Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Άρθρο του Αντιπροέδρου της ΕΣΠΕ Καστοριάς Φώτιου Μπάτζιου στο kranosgr
Η σύγχρονη πραγματικότητα για την οικογένεια σαν θεσμός δέχεται διαρκή πλήγματα από τη μείωση των εισοδημάτων. Στην περίπτωση όπου εργάζεται τόσο η γυναίκα όσο και ο άντρας, ο παιδικός σταθμός αποτελεί αναντίρρητη ανάγκη για τη σύγχρονη οικογένεια.

Κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά μένουν έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, σε όλη τη χώρα, λόγω ανεπάρκειας των ανωτέρω σταθμών σε κτίρια, εξοπλισμό, στελέχωση και ελλιπούς χρηματοδότησης ενώ την ίδια στιγμή δήμοι δεν διαθέτουν καν βρεφονηπιακούς σταθμούς, ιδιαίτερα για την κάλυψη αναγκών βρεφών από 2 μηνών έως 2,5 ετών.
Για τους  Στρατιωτικούς που εργάζεται η σύζυγος τους, αποτελεί μονόδρομο η επιλογή ενός δημοτικού σταθμού καθόσον δεν μπορούν να επωμιστούν την δαπάνη που απαιτούν οι ιδιωτικοί, ακόμα δε όταν έχουν πλέον του ενός τέκνα.

  Εμπόδιο για τα ζευγάρια αυτά είναι η εξαίρεση των στρατιωτικών και όλων των δημοσίων υπαλλήλων από το επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ περί «εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» όπου ιδιαίτερα αναφέρεται ότι: «ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ :ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. (α' και β' βαθμού).

Άραγε με ποια κριτήρια εξαιρούνται; Θεωρούνται μήπως για κάποιο λόγο προνομιούχοι;
Στα πλαίσια ενός δίκαιου κοινωνικού κράτους, απαιτείται η λήψη άμεσων πρωτοβουλιών ώστε οι Στρατιωτικοί, οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς σε μετακίνηση εντός της Επικράτειας λόγω μεταθέσεων, που πληρούν τα κριτήρια (οικονομικά κλπ.) και με την επιφύλαξη ότι δεν λαμβάνουν επίδομα παιδικού σταθμού, να τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτσι ώστε να εξασφαλιστούν ίσες ευκαιρίες για όλους.
 Σε μια εποχή που απαιτούνται ίσες ευκαιρίες δεν μπορεί τα παιδιά των Στρατιωτικών να αποτελούν εξαίρεση και «ειδική κατηγορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.