Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Καθηλωτική ομιλία του Ιωάννη Μάζη στην εκδήλωση του ΣΕΑΝ Καρδίτσας για τις Γεωπολιτικές εξελίξεις

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό την ομιλία που πραγματοποίησε ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας...

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό την ομιλία που πραγματοποίησε ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Μάζης, στον κατάμεστο χώρο Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας το πρωί της Κυριακής 8/12.




Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών νομού Καρδίτσας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας- Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και του Δήμου Καρδίτσας.
Στην ομιλία του αναφέρθηκε στους ανταγωνισμούς της περιοχής, καθώς όπως τόνισε τα δυτικά Βαλκάνια βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο καθεστώς.
Ο κ. Μάζης στην ενδιαφέρουσα ομιλία του, που καθήλωσε τους παρισταμένους, αναφέρθηκε κυρίως στις γεωπολιτικές αντιλήψεις, οι οποίες αφού μετατραπούν σε δόγματα εθνικής ασφαλείας της Δύσης, χαρακτηρίζουν τους ανταγωνισμούς και την εξέλιξη των ανταγωνισμών στη Μεσόγειο και την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων. Μίλησε για το μοντέλο διεθνούς ασφάλειας, το οποίο κυριαρχεί στην αντίληψη της Ουάσιγκτον, υς ανταγωνισμούς Ουάσιγκτον και Μόσχας και τόνισε πώς αυτοί οι ανταγωνισμοί επηρεάζουν την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Δυτικών Βαλκανίων.

Τόνισε πώς η ιστορία αποδεικνύει ότι η ανθρώπινη ιστορία είναι μια ιστορία ανταγωνισμών και ισορροπιών ισχύος.
Ο κ. Μάζης κατά την ομιλία του έδειξε χάρτες, ώστε οι ακροατές να κατανοήσουν καλύτερα την ουσία των ανταγωνισμών και την «πάλη» των «ισχυρών δυνάμεων» γύρω απ’ αυτές τις περιοχές.
Για την οριοθέτηση της ΑΟΖ που διαθέτει η Ελλάδα, ο καθηγητής έδειξε στο χάρτη το σημείο που φθάνει η επιρροή της ΑΟΖ της Τουρκίας για να υπογραμμίσει την τεράστια σημασία που έχει το σύμπλεγμα του Καστελλορίζου, ιδιαίτερα η Στρογγύλη και όπως τόνισε χαρακτηριστικά αυτά τα νησιά πρέπει να τα προσέξει ιδιαίτερα το κράτος.
Έδειξε επίσης το σημείο που η ΑΟΖ της Ελλάδας γειτνιάζει με αυτή της Κύπρου γεγονός που προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στην Τουρκία.
Περιέγραψε στο χάρτη τα σημεία όπου υπάρχει άφθονη και καθαρή ενέργεια.
Τα νησιά μας πρέπει να είναι οχυρωμένα υπογράμισε ο κ. Μάζης τονίζοντας ότι τα 18 νησιά που η Τουρκία θεωρεί δικά της, οφείλουμε να είναι οχυρωμένα. Δήλωσε πως δεν έχει αποτέλεσμα η θεωρία του κατευνασμού στην αντιμετώπιση της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας.



Στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στρατιωτικές και θρησκευτικές αρχές, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας και φορέων.
















































Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Καθηλωτική ομιλία του Ιωάννη Μάζη στην εκδήλωση του ΣΕΑΝ Καρδίτσας για τις Γεωπολιτικές εξελίξεις
Καθηλωτική ομιλία του Ιωάννη Μάζη στην εκδήλωση του ΣΕΑΝ Καρδίτσας για τις Γεωπολιτικές εξελίξεις
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFyLr0DF6SrtuyeACrtza84xA4dMvCghfAeP_P0d1m5AWlxXJiT9WA-45BvZBeNGc-LSiROkPRRaYpwSZZcGM_JX-WelUvZEnFC0V-ih3_pGY1oVJGSaR8PvDnYMmiFc58UUnnhD2_Jzj-/s640/mazis12+%25281%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFyLr0DF6SrtuyeACrtza84xA4dMvCghfAeP_P0d1m5AWlxXJiT9WA-45BvZBeNGc-LSiROkPRRaYpwSZZcGM_JX-WelUvZEnFC0V-ih3_pGY1oVJGSaR8PvDnYMmiFc58UUnnhD2_Jzj-/s72-c/mazis12+%25281%2529.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2019/12/blog-post_62.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2019/12/blog-post_62.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy