Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

''Αναχαιτίζει'' τον Η1Ν1 η Πολεμική Αεροπορία

Συνέταξε σχέδιο αντιμετώπισης του φονικού ιού Η1Ν1 Πρωτοπόρο το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, δημοσιοποίησε μέσω της ιστοσελίδας το...

Συνέταξε σχέδιο αντιμετώπισης του φονικού ιού Η1Ν1

Πρωτοπόρο το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, δημοσιοποίησε μέσω της ιστοσελίδας του στα στελέχη του ένα ιδιαίτερα κατατοπιστικό φυλλάδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας γρίπης τύπου Α Η1Ν1, που μετράει 51 νεκρούς (μέχρι την Κυριακή 13/2) φέτος στη χώρα μας. Το ΓΕΑ έχει συντάξει ένα πλήρες σχέδιο για την αντιμετώπιση του φονικού ιού, με επίκεντρο το 251 ΓΝΑ.
Το νοσοκομείο έχει εκπονήσει μάλιστα σχέδιο υποδοχής-διαχείρισης και νοσηλείας των ασθενών, ενώ έχουν καθοριστεί σε όλο το μηχανισμό της Πολεμικής Αεροπορίας αξιωματικοί γιατροί ως υγειονομικοί σύνδεσμοι με σκοπό την παροχή οδηγιών για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων στις Μονάδες της Π.Α.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τα περιστατικά με ήπια συμπτωματολογία, η νοσηλεία θα γίνεται είτε κατ’ οίκον για όσους είναι κοντά στον τόπο διαμονής τους είτε στα αναρρωτήρια για όσους βρίσκονται μακριά (βλ. σχετικό πίνακα). Για την άρτια λειτουργία του σχεδίου το ΓΕΑ έχει δώσει αυστηρές οδηγίες για:

(1) Την τήρηση της απαιτούμενης ετοιμότητας.

(2) Την τήρηση των μέτρων πρόληψης από το σύνολο του προσωπικού και τη διαρκή εκπαίδευση-ενημέρωση για τα νεότερα δεδομένα.

(3) Την οργάνωση κατάλληλων χώρων υποδοχής των ασθενών.

(4) Την ύπαρξη και απρόσκοπτη διάθεση των απαραιτήτων υλικών-εφοδίων-φαρμάκων.

(5) Την ενημέρωση του προσωπικού των Μονάδων για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού ως μέτρου πρόληψης.

(6) Τη διαρκή ενημέρωση και επικοινωνία του υγειονομικού προσωπικού των Μονάδων της Π.Α. με τους συνδέσμους υγειονομικούς αξιωματικούς του 251 ΓΝΑ για την παροχή υγειονομικών οδηγιών.

Τα εφτά «πρέπει» και «μη»

Μάλιστα, υπάρχει λεπτομερές «checklist» προς το προσωπικό, που θυμίζει πως σε κάθε περίπτωση εμφάνισης ασθενούς με συμπτωματολογία ύποπτη για τον Η1 Ν1 η διαδικασία απαιτεί:

• Ο ασθενής να μεταφέρεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο αναμονής και εξέτασης. Το υγειονομικό προσωπικό που θα οδηγήσει τον ασθενή στον ειδικό καθορισμένο χώρο θα πρέπει να φοράει μάσκα την οποία θα αφαιρέσει αμέσως μόλις απομακρυνθεί από τον ασθενή. Σε καμία περίπτωση δεν θα πλησιάσει, φορώντας την ίδια μάσκα, άλλον ασθενή ή προσωπικό που δεν φοράει μάσκα.

• Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του ασθενούς, το προσωπικό πρέπει να φοράει γάντια και μάσκα χειρουργική μίας χρήσεως (Μ.Χ.), ενώ ο ιατρικός εξοπλισμός (π.χ. στηθοσκόπια, περιχειρίδες, θερμόμετρα) πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για το συγκεκριμένο ασθενή, ενώ όπου υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιείται υλικό μίας χρήσης.

• Συνιστάται ο ασθενής να εξετάζεται σε έναν καλά αεριζόμενο και απομονωμένο χώρο με κλειστή πόρτα. Η εξέταση του ασθενούς πρέπει να γίνεται υπό συνθήκες που εξασφαλίζουν ότι δεν θα έρθει σε επαφή με άλλους ασθενείς.

• Χορηγούνται χαρτομάντιλα στον ασθενή για την κάλυψη του στόματος και της μύτης του σε περίπτωση εμφάνισης βήχα ή φτερνίσματος και σάκος απορριμμάτων.

• Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην υγιεινή των χεριών πριν και μετά από όλες τις επαφές με τον ασθενούς ή την επαφή με αντικείμενα που πιθανώς έχουν μολυνθεί με εκκρίσεις του ασθενή. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα πλυσίματος των χεριών με σαπούνι και νερό, ο επαγγελματίας Υγείας θα πρέπει να πλένει τα χέρια του με αλκοολούχο αντισηπτικό. Η χρήση γαντιών σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την υγιεινή των χεριών.

• Το προσωπικό που εισήλθε στο χώρο εξέτασης του ασθενούς σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πιάνει τα μάτια, τη μύτη και το στόμα του, όπως και τα αντικείμενα του άψυχου περιβάλλοντος προτού εξέλθει από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο αναμονής και εξέτασης. Θα πρέπει να απορρίψει τον Ατομικό Εξοπλισμό Προστασίας (γάντια-μάσκα Μ.Χ.) και να πλύνει τα χέρια του με σαπούνι, νερό και με αλκοολούχο αντισηπτικό.

• Οι μετακινήσεις του ασθενούς πρέπει να περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες. Σε περίπτωση που καταστεί αναγκαία η μεταφορά του ασθενούς από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε άλλο χώρο ο ασθενής πρέπει να φοράει χειρουργική μάσκα.
http://www.paraskevi13.com/?p=17071
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ''Αναχαιτίζει'' τον Η1Ν1 η Πολεμική Αεροπορία
''Αναχαιτίζει'' τον Η1Ν1 η Πολεμική Αεροπορία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuQxS6cTxvVDr4m_VWN4Y2Tlx5hX_ygImaiAOTimC11q2OqK2-Ej-NZw6EdYSC-xVWJLuGo7nVH9tk8D_bd5Shqt73dkOh9ZctP-XKW1a9AhcRIusyK0e8yT9-EzMgCJZ5V5x5tkuAlKI/s320/aaye_s.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuQxS6cTxvVDr4m_VWN4Y2Tlx5hX_ygImaiAOTimC11q2OqK2-Ej-NZw6EdYSC-xVWJLuGo7nVH9tk8D_bd5Shqt73dkOh9ZctP-XKW1a9AhcRIusyK0e8yT9-EzMgCJZ5V5x5tkuAlKI/s72-c/aaye_s.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/11.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/11.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy