Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Π.Ο.Ε.Σ. - Εμβολιασμός - Ανοσοποίηση στις ΕΔ

ΘΕΜΑ :  Ανοσοποίηση – Εμβολιασμοί ΕΔ ΣΧΕΤ :  Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 207/2019 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Καβάλας 1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως...



ΘΕΜΑ : Ανοσοποίηση – Εμβολιασμοί ΕΔ
ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 207/2019 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Καβάλας
1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ.), με το οποίο προτείνεται, για το εν θέματι αντικείμενο:
α. Να πραγματοποιείται έλεγχος, των Ατομικών βιβλιαρίων Υγείας καθώς και των ατομικών Καρτών Υγείας των στρατιωτικών, από τους ιατρούς Μονάδων και Φρουραρχείων - Σχηματισμών (για Μονάδες που δεν διαθέτουν ιατρό), πληρότητας ανοσοποίησης του ελεγχομένου στελέχους, κατ’ έτος και να τηρείται προγραμματισμός εμβολιασμών από τις κατά τόπους στρατιωτικές υγειονομικές υπηρεσίες.



β. Να επωμίζεται τη δαπάνη αγοράς των αναγκαίων εμβολίων εξ ολοκλήρου η υπηρεσία, με μηδενική επιβάρυνση του στελέχους.
γ. Η πλήρης κάλυψη του στελέχους να ελέγχεται από τους ιατρούς Μονάδων και Φρουραρχείων - Σχηματισμών (για Μονάδες που δεν διαθέτουν ιατρό) βάσει του Ατομικού Βιβλιαρίου Υγείας, πριν από κάθε παραπομπή τους για Ε.Υ.Ε.
.......................
ΘΕΜΑ : Ανοσοποίηση - Εμβολιασμοί στις Ε.Δ.
α. ΠαΔ 7-2/2019 Περί Ανοσοποίησης – Εμβολιασμών στις Ένοπλες Δυνάμεις
1. Με τον όρο εμβολιασμός νοείται η χορήγηση νεκρού ή εξασθενημένου μικροοργανισμού ή συστατικού του με στόχο την αποφυγή της νόσου που προκαλεί.
2. Επίσης με τον όρο ανοσοποίηση  νοείται η ενεργοποίηση και η απάντηση του αμυντικού συστήματος ενός οργανισμού ενάντια σε ξένους σε αυτόν παράγοντες (αντιγόνα).
3. Με το (β) σχετικό διαμορφώθηκε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών το ισχύον Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων με τις σχετικές επεξηγήσεις.
4. Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας με το (α) όμοιο ενσωμάτωσε σε ενιαίο κείμενο τις διαταγές οι οποίες είχαν εκδοθεί από τους Κλάδους για τους εμβολιασμούς προς διευκόλυνση των Σχηματισμών, των Μονάδων και του υγειονομικού προσωπικού των Ε.Δ. καθορίζοντας το πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Συστήματος Εμβολιασμού στα στελέχη των Ε.Δ.







5. Οι εμβολιασμοί όπως αναφέρονται στο (α) σχετικό διακρίνονται σε Πάγιους – Συνιστώμενους :
α. Τέτανο, διφθερίτιδα, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα (μετά την με οποιοδήποτε τρόπο κατάταξής του στρατιωτικού προσωπικού και κατά την διάρκεια της υπηρεσίας).
β. Μηνιγγιτιδοκοκκική μινιγγίτιδα (όλο το μη άνοσο στρατιωτικό προσωπικό των τριών Κλάδων υποβάλλονται άμεσα το ταχύτερο δυνατό, μετά την με οποιοδήποτε τρόπο κατάταξή του).
γ. Ηπατίτιδα Α & Β (Για την «Α» στο μόνιμο και έφεδρο προσωπικό που χειρίζεται τρόφιμα, σε άτομα ανεμβολίαστα ή με γνωστό ιστορικό λοίμωξης και για την «Β» σε όλο το μη άνοσο στρατιωτικό προσωπικό και των τριών Κλάδων που ανήκει σε καθορισμένες ομάδες υψηλού κινδύνου, μετά την με οποιοδήποτε τρόπο κατάταξής του και κατά την διάρκεια της υπηρεσίας).
δ. Ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων HPV (για το θήλη προσωπικό των τριών Κλάδων και σε ηλικία από 18 έως 26 ετών, σε περίπτωση που δεν έχει εμβολιασθεί στην εφηβεία το οποίο όμως δεν υποκαθιστά τον προληπτικό έλεγχο με το τεστ Παπανικολάου).
ε. Ιλαρά – ερυθρά – παρωτίτιδα (MMR) (μόνο στην περίπτωση στην οποία ο νεοεισερχόμενος στις Ε.Δ. δεν είχε εμβολιασθεί πλήρως στην παιδική του ηλικία).
στ. Εποχική γρίπη (συνίσταται από Οκτ – Μάρ στο προσωπικό που κατατάσσεται και στους μαθητές παραγωγικών σχολών).  
6. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο κάποιος από το στρατιωτικό προσωπικό, αρνηθεί να υποβληθεί σε κάποιον από τους παραπάνω πάγιους εμβολιασμούς υπογράφει σχετικά επί του Δελτίου Υγειονομικής Κατάστασης Οπλίτη (αν πρόκειται για οπλίτη) ή στο Ατομικό Δελτίο Υγείας (αν πρόκειται για στέλεχος) στο αντίστοιχο πλαίσιο και με την ιδιόχειρη λέξη «αρνούμαι». Άτομα που αρνούνται να εμβολιαστούν, πέραν της συμπλήρωσης σχετικής υπεύθυνης δήλωσης να καταγράφονται για επιδημιολογικούς σκοπούς και να τους δίνεται η δυνατότητα να επανεξετάσουν τη δήλωση άρνησής τους, μετά από εύλογο χρονικό διάστημα και σχετική ενημέρωση.
7. Σε Προαιρετικούς - Συνιστώμενους σε Ειδικές Ομάδες Στρατιωτικού Προσωπικού υψηλού κινδύνου:



α. Εμβόλιο πνευμονόκοκκου συζευγμένο (PCV13) και πολυσακχαριδικό (PPSV23).
β. Εμβόλιο ανεμοβλογιάς (VAR).
γ. Εμβόλιο έρπητα ζωστήρα (ζων εξασθενημένος ιός – ZVL).
δ. Εμβόλιο αιμοφίλου ινφλουένζας τύπου b, συζευγμένο (Hib).
8. Σε Ενδεχόμενους:
Μόνο ύστερα από ειδική για κάθε είδος εμβολιασμού διαταγή, εφόσον προκύψει ανάγκη προφύλαξης από συγκεκριμένα νοσήματα (π.χ. σαλμονελλώσεις, λύσσα, άνθρακα, ευλογιά, κίτρινο πυρετό, φυματίωση).
9. Για το προσωπικό που μεταβαίνει στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους (ειρηνευτικές αποστολές, τοποθετήσεις – μεταθέσεις κ.λ.π.), αυτό υποβάλλεται σε εμβολιασμούς σύμφωνα με τις οδηγίες των Γραφείων Γεωγραφικής Ιατρικής για το Στρατό Ξηράς (ΣΞ) και Ταξιδιωτικής Ιατρικής για την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) και το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) - πρώην Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛΠΝΟ) του Υπουργείου Υγείας.
10. Συναφώς θεωρώντας ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας την υγεία ως υπέρτατο αγαθό και ότι αυτό θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός κάθε διοίκησης, αναδεικνύουμε το ζήτημα του εμβολιασμού και της ανοσοποίησης των στελεχών καθότι πιστεύουμε ότι σύμφωνα με τα ως άνω αναγραφόμενα και ειδικότερα την έκτη παράγραφο, ο εμβολιασμός συνολικώς ή μερικώς εκπορεύεται από την Υπηρεσία προς τον συνάδελφο και συμπεριλαμβάνει εκτός της παροχής υπηρεσιών υγείας και τον επωμισμό του κόστους αγοράς του.
11. Κατόπιν των παραπάνω προτείνεται:
α. Να πραγματοποιείται έλεγχος, των Ατομικών βιβλιαρίων Υγείας καθώς και των ατομικών Καρτών Υγείας από τους ιατρούς Μονάδων και Φρουραρχείων - Σχηματισμών (για Μονάδες που δεν διαθέτουν ιατρό), πληρότητας ανοσοποίησης του ελεγχομένου στελέχους, κατ’ έτος και να τηρείται προγραμματισμός εμβολιασμών από τις κατά τόπους στρατιωτικές υγειονομικές υπηρεσίες.
β. Να επωμίζεται τη δαπάνη αγοράς των αναγκαίων εμβολίων εξ ολοκλήρου η υπηρεσία, με μηδενική επιβάρυνση του στελέχους.
γ. Η πλήρης κάλυψη του στελέχους να ελέγχεται από τους ιατρούς Μονάδων και Φρουραρχείων - Σχηματισμών (για Μονάδες που δεν διαθέτουν ιατρό) βάσει του Ατομικού Βιβλιαρίου Υγείας, πριν από κάθε παραπομπή τους για  Ε.Υ.Ε.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Π.Ο.Ε.Σ. - Εμβολιασμός - Ανοσοποίηση στις ΕΔ
Π.Ο.Ε.Σ. - Εμβολιασμός - Ανοσοποίηση στις ΕΔ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBAnoskyy55LPtVM2PR022P-3TRHO3BP27Uc82p8fQTKqOJjCAz2n-OPCQFKzAThpETRTeRctCLQYP349N1S_HJcD590oMADsI3a-GuaPaMfn0q7G2HhhNI0W7-CqSIsX3qx1qXZC2snMr/s640/EMBOLIASMOI-POES.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBAnoskyy55LPtVM2PR022P-3TRHO3BP27Uc82p8fQTKqOJjCAz2n-OPCQFKzAThpETRTeRctCLQYP349N1S_HJcD590oMADsI3a-GuaPaMfn0q7G2HhhNI0W7-CqSIsX3qx1qXZC2snMr/s72-c/EMBOLIASMOI-POES.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2019/11/blog-post_481.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2019/11/blog-post_481.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy