Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Επίσκεψη ΥΕΘΑ κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Σκύρο, Λήμνο, Έβρο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον Αρχηγό ΓΕΝ,...

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη, επισκέφθηκε ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων Μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας στη Σκύρο, τη Λήμνο και τις Καστανιές Ορεστιάδας Έβρου.
Αρχικά, ο Υπουργός μετέβη στην 135 Πτέρυγα Μάχης (135 ΠΜ) στη Σκύρο, όπου συνoμίλησε κι αντήλλαξε ευχές με τα πληρώματα και τους τεχνικούς των Αεροσκαφών Επιφυλακής (Readiness). Αμέσως μετά επισκέφθηκε το ραντάρ της 7ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (7η ΜΣΕΠ) και τον Ναυτικό Σταθμό Σκύρου (ΝΑΣΣΚΥ).
Ακολούθως, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη με ελικόπτερο στη Φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ» που εκτελεί χρέη πλοίου «φυλακής σκοπούντος» στο Βόρειο Αιγαίο, όπου αντήλλαξε ευχές με το πλήρωμα.
Στη συνέχεια, ο κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μετέβη στη Λήμνο, όπου επισκέφθηκε τα Αεροσκάφη Επιφυλακής (Readiness) της 130 Σμηναρχίας Μάχης (130 ΣΜ), την 8η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (8η ΜΣΕΠ), την 88η Στρατιωτική Διοίκηση (88 ΣΔΙ) και τον Ναυτικό Σταθμό Λήμνου (ΝΑΣ.ΛΗ).
Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν το Επιτηρητικό Φυλάκιο «1» στις Καστανιές Έβρου, στα σύνορα με την Τουρκία, το οποίο υπάγεται στην 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία «ΡΙΜΙΝΙ», όπου συνομίλησε κι αντήλλαξε ευχές με το στρατιωτικό προσωπικό.
Μετά το πέρας της επίσκεψής του στο Επιτηρητικό Φυλάκιο «1», ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μόλις ολοκλήρωσα την επίσκεψή μου στο Ε.Φ. 1 του 503 Τάγματος Πεζικού στις Καστανιές Έβρου, στο βορειοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας. Μαζί με τη Στρατιωτική Ηγεσία είχαμε τη χαρά από το πρωί να κάνουμε μία περιοδεία στο Βόρειο Αιγαίο. Πήγαμε στη Σκύρο και στη Λήμνο, όπου επισκεφθήκαμε τις Μονάδες Readiness με τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας μας και ακολούθως ήρθαμε εδώ στον Έβρο, όπου είχα την ευκαιρία να βρεθώ κοντά στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο κάθε μέρα - και σε μία καθημερινή κατάσταση με αρκετές εντάσεις και συνεχείς πιέσεις - ανταπεξέρχεται στο καθήκον του και είναι στην ουσία οι φρουροί στα τείχη μας.
Τους ευχαριστώ για όλα αυτά που κάνουν, που τελούν στο ακέραιο την αποστολή τους, να προασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και να κάνουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να νιώθουν ασφαλείς. Και αυτό, το αισθάνεται καλύτερα από οπουδήποτε αλλού, οποιοσδήποτε, όταν έρχεται εδώ, στα σύνορα στον Έβρο.
Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ και από τον Αστυνομικό Διευθυντή για την πορεία της επιτήρησης των συνόρων από τα μεικτά σχήματα Στρατού και Αστυνομίας που κάνουν τις περιπόλους κατά μήκος των συνόρων, να διαπιστώσω τον άρτιο εξοπλισμό σε υλικοτεχνικά μέσα επιτήρησης - και εδώ από το Φυλάκιο που παρατηρεί τις κινήσεις κατά μήκος των χερσαίων συνόρων του Έβρου - και όλο αυτό ήταν μία εξαιρετικά κατατοπιστική, διδακτική και τιμητική θα έλεγα εμπειρία για εμένα.
Η δική μας αποστολή, ως Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία, είναι να εξασφαλίσουμε στους άνδρες και τις γυναίκες, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τις ευχέρειες για να κάνουν όσο καλύτερα μπορούν τη δουλειά τους. Αυτό έχει να κάνει και με παρεμβάσεις που κάνουμε με την επάρκεια και την αναβάθμιση των εξοπλισμών, των οπλικών συστημάτων, αλλά και με παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με καλύτερες συνθήκες για το προσωπικό».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Σας ικανοποιεί ο Προϋπολογισμός του Υπουργείου;»
Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Έχει διαδοθεί τελευταίως ότι ο Προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας - οι δαπάνες για την Άμυνα - είναι μειωμένος σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αυτό κατ’ αρχήν είναι εντελώς ψευδές και αναληθές και για να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε δεν έχει παρά να ανατρέξει στα επίσημα μεγέθη του Προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους και του 2020.



Ο Προϋπολογισμός του 2020 για τις αμυντικές δαπάνες είναι οριακά αυξημένος χωρίς να συνυπολογίζονται οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού που ακούσαμε προχθές από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ότι θα διατεθούν επιπλέον κονδύλια για την Άμυνα, ύστερα από αρκετές εισηγήσεις, δικές μου και της Στρατιωτικής Ηγεσίας ότι τώρα είναι η κατάλληλη συγκυρία να αναβαθμιστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, δηλαδή να διατεθούν περισσότερα κονδύλια για την αναβάθμισή τους.
Είναι κρίμα άνθρωποι που ανήκουν στο φάσμα των πολιτικών κομμάτων και αρθρώνουν δημόσιο λόγο, παρασύρονται από δημοσιεύματα - δεν ξέρω εάν αυτά είναι κακόβουλα ή απλώς κακά πληροφορημένα - για να προκαλούν εντυπώσεις ότι ο Προϋπολογισμός για την Άμυνα είναι μειωμένος.
Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι. Έχει τρία σκέλη, αυτό που αφορά στις αποδοχές του Προσωπικού, το οποίο είναι ελαφρώς αυξημένο, αυτό που αφορά τους Εξοπλισμούς, που κινείται στα ίδια επίπεδα (αλλά όπως σας είπα θα λάβουν χώρα και οι ενισχύσεις στα κονδύλια της Άμυνας μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού) και το κομμάτι του λειτουργικού προϋπολογισμού, δηλαδή τα έξοδα συντήρησης, τροφοδοσίας, υποστήριξης όλων των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εμφανίζονται μεν μειωμένα κατά 48 εκατομμύρια πλην όμως, αυτό στην ουσία δεν θα γίνει, αφού θεσμοθετείται ένα Ειδικό Αποθεματικό του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο «τραβάει» κατά κάποιον τρόπο κάποια κονδύλια από Υπουργεία που παρουσιάζουν υποεκτέλεση των πιστώσεων του Προϋπολογισμού.
Το μόνο Υπουργείο - και το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως - το οποίο μετά βεβαιότητος δεν θα παρουσιάσει υποεκτέλεση των πιστώσεων, το μόνο Υπουργείο δηλαδή που απορροφά στο ακέραιο όλα τα χρήματα που του διατίθενται από τον Προϋπολογισμό, είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα «τραβήξει» όταν χρειαστεί από το Ειδικό Αποθεματικό, όχι μόνο τα 48 εκατομμύρια τα οποία φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή λείπουν από τον λειτουργικό προϋπολογισμό, αλλά κι ακόμα παραπάνω, εάν χρειαστεί. Στην ουσία, λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με έναν προϋπολογισμό που είναι μεγαλύτερος ως προς τις δαπάνες για την Άμυνα σε σχέση με αυτόν του προηγούμενου έτους και ακόμα περισσότερα κονδύλια που θα διατεθούν για την αναβάθμιση της Εθνικής Άμυνας κατόπιν αποφάσεως του Πρωθυπουργού, ο οποίος εντόπισε τα προβλήματα, τις προκλήσεις - τον βοηθήσαμε εμείς να το κάνει - και στη διάρκεια του 2020 θα μας διατεθούν τα επιπλέον χρήματα που χρειαζόμαστε.
Ήδη, θυμίζω ότι έχει εξαγγελθεί πρόσληψη Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως και ΕΠΟΠ, στον αριθμό θα είναι μεταξύ 1.200 και 2.000, προκειμένου να στελεχώσουν και τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και να ρίξουν και τον μέσο όρο ηλικίας των επαγγελματιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι κάτι το οποίο προτιμούμε από μία αύξηση της θητείας. δηλαδή να έχουν οι στρατεύσιμοι το περιθώριο για άλλους επιπλέον δύο μήνες θητείας. Προτιμούμε Επαγγελματίες Οπλίτες, επιλεγμένους Οπλίτες, με κριτήρια που θα τεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στην προκήρυξη που θα «τρέξει», έτσι ώστε να υπάρξει μια προστιθέμενη αξία και μια ποιοτική αναβάθμιση και του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων στη χρονιά που έρχεται».























Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Επίσκεψη ΥΕΘΑ κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Σκύρο, Λήμνο, Έβρο
Επίσκεψη ΥΕΘΑ κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Σκύρο, Λήμνο, Έβρο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOdvicBjUeiVEZC05ReGzuJvE0gciEIPgUu1rnBiJAly668B0l-rJjP7gV8tp6d637mkru_cMPHpjGWHf8Vq5pRmjWTF1UpNIUFZihcohmrXHv-EkNf0-bNJMKNMuKGRjPXbIfRoYhSvTv/s640/6.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOdvicBjUeiVEZC05ReGzuJvE0gciEIPgUu1rnBiJAly668B0l-rJjP7gV8tp6d637mkru_cMPHpjGWHf8Vq5pRmjWTF1UpNIUFZihcohmrXHv-EkNf0-bNJMKNMuKGRjPXbIfRoYhSvTv/s72-c/6.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2019/12/blog-post_783.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2019/12/blog-post_783.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy