Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Συντονιστής σε παρουσίαση ιστορικού βιβλίου του Γ. Σούρλα ο Στρατιωτικός Συντάκτης Χρήστος Μαζανίτης

Σε μια κατάμεστη από αίθουσα κόσμο, στο Πολεμικό Μουσείο, ο στρατιωτικός συντάκτης του ΑΝΤ1, συνάδελφος Χρήστος Μαζανίτης, συντόνισε την...

Σε μια κατάμεστη από αίθουσα κόσμο, στο Πολεμικό Μουσείο, ο στρατιωτικός συντάκτης του ΑΝΤ1, συνάδελφος Χρήστος Μαζανίτης, συντόνισε την παρουσίαση του νέου βιβλίου του πρώην υπουργού και αντιπροέδρου της Βουλής, Γιώργου Σούρλα, με τίτλο "Δεν ξεχάσαμε τους Αγωνιστές του Έπους του 1940-41".

Ο καλός συνάδελφος, που έχει κάνει πολυάριθμες αποστολές στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Βόρειο Ήπειρο ήταν στις 22 Ιανουαρίου 2018 στην Κλεισούρα, στην ιστορική για τους άταφους ήρωες μας ημέρα, δίνοντας ανταπόκριση για το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ήταν εκεί όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκταφής των 7.976 άταφων ηρώων του έπους του ’40.

Το βιβλίο αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο, με φωτογραφίες, έγγραφα και επιστολές. Είναι μία ώριμη και πολύπλευρη καταγραφή όλων των φάσεων του αγώνα, που οδήγησαν στην ιστορική δικαίωση. Ένα οδοιπορικό του συγγραφέα εκεί που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα οι ένδοξες στιγμές της ελληνικής ιστορίας.

Ο συγγραφέας Γ. Σούρλας κατά την ομιλία του ανέφερε πως ''Ήταν  υπόσχεση και έγινε πραγματικότητα μέσα από το βιβλίο. Πραγματοποιήθηκε επιτέλους, μετά από πολλές προσπάθειες, η αναζήτηση των οστών και ο τμηματικός ενταφιασμός των ηρώων του 40.




Για το βιβλίο μίλησαν οι: Κωνσταντίνος Άγγος - Υποπτέραρχος/πρόεδρος της Μεικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τους ‘Αταφους Πεσόντες, ο Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος που έχασε τον παππού του στο μέτωπο και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε την έκθεση με αντικείμενα των ηρώων μας, που βρέθηκαν στις εκταφές, τα οποία εκτέθηκαν για πρώτη φορά στο κοινό.





















Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Συντονιστής σε παρουσίαση ιστορικού βιβλίου του Γ. Σούρλα ο Στρατιωτικός Συντάκτης Χρήστος Μαζανίτης
Συντονιστής σε παρουσίαση ιστορικού βιβλίου του Γ. Σούρλα ο Στρατιωτικός Συντάκτης Χρήστος Μαζανίτης
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKNBNYW5RSTO-N1Fd3aWHPTkQpcLfe2t2YDBkX4iZUxO4nXFwsmWv0hpInqg-Iq9Oy5vz75CKLfjxwUu8hsmdAsYzPj62g7zfmrxjWdcBGxHnTKHzcJ_K_pgMu-nVb7k61wvMLRaneMGA1/s640/sourlas2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKNBNYW5RSTO-N1Fd3aWHPTkQpcLfe2t2YDBkX4iZUxO4nXFwsmWv0hpInqg-Iq9Oy5vz75CKLfjxwUu8hsmdAsYzPj62g7zfmrxjWdcBGxHnTKHzcJ_K_pgMu-nVb7k61wvMLRaneMGA1/s72-c/sourlas2.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2019/10/blog-post_965.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2019/10/blog-post_965.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy