Σε δραματικούς τόνους έδωσε συνέντευξη ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Το πρώην βατράχι, το οποίο έχει εμπειρία και γνωρίζει καλά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ καλεί όλες τις δυνάμεις του τόπου να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να μιλήσουν, ούτως ώστε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα.
Σίγουρα το επόμενο χρονικό διάστημα είναι αρκετά κρίσιμο και πρέπει άπαντες να είμαστε ενωμένοι.



Για την τουρκική προκλητικότητα με την υπογραφή μνημόνιου συνεργασίας για τα θαλάσσια σύνορα Τουρκίας -Λιβύης μίλησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης στην εκπομπή «Τώρα…ό,τι συμβαίνει» στο OPEN.«Στην Ελλάδα πρέπει να σοβαρευτούμε. Κάνω έκκληση όλες οι πολιτικές δυνάμεις να μαζευτούν και να κάτσουν στο τραπέζι και να δουν τα εθνικά θέματα με συνεννόηση. Πρέπει να είμαστε παίχτες» τόνισε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης
Ο κ.Αποστολάκης τόνισε ότι «δεν βάζεις στο αυτόματο πιλότο μια τέτοια κατάσταση. Θέλει συνέχεια να αξιοποιείς τα διπλωματικά σου εργαλεία και να πιέζεις».

Όσον αφορά για το αν υπάρχει ατύχημα στο Αιγαίο, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι «υπάρχει πάντα η ανησυχία για ένα ατύχημα στο Αιγαίο. Υπάρχει πάντα πιθανότητα για ατύχημα. Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι ισχυρές».





Νέα πρόκληση της Τουρκίας
Συνέχεια στις προκλήσεις και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και δικαιοδοσίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο δίνει η Τουρκία.
Σύμφωνα με το το news.gr, λίγα μόνο 24ωρα μετά την υπογραφή των μνημονίων κατανόησης με την Λιβύη για θέματα που περιλαμβάνουν και τα όρια της θαλάσσιας δικαιοδοσίας και παρά το γεγονός πως ο πρέσβης της κλήθηκε για αυτό στο υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις, ξαναχτυπά.
Αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας να δεσμεύει περιοχές νοτιοανατολικά της Καρπάθου για ασκήσεις.
Η περιοχή που δέσμευσε όπως δικαιούται η Αθήνα είναι πάνω στον νοητό άξονα της Τουρκίας για κοινά όρια με την Λιβύη.  
Δείτε τους χάρτες: