Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η τουρκική ακταιωρός που συνοδεύει τη βάρκα πριν ανατραπεί - Ένα νεκρό παιδί

Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών επιχειρούν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα λέμβοι με πρόσφυγες και μετανάστες στο Αν. Αιγαίο, μπορεί...

Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών επιχειρούν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα λέμβοι με πρόσφυγες και μετανάστες στο Αν. Αιγαίο, μπορεί να διαπιστωθεί από τα δύο βίντεο και τις δύο φωτογραφίες που αποδέσμευσε σήμερα το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, επισημαίνει σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείο του Λιμενικού, και τα δύο βίντεο, όπως και το σχετικό φωτογραφικό υλικό, προέρχονται από το ίδιο συμβάν το οποίο εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί ανοικτά της Λέσβου στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Η λέμβος με τους αλλοδαπούς όπως φαίνεται και στα βίντεο, αλλά και στις φωτογραφίες, συνοδεύεται από τουρκική ακταιωρό η οποία παρακολουθεί την προσπάθεια του σκάφους του Λιμενικού Σώματος να αποτρέψει την είσοδο της λέμβου με τους αλλοδαπούς στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο.
Η λέμβος με τους αλλοδαπούς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα κινείται με μεγάλη ταχύτητα κάνοντας ελιγμούς ενώ στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ότι προσπαθεί να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Η επιχείρηση διάσωσης

Σε επιχείρηση διάσωσης προέβη, στις 8.30 το πρωί, το Λιμενικό, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του αεροδρομίου της Λέσβου.







Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 αλλοδαποί συνοδευόμενη από τουρκική ακταιωρό κινούνταν στην οριογραμμή. Όταν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, οι επιβαίνοντες ανέτρεψαν τη βάρκα (πρόκειται για συνήθη τακτική κατά σύσταση των διακινητών προκειμένου να γίνει επιχείρηση διάσωσης, όπως σημειώνεται).
Το Λιμενικό προέβη σε επιχείρηση διάσωσης. Ύστερα από επίπονες προσπάθειες 46 άτομα ανασύρθηκαν σώα. Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέσβου το ένα χωρίς τις αισθήσεις του. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα. Το άλλο παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Δείτε το βίντεο:

Περισσότεροι από 300 πρόσφυγες και μετανάστες σήμερα στα νησιά

Οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από τα απέναντι μικρασιατικά τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου συνεχίστηκαν και σήμερα, Καθαρά Δευτέρα.
Στα παράλια της Μυτιλήνης από τα χαράματα ως και τις 10 το πρωί βγήκαν πέντε βάρκες στις ακτές της Βόρειας και της Ανατολικής Λέσβου με περίπου 200 συνολικά επιβαίνοντες.



Στη Χίο βγήκαν δυο βάρκες με περίπου 70 άτομα, ενώ στη Σάμο άλλες δυο βάρκες με περίπου 50 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Βίντεο-ντοκουμέντο: Η τουρκική ακταιωρός που συνοδεύει τη βάρκα πριν ανατραπεί - Ένα νεκρό παιδί
Βίντεο-ντοκουμέντο: Η τουρκική ακταιωρός που συνοδεύει τη βάρκα πριν ανατραπεί - Ένα νεκρό παιδί
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0oo33mrny5YB_GsQ351k4EFVwA2YGQZsrevPUZM4MgL-8SMD2htfs9kYdjwsHGBpIHzfzQ9P1oaea4Zzzlb8OrGjBjvefw7d-gTzfxgsbekjBTSwe7wXzmfbQw3dCsLSgN4PLpQwEPKU/s640/46b0878849b04a06aa818fee3f3fe25f.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0oo33mrny5YB_GsQ351k4EFVwA2YGQZsrevPUZM4MgL-8SMD2htfs9kYdjwsHGBpIHzfzQ9P1oaea4Zzzlb8OrGjBjvefw7d-gTzfxgsbekjBTSwe7wXzmfbQw3dCsLSgN4PLpQwEPKU/s72-c/46b0878849b04a06aa818fee3f3fe25f.png
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2020/03/blog-post_13.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2020/03/blog-post_13.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy