Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Εργάζονται τις Αργίες οι Στρατιωτικοί; (Δυστυχώς υπάρχουν και αυτές οι απορίες)

Γράφω μόνο και μόνο για να απαντήσω σε εσένα στρατιωτικέ και στα σχόλια σου στην ανάρτηση.... http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01...

Γράφω μόνο και μόνο για να απαντήσω σε εσένα στρατιωτικέ και στα σχόλια σου στην ανάρτηση....
Συμφωνώ απολυτα μαζί σου και επαυξάνω μάλιστα για τα πικρόχολα σχόλια του εργατικου(δεν μας είπε τι δουλειά κανει βέβαια)αναγνωστη.Εχω μια διαφωνία με εσένα και μόνο..Για τα εισητήρια που δεν πληρώνουν οι αστυνομικοί στα ΜΜΜ,είναι όχι γιατί μας αγαπάνε,αλλά σε αντίθεση με όλους μα όλους τους άλλους εργαζόμενους εκτελούν υπηρεσία μπορει και 4 φορές την εβδομάδα σε διαφορετικό μέρος.


Φαντασου να μενεις Πατησια και σήμερα να εισαι Σταδιο Καραισκακη και αυριο στο Γραμματικο και μετα στο Ο.Α.Κ.Α.Ασχετα με τις συνεχείς σας επιφυλακές και την διαρκή εκπαιδευσή σας που τα καταλαβαίνω απόλυτα(Υπήρξα εφεδρος αξιωματικός το 1982 στις Ειδικες Δυναμεις),τουλάχιστον για όσο καιρό είστε σε μία πόλη πηγαίνεται στο ίδο στρατόπεδο για εκτέλεση Υπηρεσίας.Οχι ότι διαφωνω με την δωρεαν μετακινηση σας βέβαια..Ισα ισα θα ηταν το λιγοτερο που θα μπορουσε να κάνει η Πατριδα για εσας και όχι μια καθαριστρια της Ολυμπιακης να παιρνει πιο πολλα απο εναν πιλοτο της Πολεμικης μας αεροπορίας ,Ο.Υ.Κ,αλεξιπτωτιστές και τόσους άλλους.
Πάντα φιλικά και νοιώθωντας το τεραστιο εργο που κανετε και μαλιστα που ειναι εντελως στην αφανεια.
Aναγνώστης

---------------------------------------------------------


Είμαι ένας πτυχιούχος ΑΕΙ υπαξιωματικός του Στρατού Ξηράς και θα ήθελα να απαντήσω στα επικριτικά και άδικα σχόλια του ανωτέρω αναγνώστη.Αρχικά πρέπει να παραδεχτούμε όλοι ότι ο Στρατός είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας μας.Οπότε τεμπεληδες και τζαμπατζήδες είναι λογικό να υπάρχουν.Όμως τετοιο μένος εκ μέρους σου δείχνει τουλάχιστον εμπάθεια αλλά και έλλειψη σεβασμού!!Όντως υπάρχουν πολλοί μίζεροι στρατιωτικοί όμως σε αυτό το σημείο μας έφεραν οι εκάστοτε κυβερνήσεις οι οποίες δεν μεριμνούσαν ποτέ για το στεγαστικό πρόβλημα μας και απλά μας μοίραζαν ψίχουλα για αυξήσεις αντί να προστατεύσουν το εισόδημά μας που λόγω των ιδιαιτεροτήτων του επαγγελματος μας δεν μπορεί να ενισχυθεί με άλλο τρόπο.Όσον αφορά την παραγωγικότητα ή μη των ενστόλων πρέπει να ξέρεις ''μορφωμένε'' ότι η ασφάλειας μιας χώρας επιτυγχάνεται όταν έχεις πολιτική - κοινωνική ομαλότητα.Κοινώς εάν δεν υπήρχαν ισχυρές και αποτρεπτικές ένοπλες δυνάμεις το οικονομικό - πολιτικό κλίμα δεν θα επέτρεπε καμμία επένδυση άρα και ευημερία!!Για να μήν μακρυγορώ οφείλω να σου αναγνωρίσω την αφέλεια που σε διακρίνει διότι είμαι σίγουρος ότι οι απόψεις σίγουρα έχουν επηρεαστεί και απο τις απαράδεκτες και ύποπτες κατα καιρούς δηλώσεις ορισμένων επικύνδυνων πολιτικών!!Παρακαλώ να ξανασκεφτείς αυτα που γράφεις γιατί το να ισοπεδόνουμε και να χαρακτηρίζουμε ολόκληρες κοινωνικές ομάδες που αν μη τι άλλο βγάζουν νόμιμα το ψωμί τους δείχνει ότι έχουμε μπει σε επικύνδυνα μονοπάτια και επιτυγχάνεται ο διχασμός και το διαίρει και βασίλευε τον εκάστοτε κυβερνόντων!!Έαν συνεχίσουμε ! να σκεπτόμαστε με μεροληψία και να λοιδορούμε τα σώματα ασφαλείας που είναι τουλάχιστον κοινής αποδοχής τότε φοβάμαι ότι βάζουμε βούτυρο στο ψωμί τους!!!Ο νοών νοείτο!!!! Μερίκες σκέψεις απο ένα τεμπελχανά αγράμματο τζαμπατζή και καλόπληρωμένο δημόσιο υπάλληλο στρατιωτικό!!
Αναγνώστης

------------------------------------

Θέλω να κάθομαι, να μην παράγω έργο, να κάνω τον μάγκα όλη μέρα και να πληρώνομαι.Μπορώ;
Αυτή είναι η λογική των μονίμων του ΕΣ. Δουλειά υποτυπώδης, χωρίς ουσιαστικό λόγο ύπαρξης και εις βάρος πολλών. Ας μην ξεχνάμε οτι ο ουσιαστικός λόγος ύπαρξης του ΕΣ ειναι, μαλλον ήταν η μείωση της ανεργίας. Ελπίζουμε η απόλυση των 7500 ΕΠΟΠ να γίνει σύντομα προγματικότα προς όφελος όλων μας.
Δεν έχω κταλάβει ακόμη την ουσία της ύπαρξης τόσων και τόσων στρατοπέδων στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εντάξει ας πάρουμε ως ενδεχόμενο οτι ο πόλεμος με τους Τούρκους αρχίζει( δεν έχω συναντήσει ακόμη Τούρκο που να ειναι υπέρ αυτού του πολέμου) αλλά ας συνεχίσουμε, οι μονάδες που ειναι διάσπαρτες στον Ελλαδικό χώρο τι ρόλο παίζουν; Κατανοητό ότι ο πόλεμος αρχίζει 2 μέρες πριν από την πραγματική έναρξή του, αλλά ας μου απαντήσει κάποιος ποιος ειναι ο ρόλος τους. Τον πραγματικό όμως. Πέρα απο τον πραφανή, διευκόλυνση παραμονής στον γενέθλιο τόπο και άλλα καλά. Θέλω τον πραγματικό. Τώρα για το ενδεχόμενο η σύραξη να ειναι ηλεκτρονική ας το αφήσουμε. Νομίζω δεν βολεύει κανέναν τους
Το οικονομικό μέρος φαντάζομαι ειναι αποδεκτό από όλους εκείνους που δουλεύουν πραγματικά. Τα λεφτά ειναι υπερ αρκετά όσον αναφορά τη σχέση εργασίας-έργου. Τώρα για το αν μπορει να ζήσει κάποιος με αυτά τα χρήματα, αυτό το ξέρει από πριν και δεν το διαπιστώνει στο τέλος.
Υπηρεσίες και τα συναφή τα θεωρώ γελοία. Καμία υπηρεσία που υποτίθεται οτι εκτελείται δεν εκτελείται. Όλα είναι στα χαρτία και εκεί παραμένουν. Εκπαίδευση μηδαμινή για ανίκανο προσωπικό, ως επι το πλείστον άχρηστο στον πραγματικό κόσμο. Άλλα δεν κατηγορώ κανέναν τους.
Τέλος, για τις παροχές τύπου ΚΑΥΥ και τα συναφή είναι λεφτά όλων μας, γιατί όπως είπαμε απο μηδενικό παραγόμενο έργο δεν υπάρχει κέρδος. Άρα τα χρήματα προέρχονται από τον καημένο λαό μας.
Όταν δεν ξέρεις, δεν εχεις διάθεση να μάθεις και δεν γνωρίζεις τι γίνεται εκεί έξω ΠΩΣ μπορείς και διαμαρτύρεσαι;
Αναγνώστης

--------------------------------------------


Απαντηση σε http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_744.html#more
Να υποθέσω ότι με τη φράση "κάποιου γυφτοκαραβανά άχρηστου" συμπεριλαμβάνεις και

1. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου που έπεσε στα Ίμια???
2. Τους πιλότους που στο παρελθόν χάσανε τη ζωή τους στο Αιγαίο φυλάγοντας ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ???
3. Τους τεχνικούς της Αεροπορίας που τρέχουνε στα νησιά για rediness κάθε 2η ή 3η εβδομάδα του μήνα?
4. Όλο το μηχανισμό που λέγετε εθνική ΑΜΥΝΑ από τον πιλότο μέχρι το τεχνικό που ετοίμασε το Αεροπλάνο, τον Ελεγκτή Αεράμυνας που επικοινωνεί μαζί του ο πιλότος για πληροφορίες?
5. Από όλους του Αξιωματικούς Υπαξιωματικούς Στρατεύσιμους που κάθε φορά που το κράτος τα κάνει ΜΟΥΣΚΕΜΑ μας βγάζει έξω να κάνουμε τη δουλειά που δεν μπορεί να κάνει ΑΥΤΟ?? Απεργία τα βυτία΄??? τρέξτε ΗΛΙΘΙΟΙ "καραβανάδες" με βυτιοφόρα της Αεροπορίας να ανεφοδιάστε το Αεροδρόμιο Μακεδονία, πήρε φωτιά και καιγότανε όλη η Ελλάδα??? τρέχτε όλοι στη Ελευσίνα μετά από τηλεφώνημα στις 3 το βράδυ να πάτε να ενισχύσετε τις δυνάμεις εκεί,?????????
6. Τα πληρώματα του Ναυτικού και της Αεροπορίας που τρέχουν καθημερινά για διακομιδές σε κάθε άκρο της Ελλάδος Καστελόριζο Κάρπαθο κτλ επειδή καμία εταιρεία δεν πατά εκεί??????
7. Το σύνολο των Σωμάτων Ασφαλείας (Στράτο Αεροπορία Ναυτικό ) που υποστήκαμε ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΟΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΗΓΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ 1100 ΕΥΡΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΣΕΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΙΟΛΑΣ " ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ"???????

Μπορεί να είμαστε η μοναδική ομάδα εργαζομένων που δεν έχει δικαίωμα συνδικαλισμού αλλά άμυαλοι και άφωνοι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!!!! Αν εσένα αυτοί που μας φέρανε σε αυτή την κατάσταση σαν ΧΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ, καταφέρανε να σε στρέψουνε εναντίον μας θεωρώντας ΕΜΑΣ ΩΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ τότε ένα πράγμα έχω να σου πω
ΕΙΛΕΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ........


Υ.Γ Το ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ βγήκε γιατί στην δεκαετία του 70 και 80 ο κόσμος έμενε στο Στράτο ως μόνιμος για να έχουνε τουλάχιστον την ΚΑΡΑΒΑΝΑ γεμάτη από φαγητό στο σπίτι και ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ
Aναγνώστης

-------------------------------------------------


Ακόμα απορώ με τους στρατιωτικους που προσπαθούν να μας πείσουν ότι <ψοφανε> στην δουλειά...βαριά βαριά το 15% ολων σας ζορίζεται! αυτοι που είναι στις ειδικές δυνάμεις δηλαδή κ μερικοί που τους αρέσει αυτό που κάνουν!αν θέλετε να λουφάρεςτε το κάνετε... παραπονιέστε οτι έχετε υπηρεσία...δηλαδή μενετε μια ολόκληρη μερα στο στρατοπεδο,και τι κανετε? τίποτα απολύτως! γυρνατε απο κρεβάτι σε κρεβάτι για να περάσει η ώρα κ κάνετε καμιά σκοπιά! υποτίθεται ότι δεν πίνετε καφέδες...αλλα ένα κψμ προχθές έκανε 90 ευρώ τζιρο απ' το πρωί ως το μεσημέρι ΜΟΝΟ απ' τους καφέδες!!!!!!για κανε την διαίρεση....180 καφεδες και το στρατόπαιδο δεν εχει ούτε 90 άτομα! παραπονιέστε για τις σκοπιές....μα το μόνο που κάνετε στην ουσία αυτο είναι! κ αυτο για 2 ώρες! σκέψου τους οικοδόμους π.χ. και όλους τους υπόλοιπους με συναφή επαγγελματα! δίκιο έχουν όλοι όταν λένε ότι έχουν μαζευτεί όλοι οι άχρηστοι. όσοι στο σχολέιο έβγαλαν 3000 μόρια είναι εποπ πλέον!παίρνουν κάθε μήνα το χιλιάρικο!!!γίνανε άνθρωποι τα ζώα! κ όσοι φάγαμε 4 χρόνια σε σχολές περίμένουμε τον ασεπ για να να ξαναδώσουμε εξετάσεις κ να αποδείξουμε την αξία μας! ενώ εσείς...πληρώνεστε 5-6 χρόνια καλα καλα κ μετα διαβάζετε 600 ερωτήσεις όλεσ κ όλες! αλλα με το μυαλό που έχουν οι περισσότεροι ούτε για 300 είναι!

Επίσης....όταν φεύγετε απ'το στρατόπαιδο λέτε δεν πα να καεί το μπουρδέλο! δεν σας απασχολεί! γτ στις 27 θα μπει το χιλιάρικο!Πες μου ένα άτομο που να μπορεί να το ευχηθεί αυτό στον ιδιωτικό τομέα ή στους ελεύθερους επαγγελματίες....αμέσως έχουν καταστραφεί!άλλο ένα ζόρι που έχετε....σκηνάκια!τρομερο! γκρινιάζετε ένα μήνα πριν κ ένα μήνα μετα....αλλα....το σουβλάκι παέι σύννεφο...αυτά όμως δεν τα λέτε!!! κ τέλος...οι μεταθέσεις!!! ΔΕΝ ΕΊΣΤΕ ΟΙ ΜΌΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ!!!!! ένας δάσκαλος μπορεί μέχρι τα 50 του να δουλεύει αναπληρωτής και να αλλάζει καθε χρόνο τόπο διαμονής!!!ένας εόπ όμως μπορέι κ να μείνει 10 χρόνια στο ίδιο μέρος! αλλά ο δάσκαλος διάβασε 4 χρόνια για να βγάλει την σχολή του,έδωσε ασεπ κ πλέον θα περνάει κ αξιολόγηση...κ έτσι πρέπει.κ αυτο πρέπει να γίνεται κ στο στρατο! που πάει ο άλλος 150 κιλά βάζει την βυζματάρα του κ δεν τον κουνάει κανεις! ναι...δίνετε αθλήματα,αλλα αν εχεις βύζμα κ ένα τέταρτο το χιλίόμετρο να κάνεις κανείς δεν σε κουνάει! άς κρίνουν επιτροπές απ' έξω να δειτε πόσοι θα μείνουν.

Και τέλος....ναι δουλεύετε μια αργία το χρόνο...κ πάλι δεν είστε οι μόνοι! γιατροί νοσοκόμοι πυροσβεστες κ ένα σορό άλλοι δουλεύουν! κ στον ιδιωτικό κ στο δημόσιο...για τον στρατο τα ξέρω καλά γτ εχω άτομα από την οικογένεια μου εκεί κ φιλους.το κορυφαίο που άκουσα ήταν φέτος τα χριστούγεννα απο έαν εποπ που μόλις είχα γνωρίσει...τι να την κάνω 8 μέρες αδεια λέει αφού όλη μέρα καθόμαστε!!!!!!!! θα πήγαινα κ εγώ,γτ μπορεί να σας κατηγορούμε αλλα όλοι αυτο θελουμε! να πληρωνόμαστε τζάμπα! αλλά...έπρεπε να βγάλω την σχολή μου,κ τώρα που τέλειωσα τέλειωσαν κ οι εποπ! οπότε ασεπ κ αν περάσω... κ ξέρεις τι κάνω για να ζήσω???? βοσκαώ και αρμέγω πρόβατα και είναι τιμή μου που το κάνω!ξυπνάω στις 6 το πρωί κ γυρνάω σπίτι στις 9 το βράδυ!χωρίς άδεια χωρίς διακοπές χωρίς αναρρωτικη χωρίς επιδόματα χωρίς σ/κ χωρίς ρεπό κ κοιμάμαι κ εκεί όταν χρειάζεται,όμως το προτιμώ απτο να με ταίζει ο πατέρας μου για να κάθομαι κ να πληρώνει έναν αλβανό για να τα κανει,όπως κάνουν άλλοι...κ περιμένω τον ασεπ για να ξαναδώσω εξετάσεις σαυτην την κωλοχώρα...γτ ούτε βύζμα έχω ούτε τπτ να βολευτώ, αλλά κάποια στιγμή θα γυρίσει...ελπιζω
 Aναγνώστης
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_8049.html
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Εργάζονται τις Αργίες οι Στρατιωτικοί; (Δυστυχώς υπάρχουν και αυτές οι απορίες)
Εργάζονται τις Αργίες οι Στρατιωτικοί; (Δυστυχώς υπάρχουν και αυτές οι απορίες)
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjv3csyYz-7wORqTJAF_p3_RotMJ2G4oflmIBiWr-oKmyr77vxaDM3gC8qooYdQpoSr01aDQBJeRwCvv6yNI9gQSaeWxcjjKnI4S0R3Kc769s2WDAB7s5suhV1M84YUlZ1f0Ip4eurUg2k/s400/tromaktiko.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjv3csyYz-7wORqTJAF_p3_RotMJ2G4oflmIBiWr-oKmyr77vxaDM3gC8qooYdQpoSr01aDQBJeRwCvv6yNI9gQSaeWxcjjKnI4S0R3Kc769s2WDAB7s5suhV1M84YUlZ1f0Ip4eurUg2k/s72-c/tromaktiko.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/01/blog-post_3034.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/01/blog-post_3034.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy