Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Παρέμβαση ΥΕΘΑ κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου στον Τ/Σ Antenna στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΕΘΑ Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Τ/Σ  ANTENNA  ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ : ...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΕΘΑ Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Τ/Σ ANTENNA ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:  Ξεκάθαρο το μήνυμά σας, «ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται»…
Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, λακωνικό θα έλεγα. Βέβαια, η επίσημη απάντηση ήταν αυτή του Υπουργείου Εξωτερικών. Μεταξύ άλλων είπε ότι είναι εξαιρετικά υποκριτική αυτή η στάση. Να ζητάς δηλαδή, από τη μία την προσφυγή στο Διεθνές Δίκαιο βάσει του οποίου πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν, κατά τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας κ. Ακάρ, 16 νησιά. Από την άλλη όμως, ως χώρα, να έχεις παραβιάσει τόσες φορές το Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα. Εγώ, ήμουν πιο λακωνικός, νομίζω έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα και το είπα όπως ακριβώς το περιγράφετε.




Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είπατε και κάτι άλλο χθες μιλώντας, ήσασταν στην Κοζάνη. Είπατε ότι εάν κρίνουμε ότι έχουν ξεπεραστεί οι «κόκκινες γραμμές», πράγμα που σημαίνει ότι εξετάζουμε όλα τα σενάρια, ακόμα και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής. Μην περιμένετε από εμάς να σας ζητήσουμε να μας πείτε το σχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχει νόημα να πάμε σε αυτή τη συζήτηση.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μα δεν λέγονται και από την τηλεόραση αυτά.
Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι και αυτονόητο νομίζω αυτό που είπα. Το έχει πει και ο Πρωθυπουργός προς πάσα κατεύθυνση. Νομίζω είναι το καθήκον της συντεταγμένης ελληνικής Πολιτείας και της Πολιτικής Ηγεσίας, να λέει σαφώς ότι υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» και αν αυτές παραβιαστούν και θιγούν ζωτικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τότε η χώρα οφείλει να αντιδράσει. Ασφαλώς, δεν οφείλει να κάθεται αμέριμνη και αδρανής.
Σε αυτό το πλαίσιο, φυσικά ξεκινώντας από τις διπλωματικές ενέργειες, εξετάζονται όλα τα σενάρια. Σε αυτά τα σενάρια είναι και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής. Τόσο απλά. Δε σημαίνει ότι οπωσδήποτε και εν πάση περιπτώσει χωρίς καμία αμφιβολία θα καταλήξουμε εκεί. Ευχής έργον είναι να μην καταλήξουμε εκεί. Και αυτή είναι και η έννοια της αποτροπής, αλλά ασφαλώς πρέπει να το πούμε.
Γ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: Είναι έτοιμο, κ. Υπουργέ το σενάριο; Δεν θέλω να μας πείτε τι είναι. Είναι έτοιμο αυτό το σενάριο;
Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχει να κάνει με εμένα προσωπικά. Η δουλειά των Ενόπλων Δυνάμεων είναι να είναι έτοιμες για όποια ώρα προκύψει ανάγκη. Αυτό κάνουν και η προσπάθεια είναι διαρκής.





Όπως σας είπα, ευχής έργον είναι μην προκύψει ανάγκη. Και πάντα υπάρχουν προβλήματα σε αυτό το βαθμό της προετοιμασίας προκειμένου όλα τα συστήματα να είναι λειτουργικά. Και πάντα θα υπάρχουν προβλήματα. Και πάντα δεν θα αγγίζουμε το τέλειο όσον αφορά την 100% λειτουργική ετοιμότητα των πάντων.
Όμως, η προσπάθεια γίνεται με συνέπεια και επαγγελματισμό από την Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτω από τις δικές μας εντολές. Αυτή είναι η δουλειά τους και τη δουλειά τους την κάνουν καλά. Έχουν εκπαιδευτεί και έχουν αυτή την αίσθηση του καθήκοντος και της αποστολής να την κάνουν καλά.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και ζούμε αυτές τις μέρες ,αν γυρίσουμε 24 χρόνια πίσω, κ. Υπουργέ, σαν σήμερα οι δύο δημοσιογράφοι της «Χουριέτ» είχαν αποβιβαστεί με ελικόπτερο στα Ίμια. Είχαν υποστείλει την ελληνική σημαία. Μάλιστα δώσαμε και το βίντεο για να θυμηθεί ο κόσμος εκείνη την πρόκληση που οδήγησε στην τραγική απώλεια των δύο Υποπλοιάρχων, του Παναγιώτη Βλαχάκου και του Χριστόδουλου Καραθανάση και του Αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού, στις 31 Ιανουαρίου 1996, σε λίγες ημέρες από σήμερα.
Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ακριβώς. Και καλό θα ήταν να αποφεύγονται αυτού του είδους οι ενέργειες που δημιουργούν ανάφλεξη στην ένταση , αν θέλετε.



Η Ελλάδα τότε θρήνησε τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν στο καθήκον, αλλά έκτοτε δημιουργήθηκε και το θέμα του «γκριζαρίσματος» κάποιων ζωνών στο Αιγαίο.
Όπως σας είπα, αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα ζητήματα, όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων με ψυχραιμία και σύνεση, αλλά παράλληλα και με αποφασιστικότητα.



Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Παρέμβαση ΥΕΘΑ κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου στον Τ/Σ Antenna στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη
Παρέμβαση ΥΕΘΑ κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου στον Τ/Σ Antenna στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_E90ogQ3myXBbq9wBTjLzzt95W8_vjIO4GDFFwWDOJRdyrOut6w88H3aIa3_wytAmkTwSwTj2fcDQoEQYERdYyac2UIkeem7XLiIfgdyx7Ibc_hQMkOhx9x5HFL6ktPMXsblorkHsYZc/s640/5.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_E90ogQ3myXBbq9wBTjLzzt95W8_vjIO4GDFFwWDOJRdyrOut6w88H3aIa3_wytAmkTwSwTj2fcDQoEQYERdYyac2UIkeem7XLiIfgdyx7Ibc_hQMkOhx9x5HFL6ktPMXsblorkHsYZc/s72-c/5.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2020/01/antenna.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2020/01/antenna.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy