα Mirage 2000EGM-BGM της 332 Μοίρας, η ΠA εξετάζει το ενδεχόμενο αξιοποίησης του προηγμένου πυραύλου μικρής-μέσης ακτίνας MICA-IR στα αεροπλάνα αυτά, καθώς και του ατρακτιδίου ηλεκτρονικής αναγνώρισης και υποκλοπών (ELINT-SIGINT) τύπου ASTAC. Άραγε βρέθηκε ο αντικαταστάτης του Magic II;

Προγράμματα Μαχητικών και ελληνικές ευκαιρίες (B΄ μέρος)
Οι σημαντικότερες εξελίξεις στα προγράμματα του F/A-18E/-F Super Hornet και του σουηδικού Gripen NG. Καθώς η απαίτηση της Πολεμικής Αεροπορίας για 40 νέα μαχητικά συνεχίζει να αποτελεί υψηλή προτεραιότητα, η "χαρτογράφηση" της αρένας των σύγχρονων μαχητικών αποτελεί ανάγκη για τη απόκτηση πληρέστερης εικόνας. 

Mονάδες Αναγνώρισης
Ο εξοπλισμός των Επιλαρχιών Αναγνώρισης (ΕΑΝ) αλλά και το κατά πόσο οι εν λόγω μονάδες αναγνώρισης είναι «πολυτέλεια» ή ανάγκη σε μια δομή δύναμης με περιορισμένο αριθμό μονάδων ελιγμών είναι ένα από τα πλέον διαχρονικά ζητήματα που άπτονται της επιχειρησιακής χρησιμοποίησης των εν λόγω μονάδων. 

Αίγυπτος: κοινωνικά αιτήματα, ευαίσθητες ισορροπίες και το πολιτικό παρασκήνιο της διαδοχής
Μια ψύχραιμη προσέγγιση του προβλήματος στην Αίγυπτο, εμφανώς διαφοροποιημένη από το σύνολο των ελληνικών και διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, διότι σε μια χώρα 80 εκατομμυρίων κατοίκων ο βασικός πυρήνας των συμμετεχόντων κυμάνθηκε στα 50.000 άτομα.

Κοσσυφοπέδιο: ένας εγκληματίας «πρωθυπουργός» και η γεωπολιτική παράμετρος
Όσο καλόπιστος και να είναι κανείς, είναι δύσκολο να αποδεχτεί ότι η στοχοποίηση του Κοσοβάρου «πρωθυπουργού» είναι αποτέλεσμα απλής σύμπτωσης και όχι σχεδίου οργανωμένου, ο τελικός στόχος του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα ορατός.

Προς αναθεώρηση το πρόγραμμα νέων Φρεγατών
Θεωρείται γεγονός ότι για το τρέχον έτος όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων μας Δυνάμεων θα μείνουν "παγωμένα", ενώ κάποιες βασικές παράμετροι προδιαγράφουν τι χρειάζεται και τι δεν χρειάζεται το Ναυτικό μας.
http://www.defencepoint.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2018:-a-&catid=31:defence-greece&Itemid=54
 
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ τεύχος Φεβρουαρίου
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ τεύχος Φεβρουαρίου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-8-eEYr4N0eubBiOIoYAscn4IGcmxuvnMXiM9vBYYoY5jYh4IOSInZLFluki34b-dwYW0d5KkUoU0t-47wZQHUubwAgstJrH5YxnvIGN-yvDUDJWlNY2hWRByU3uvaJDJcyTJrbexhKw/s400/is12_cover_index.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-8-eEYr4N0eubBiOIoYAscn4IGcmxuvnMXiM9vBYYoY5jYh4IOSInZLFluki34b-dwYW0d5KkUoU0t-47wZQHUubwAgstJrH5YxnvIGN-yvDUDJWlNY2hWRByU3uvaJDJcyTJrbexhKw/s72-c/is12_cover_index.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/blog-post_6045.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/blog-post_6045.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy