Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Παιδίατρος από το 492 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης κάθε δίμηνο στη Σαμοθράκη

Η ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ι. Δελλή, η απάντηση του υφυπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη και η παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Βουλής Νικ...

Η ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ι. Δελλή, η απάντηση του υφυπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη και η παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Βουλής Νικ. Κακλαμάνη έθεσαν επί τάπητος το ζήτημα της έλλειψης παιδιάτρου στη Σαμοθράκη στην χθεσινή Ολομέλεια της Βουλής.
«Τριακόσια πενήντα παιδιά στη Σαμοθράκη δεν έχουν παιδίατρο. Οι γονείς αναγκάζονται να ταξιδέψουν με καράβι της γραμμής προς Αλεξανδρούπολη» όταν υπάρξει ανάγκη, σημείωσε ο κ. Δελλής. Ο κ. Κοντοζαμάνης παραδέχθηκε την ύπαρξη του προβλήματος, ενώ από τη συζήτηση που ακολούθησε κατέστη σαφές ότι δεν είναι μόνο εξαιτίας των διαχρονικών ανεπαρκειών του κράτους, αλλά και της άρνησης ιατρών να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις και να υπηρετήσουν στο νησί. Το χειρότερο; Όπως σημειώθηκε, το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη Σαμοθράκη, ούτε μόνο την ειδικότητα των παιδιάτρων.
«Οι ελλείψεις μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με προσλήψεις σε κενές οργανικές θέσεις. Δυστυχώς, όμως, κάποιες θέσεις βγαίνουν άγονες ή δεν υπάρχει ζήτηση» σημείωσε αρχικώς ο υφυπουργός Υγείας και συνέχισε περιγράφοντας τους εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους η πολιτεία επιχειρεί να δώσει «λύσεις»: Ειδικότερα, έκανε λόγο για «άλλες διαδικασίες, όπως μετακινήσεις προσωπικού, ή πρόσληψη επικουρικού προσωπικού» για να συνεχίσει: «Οι μετακινήσεις κρίθηκαν αναγκαίες από τη στιγμή που οι προκηρύξεις θέσεων επικουρικού προσωπικού βγήκαν άγονες, χωρίς να υπάρχει γιατρός, δυστυχώς, που να ενδιαφερθεί για κάλυψη των προκηρυχθεισών θέσεων. Όπως επίσης, στο κενό έπεσε και η προσπάθεια απόσπασης αγροτικού γιατρού από πλοίο, κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Ναυτιλίας.





Εχει καταρτιστεί κατάλογος με ετήσιο προγραμματισμό από τον Δεκέμβριο του 2019, ο οποίος περιλαμβάνει γιατρούς που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου έως και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, με σκοπό την εκ περιτροπής μετακίνησή τους», ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάης και συμπλήρωσε: «Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το 492 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης η διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας πέτυχε την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης με μια γιατρό ειδικότητας παιδιατρικής, μια φορά το δίμηνο, προκειμένου να καλυφθούν οι εξαιρετικά επείγουσες ανάγκες του νησιού. Επιπρόσθετα θα ήθελα να σας ενημερώσω πως έχουν προηγηθεί προκηρύξεις για τη συνολική ενίσχυση της στελέχωσης του ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, οι οποίες λόγω μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος απέβησαν άγονες. Σημειώνεται δε ότι, μετά από εισηγήσεις, το 2019 το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης χαρακτηρίστηκε «άγονο Κέντρο τύπου Α΄», προκειμένου με την παροχή οικονομικών κινήτρων να προσελκύσει γιατρούς και να μπορέσουμε να επιλύσουμε τα λειτουργικά προβλήματα του Κέντρου Υγείας. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για κάλυψη της θέσης και δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένας παιδίατρος στο νησί, έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου και αναμένουμε, μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος που έχει εκδώσει ήδη ο Σύλλογος, να προβούμε στην κάλυψη της θέσης παιδιάτρου με «μπλοκάκι».
Ακούγοντάς τα αυτά, ο προεδρεύων της συνεδρίασης Νικ. Κακλαμάνης σχολίασε: «Δεν πρόκειται ποτέ να βρεθούν εξειδικευμένοι γιατροί για τέτοιου είδους νησιά -που δεν είναι μόνο η Σαμοθράκη- παρά μόνο εάν τολμήσουμε εδώ μέσα με απόφαση τριακόσια-μηδέν να πάρουμε μία πολύ γενναία απόφαση, ότι όποιος, παραδείγματος χάρη, παιδίατρος πάει και μείνει τρία χρόνια στη Σαμοθράκη, επιλέγει και διορίζεται μετά τα τρία χρόνια ως Επιμελητής Β΄ σε νοσοκομείο της αρεσκείας του. Βάλτε τέτοιο κίνητρο και θα μου πείτε αν θα βρείτε ή όχι εξειδικευμένους γιατρούς, νέους γιατρούς, μάλιστα, να πάνε. Διότι το οικονομικό κίνητρο που είπατε, κύριε υφυπουργέ, επί των ημερών των δικών μου πρωτοεφαρμόστηκε και απέτυχε παταγωδώς. Διότι ο επιπλέον μισθός πάει στο να νοικιαστεί σπίτι, αν βρουν, στα έξοδα παραμονής και στα υπόλοιπα. Επαναλαμβάνω ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μία πολύ γενναία απόφαση, που, για να μην ειπωθούν πράγματα που δεν θα ισχύουν, πρέπει να στηριχθεί από όλα τα κόμματα. Βάλτε το στο μυαλό σας».
Ο ερωτών βουλευτής του ΚΚΕ, σε απάντηση όσων είχε πει νωρίτερα ο κ. Κοντοζαμάνης, σχολίασε: «Δηλαδή, θα περιμένουν τα παιδιά δύο μήνες, θα κοιτάνε να μην αρρωστήσουν και θα προγραμματίζουν την αρρώστια τους με βάση την επίσκεψη του παιδιάτρου; Νομίζουμε ότι δεν είναι -ας μου επιτραπεί- σοβαρή η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος».
Ανταπαντώντας ο υφυπουργός Υγείας είπε: «Πράγματι υπάρχουν προβλήματα όχι μόνο στην κάλυψη της θέσης του παιδιάτρου, αλλά και των λοιπών ιατρικών ειδικοτήτων. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο -δεν είναι ότι υπάρχουν παιδίατροι και δεν στέλνουμε- να καλύψουμε τις ανάγκες του νησιού. Πολύ σωστά είπε ο κύριος Πρόεδρος ότι ίσως θα πρέπει να είμαστε πιο τολμηροί στα κίνητρα τα οποία πρέπει να δώσουμε ή να αναγκάσουμε γιατρούς να πηγαίνουν σε απομακρυσμένες και άγονες περιοχές. Δυστυχώς, πολλές φορές μόνο τα οικονομικά κίνητρα φαίνεται ότι δεν έχουν δουλέψει». Τούτων δοθέντων και εν αναμονή επίλυσης του συγκεκριμένου ζητήματος που αντιμετωπίζει η Σαμοθράκη, ως μείζον αναδεικνύεται πλέον το αν και πότε και με ποια απήχηση μεταξύ των 300 θα εκδηλωθεί η πρωτοβουλία, τον χαρακτήρα της οποίας περιέγραψε ο κ. Κακλαμάνης.



e-evros
(Φωτό αρχείου)
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Παιδίατρος από το 492 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης κάθε δίμηνο στη Σαμοθράκη
Παιδίατρος από το 492 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης κάθε δίμηνο στη Σαμοθράκη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQx3yIdAtNoQV9lfVQO8jDhHiZYa4P0xzZ9uk7qn-VZFXJ9MXbKe1xfyaDwRthplei98eHNQpjvUhruwhtkinDvA-EuyfFTDvb12Gy3VLTLaxtne-isXLtrmxO9xlgIlSEHQCZdjGa-Rc/s640/Webp.net-resizeimage-4-3.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQx3yIdAtNoQV9lfVQO8jDhHiZYa4P0xzZ9uk7qn-VZFXJ9MXbKe1xfyaDwRthplei98eHNQpjvUhruwhtkinDvA-EuyfFTDvb12Gy3VLTLaxtne-isXLtrmxO9xlgIlSEHQCZdjGa-Rc/s72-c/Webp.net-resizeimage-4-3.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2020/02/492.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2020/02/492.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy