Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΜΟΝΟ 5 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ;

Το «πράσινο φως» για την πρόσβαση των πολιτών ασθενών στα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης ανάβει κοινή απόφαση των υπουργών Υ...

Το «πράσινο φως» για την πρόσβαση των πολιτών ασθενών στα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης ανάβει κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδου και Εθνικής Αμυνας, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Σύμφωνα με αυτήν, τα πέντε στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα διαθέτουν συγκεκριμένο αριθμό κλινών για πολίτες ασθενείς που διακομίζονται μέσω του ΕΚΑΒ. Οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης και στα εργαστήρια των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Για τις διαθέσιμες κλίνες θα ενημερώνεται καθημερινά το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), -κατά το πρότυπο των κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας- ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς που διακομίζονται μέσω του ΕΚΑΒ κατά τις εργάσιμες ώρες από τις 7.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ. Επίσης, θα είναι δυνατή η διεξαγωγή εξειδικευμένων εξετάσεων στα εργαστήρια και τα ιδιωτικά ιατρεία των συγκεκριμένων νοσοκομείων, είτε μέσω παραπομπής από νοσοκομεία του ΕΣΥ όπου νοσηλεύεται ο ασθενής, είτε με απευθείας ραντεβού. Για τον λόγο αυτό θα αναρτάται στο Διαδίκτυο ενδεικτικός πίνακας ειδικών εξετάσεων που μπορούν να γίνουν στα εν λόγω νοσοκομεία καθώς και τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τα αντίστοιχα εργαστήρια.

Επιπλέον, οι στρατιωτικοί γιατροί που υπηρετούν σε μονάδες εκστρατείας υγειονομικού στην περιφέρεια θα «διατίθενται» στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την κάλυψη αναγκών. Με την ίδια λογική οι μονάδες του ΕΣΥ εξυπηρετούν και το στρατιωτικό προσωπικό.

Η συνεργασία επεκτείνεται και στη χρήση των τροχοφόρων μέσων διακομιδής. Δηλαδή, τα ασθενοφόρα οχήματα των Στρατιωτικών Mονάδων και σχηματισμών θα διατίθενται -μετά από σχετικό αίτημα- για την εξυπηρέτηση μονάδων υγείας του ΕΣΥ, στις περιπτώσεις που το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην κάλυψη όλων των περιστατικών.

H κοινή υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 9/11. Σαφές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της συνεργασίας ΕΣΥ και Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να οριστεί το επόμενο διάστημα.



Οπως αναφέρεται στην κοινή υπουργική απόφαση για το πλαίσιο συνεργασίας των μονάδων Υγείας του ΕΣΥ και των Ενόπλων Δυνάμεων (είχε ανακοινωθεί από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας τον περασμένο Ιούνιο), όλοι οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία 401 ΓΣΝΑ, 251 ΓΝΑ, ΝΝΑ, 417 ΝΙΜΤΣ και 424 ΓΣΝΕ. Ο αριθμός των κλινών που διατίθενται έχει ως εξής: 10 κλίνες το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, 10 κλίνες το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, 15 κλίνες το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, 10 έως 15 κλίνες το 417 Νοσηλευτικό Ιδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού και 15 κλίνες το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΜΟΝΟ 5 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ;
ΜΟΝΟ 5 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5UZgTEkqAcAkwdHNOM2QN8IW2rztvJkgad4TsbwsboEkDuzjLISO9GOZAnmFXMyvC-t2hznmWxOL37KfwRrOfX5QBHk4HmBH8fVw8Ls8fXXyfefTLIk8uZ7Z5_pXr_Kqc4CkX7MTqGbI/s320/424.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5UZgTEkqAcAkwdHNOM2QN8IW2rztvJkgad4TsbwsboEkDuzjLISO9GOZAnmFXMyvC-t2hznmWxOL37KfwRrOfX5QBHk4HmBH8fVw8Ls8fXXyfefTLIk8uZ7Z5_pXr_Kqc4CkX7MTqGbI/s72-c/424.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2010/11/5.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2010/11/5.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy