Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Δ. Δρούτσας: Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει

«Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει», υπογράμμισε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας. «Μην ακούτε κανέναν που υποστηρίζ...

«Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει», υπογράμμισε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας. «Μην ακούτε κανέναν που υποστηρίζει τέτοια πράγματα», συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για «φωνές» από «εξωθεσμικούς παράγοντες» ή κάποιους που «υψώνουν» φωνές ξένων αξιωματούχων.
Κατά την ομιλία του σε ημερίδα για τους επικεφαλής των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού, ο κ. Δρούτσας ξεκαθάρισε ακόμα ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί καμία «εικονική» ενταξιακή πορεία, στην οποία η Τουρκία θα παίρνει σιγά-σιγά ό,τι θέλει χωρίς να εκπληρώνει τις προϋποθέσεις.


Επιπλέον, μίλησε για «δυσκολίες» της Τουρκίας να κατανοήσει ότι εκείνη είναι που πρέπει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ΕΕ και όχι το αντίστροφο. «Τα κεφάλαια δεν μπορούν να ανοίγουν με ανατολίτικα παζάρια της τελευταίας στιγμής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο ΥΠΕΞ σημείωσε ότι η κυβέρνηση επεδίωξε εξαρχής να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη βελτίωσή τους και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να χρησιμοποιούν την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ ως «οδηγό», όταν έχουν να προωθήσουν τις σχέσεις μας με την Τουρκία.

Σχετικά με το πρόβλημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Δρούτσας επανέλαβε ότι η χώρα μας επιδιώκει ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση και πρόσθεσε ότι ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ δεν νοείται χωρίς επίλυση αυτού του ζητήματος.

Τόνισε ακόμη ότι αυτό δεν πρέπει να παρερμηνευθεί ως έλλειψη βούλησης της Ελλάδας για ένταξη της ΠΓΔΜ και αφού τόνισε ότι η χώρα μας τηρεί εποικοδομητική στάση και προς αυτό το θέμα, απηύθηνε έκκληση προς την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι στην Ανατολική Μεσόγειο «έχουμε ανοίξει το παιχνίδι», αναφερόμενος τόσο στις σχέσεις με το Ισραήλ όσο και με τον αραβικό κόσμο.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο κ. Δρούτσας επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας για λύση βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με πλήρη σεβασμό στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

«Εφαρμόζουμε δυναμική εξωτερική πολιτική που ανοίγει ευκαιρίες», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι από την αρχή η κυβέρνηση έδωσε τον τόνο της εξωτερικής πολιτικής που θέλει να ασκήσει, βάζοντας τέλος στην αδράνεια, το συντηρητισμό, τις «γνωστές φοβίες» και τους μύθους που περιέβαλαν την εξωτερική πολιτική στο παρελθόν και την κρατούσαν εγκλωβισμένη.

«Ο κ. Δρούτσας είπε αυτό που είπε. Όπως μας λένε και ότι τα Ίμια είναι Ελληνικά…», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1922278
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Δ. Δρούτσας: Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει
Δ. Δρούτσας: Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuZEVtbKXiTL3eLYHBTWXk9564C-sR9UeGnWeBVOxKN7wRhyGPzHAwX85a0nnWmLyRiC4Ut5UFf3hvLg4kD_CyidEurluzxf049wwmdVKCsdTvrBrRMuxw48qbVQ70tO2cLhzrqx0Jq2s/s400/droutsas.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuZEVtbKXiTL3eLYHBTWXk9564C-sR9UeGnWeBVOxKN7wRhyGPzHAwX85a0nnWmLyRiC4Ut5UFf3hvLg4kD_CyidEurluzxf049wwmdVKCsdTvrBrRMuxw48qbVQ70tO2cLhzrqx0Jq2s/s72-c/droutsas.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/01/blog-post_18.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/01/blog-post_18.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy