Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης που κοινοποιείται στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «για την περιβαλλοντική κ...
Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης που κοινοποιείται στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «για την περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται με μηχανήματα έργου του Στρατού (εκσκαφείς, φορτωτές, φορτηγά κλπ) εκχερσώνοντας δασική βλάστηση (πεύκα, πουρνάρια), εντός Δημοτικού δάσους, κατασκευάζοντας νέο δρόμο πρόσβασης με κατεύθυνση προς τη θέση Καβακλή» κατέθεσε σήμερα ο Δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Γενικός γραμματέας του Δήμου δυτικής Λέσβου και έγκριτος νομικός Αριστόβουλος Ελευθερίου.
Στη μηνυτήρια αναφορά οι δυο άνδρες αναφέρουν «με την ιδιότητα του Δημάρχου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Δυτικής Λέσβου αντίστοιχα αλλά και ατομικά ως πολίτες της περιοχής, καταγγέλλουμε τις ως άνω απόλυτα παράνομες ενέργειες που καταλύουν κάθε έννοια προστασίας του περιβάλλοντος και εν γένει νομιμότητας, δημιουργώντας πραγματικά πρωτοφανείς καταστάσεις στο νησί μας, όπου το ίδιο το κράτος παρανομεί απροκάλυπτα σε βάρος του περιβάλλοντος και του κοινωνικού συνόλου».
Και καταλήγουν:
«Ζητούμε την ποινική δίωξη και την άμεση σύλληψη δίωξη παντός υπευθύνου (χειριστές μηχανημάτων, αξιωματούχων που επιβλέπουν τα έργα και δίνουν τις σχετικές εντολές κλπ) για την περιβαλλοντική αυτή καταστροφή στην περιοχή μας και την άμεση παρέμβασή σας για τα όλα τα ποινικά αδικήματα που τελούνται αυτή τη στιγμή και διώκονται αυτεπαγγέλτως.
Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα, υπό τις παρούσες έκρυθμες συνθήκες που επικρατούν στο νησί μας και την τοπική κοινωνία, η τέλεση από κρατικούς φορείς σοβαρών ποινικών αδικημάτων που στρέφονται κατά του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση των κατοίκων της περιοχής, πυροδοτεί την ένταση και δίνει την εντύπωση στους πολίτες ότι το ίδιο το κράτος καταλύει κάθε έννοια κράτους δικαίου. Υπό τις συνθήκες αυτές θεωρούμε απαραίτητη την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης εκτροπής των πολιτών έχοντας χάσει κάθε εμπιστοσύνη προς θεσμούς και το κράτος δικαίου, αλλά και ανεπανόρθωτης καταστροφής του περιβάλλοντος και του δασικού πλούτου.».
ΠΗΓΗ: https://www.stonisi.gr