Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Νέο αίμα στην Εθνική Φρουρά Ορκίστηκαν χθες οι νεοσύλλεκτοι της 2011 Α΄ ΕΣΣΟ

Υπό ψιλοβρόχι ορκίστηκε, χτες, στο ΚΕΝ Λάρνακας, η 2011Α' ΕΣΣΟ των 300 «Σπαρτιατών», όπως αποκλήθηκαν οι λεβέντες που έσπευσαν να υπ...

Υπό ψιλοβρόχι ορκίστηκε, χτες, στο ΚΕΝ Λάρνακας, η 2011Α' ΕΣΣΟ των 300 «Σπαρτιατών», όπως αποκλήθηκαν οι λεβέντες που έσπευσαν να υπηρετήσουν την πατρίδα σε κρίσιμο ιστορικό μομέντουμ. Η σειρά πολυπρόσωπη και πλήρης ενθουσιασμού, με υψηλό δείκτη αντίληψης του εθνικού καθήκοντος.
Οι γονείς που ήσαν εκεί ήταν περήφανοι, γιατί τα παιδιά τους επέλεξαν να υπηρετήσουν την πατρίδα και όχι να «κρυφτούν» στην ντροπή της φυγοστρατίας.

Ο Τύπος και τα άλλα ΜΜΕ, η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής και οι πολίτες της χώρας που υπηρέτησαν το τιμημένο εθνόσημο της Εθνοφρουράς, καθώς και η δρακόντεια νομοθεσία που έρχεται για τους φυγοστράτους συνέβαλαν ώστε η σειρά να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Αναμενόταν ότι θα στρατευτούν 200 νέοι εθνοφρουροί και στρατεύτηκαν 300, χωρίς κανείς να εγκαταλείψει στη βασική εκπαίδευση, κάτι που συναντάτο στο παρελθόν. Σήμερα έχει ωριμάσει στην κοινωνία ότι η στράτευση είναι τιμή και αξία για την πατρίδα και ντροπή η αδικαιολόγητη αποφυγή της στράτευσης.

Στην παρουσία του Αρχηγού

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΝ Λάρνακας η τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2011Α' ΕΣΣΟ, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Κώστα Παπακώστα, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγου Πέτρου Τσαλικίδη και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας κ. Χρίστου Μαληκίδη.
Μετά την ορκωμοσία, οι νέοι στρατιώτες πήραν άδεια μέχρι τη Δευτέρα το πρωί και ακολούθως θα τοποθετηθούν στα τάγματα για συνέχιση της εκπαίδευσής τους. Θα γίνει, επίσης, η επιλογή υπαξιωματικών.

Τι είπε ο Υπουργός

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας, ο Υπουργός Άμυνας, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δήλωσε: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, τόσο εγώ όσο και η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, για το αποτέλεσμα το οποίο έχουμε δει όλοι εδώ σήμερα, την ορκωμοσία δηλαδή της 2011Α' ΕΣΣΟ. Η εκπαίδευση θα συνεχιστεί στο Σχολείο Μαχητού για τρεις βδομάδες».

Σ' ερώτηση πως προχωρεί η ψήφιση του νομοσχεδίου σχετικά με τη φυγοστρατία, απάντησε ότι ελπίζει την ερχόμενη Πέμπτη να ψηφιστεί η σχετική νομοθεσία.

Όπως είπε: «Είχαμε την τελευταία συνάντηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τροποποίηση κάποιων άρθρων της και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Όπως έχω πει, την ερχόμενη Πέμπτη θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση. Αν δεν προχωρήσουν σε ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη, τότε τη μεθεπόμενη σίγουρα θα ψηφιστεί. Εκείνο που μένει τώρα είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας, δηλαδή να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε αποτελεσματικά τις πρόνοιές της».

Ευρύ πρόγραμμα ασκήσεων

Ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η Εθνική Φρουρά έχει ανακοινώσει ένα ευρύ πρόγραμμα ασκήσεων στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού στη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

Για να μην υπάρξουν προβλήματα, εξήγησε, «έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να ικανοποιηθεί το αίσθημα ασφαλείας των πέριξ κοινοτήτων. Σας διαβεβαιώνω τόσο εσάς όσο και τους επηρεαζόμενους κατοίκους της περιοχής, ότι έχουν ληφθεί και συνεχίζουν να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην υπάρξει οποιοδήποτε ατύχημα», ανέφερε.

Σχολιάζοντας το τελευταίο τραγικό ατύχημα με την αστοχία του βλήματος όλμου 120 χιλιοστών, που έπεσε πάνω σε παράνομη κατασκευή στα όρια της Αγίας Άννας, είπε: «Λυπούμαι να πω ότι η πλειοψηφία των ατυχημάτων οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα. Δηλαδή, τα μέτρα υπάρχουν, οι αρμόδιοι τα γνωρίζουν και εκεί που γίνονται τα λάθη είναι σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μέτρων αυτών από πλευράς των ίδιων των στελεχών, δηλαδή εκείνων που αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν τη βολή. Έχουν προβλεφθεί τα πάντα για να αποφεύγονται τα ατυχήματα και τα γνωρίζουν οι αξιωματικοί και οι αξιωματικοί βολής, καθώς και οι διοικητές. Εάν ένα από αυτά τα μέτρα ή στοιχεία δεν ληφθεί υπόψη, τότε το όλο σύστημα ασφαλείας είναι διάτρητο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί επειδή έχουμε να κάνουμε και με ανθρώπινες ζωές που κατοικούν γύρω από το πεδίο βολής. Τέτοιες παραλείψεις είναι εγκληματικές, δηλαδή να μη λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν σχέση με την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής».

Ερωτηθείς κατά πόσον η τάση για φυγοστρατία είναι τώρα μειωτική όσον αφορά τους νέους που δεν κατατάγονται στο στρατό, απάντησε ότι τα μέτρα αποδίδουν και αυτό το δείχνει και η σειρά που μόλις ορκίστηκε. «Τα μέτρα που έχουμε λάβει μέχρι σήμερα, πριν ακόμα ψηφιστεί αυτή η νομοθεσία, είχαν θετικά αποτελέσματα, απέδωσαν δηλαδή. Τώρα με τη νέα νομοθεσία, με την εφαρμογή της ελπίζω, εύχομαι και πιστεύω ότι θα δοθεί σοβαρό κτύπημα στη φυγοστρατία».

Η Ε.Φ. πέρασε την εξέτασή της, είναι τώρα στρατός της Ευρώπης

Με το πέρας της ορκωμοσίας ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ακολούθησε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βαν Ος στην αεροπορική Βάση «Αντρέας Παπανδρέου» και στις συστυχίες των πυραύλων που βρίσκονται σε άκρως απόρρητη περιοχή της δυτικής ακτής. Τα πυραυλικά συστήματα είναι πολύ καλά συντηρημένα, ικανά να βυθίσουν εχθρικά σκάφη που θα επιχειρήσουν να εισβάλουν στη δυτική ακτή της Κύπρου. Στελεχώνονται με αντιαεροπορικά συστήματα και είναι τα πιο ισχυρά όπλα του στρατεύματος. Η συντήρησή τους και μόνο κοστίζει 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Η ενημέρωση του Βαν Ος είναι πλήρης και στοχεύει στον αναβαθμισμένο ρόλο της Κύπρου για το νέο ευρωπαϊκό σρατιωτικό γίγνεσθαι. Ο ολλανδικής καταγωγής πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι προσκεκλημένος του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγου Πέτρου Τσαλικίδη.

Στις επαφές του εξέφρασε ήδη τη μεγάλη του ικανοποίηση γιατί η Κύπρος παρουσιάζει εντυπωσιακή επάρκεια στον αμυντικό τομέα ευρισκόμενη σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της Μεσογείου κοντά σε ανοικτές εστίες συγκρούσεων.

Ο Βαν Ος επισκέφθηκε ήδη την τεθωρακισμένη ταξιαρχία, την αεροπορική Βάση κι άλλες επίλεκτες μονάδες της Εθνικής Φουράς σε όλη την ελεύθερη Κύπρο. Αναχωρεί αύριο με τις καλύτερες εντυπώσεις και μεταφέροντας την καλύτερη έκθεση για τη χώρα μας στη στρατιωτική επιτροπή της Ε.Ε.

Έκλεισε η λέσχη στο Μακένζι

Ως περιττή πολυτέλεια κρίθηκε η στρατιωτική καλοκαιρινή λέσχη στην περιοχή Μακένζι και ο στρατός πήρε την απόφαση να την κλείσει για λόγους οικονομίας. Αυτό που προέχει, μας είπαν, από το στράτευμα είναι η δημιουργία της νέας λέσχης σε χαλίτικη γη κοντά στο ΓΕΕΦ και όχι η διάσπαση δυνάμεων εδώ κι εκεί.

Ήδη ετοιμάζονται πυρετωδώς τα σχέδια και η νέα λέσχη θα αρχίσει να κατασκευάζεται νωρίς το καλοκαίρι. Θεωρείται αναγκαία για τις ανάγκες του στρατεύματος και για τη φιλοξενία υψηλών επισήμων όπως του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της Ε.Ε.

http://sigmalive.com/simerini/news/local/352164
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Νέο αίμα στην Εθνική Φρουρά Ορκίστηκαν χθες οι νεοσύλλεκτοι της 2011 Α΄ ΕΣΣΟ
Νέο αίμα στην Εθνική Φρουρά Ορκίστηκαν χθες οι νεοσύλλεκτοι της 2011 Α΄ ΕΣΣΟ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjltfXAjHm5K2vAz9U46YwY7Lt3Lyoidy0Tn71hRdQvRWvckQALk45AngBFGZ85t2FHTytQ60hgPdor0rqyDb5P6Bj8md-SiHfvGLZXwW6Aw8j37BtRqw7llI0zSCnK3x6vWYU_r7SPaGA/s320/01.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjltfXAjHm5K2vAz9U46YwY7Lt3Lyoidy0Tn71hRdQvRWvckQALk45AngBFGZ85t2FHTytQ60hgPdor0rqyDb5P6Bj8md-SiHfvGLZXwW6Aw8j37BtRqw7llI0zSCnK3x6vWYU_r7SPaGA/s72-c/01.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/2011_05.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/2011_05.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy