Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Σημεία συνεντεύξεων ΥΕΘΑ κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε «ALPHA TV» & «ΣΚΑΪ 100,3»

Ακολουθούν βασικά σημεία των συνεντεύξεων που παρεχώρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.  Νικόλαος Παναγιωτόπουλος  στην εκπομπή «Εκτός Γρα...

Ακολουθούν βασικά σημεία των συνεντεύξεων που παρεχώρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» του σταθμού “Alpha TV” με τους δημοσιογράφους κ.κ. Τάκη Χατζή και Λήδα Μπόλα, καθώς και στην εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη» με τον δημοσιογράφο κ. Βασίλη Χιώτη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι 100,3».

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΣΤΟΝ ALPHA:

Προσφυγικό – Μεταναστευτικό:
·         Παρατηρείται έξαρση προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών.
·         Ο Έβρος είναι πιο εύκολος ως προς την επιτήρησή του διότι είναι χερσαία σύνορα. Το πρόβλημά μας είναι κυρίως στα νησιά. Θα υπάρξουν περισσότερα παρατηρητήρια, εντατικότερες  διαδικασίες  επιτήρησης.
·         Λαμβάνονται αυστηρότερα μέτρα επιτήρησης και γίνονται περιπολίες. Ήδη ο Έβρος δεν είναι σημείο εισόδου.
·         Θέλουμε να εκπέμψουμε ένα αυστηρότερο σήμα ως προς τη συνολική στάση της κυβέρνησης και της χώρας.
·         Σε κυβερνητικό επίπεδο αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τα μέσα επιτήρησης από άκρη σε άκρη στο Αιγαίο. Βοηθούμε με πλωτά μέσα κυρίως την προσπάθεια του Λιμενικού να ελέγξει την κατάσταση όσο μπορεί, ενισχύοντας παρατηρητήρια και μέσα.
·         Να εντατικοποιήσει η Ευρώπη την παρουσία της ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά όχι τόσο απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται όσο στους διακινητές.

Για τη στρατιωτική χρήση drones:
· Έχουμε δικά μας drones, ελληνικά. Διαπραγματευόμαστε τόσο με τους Αμερικανούς όσο και με τους Ισραηλινούς την απόκτηση μερικών ακόμα ή με αγορά ή με leasing. Και τα δυο ζητήματα βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση. Τα ισραηλινά έχουν άλλες δυνατότητες, τα αμερικανικά άλλες, μεγαλύτερες όσον αφορά την εμβέλεια, όμως είμαστε κοντά στο να συμφωνήσουμε.
·                     Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, με τον αρμόδιο Υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας κ. Χρίστο Δήμα, με τον οποίο προσπαθούμε να συμφωνήσουμε στη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια προκειμένου να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα κατασκευής ελληνικών drones. Αποτελεί βασική στρατηγική επιλογή η ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.




·                     Επιστήμονες υπάρχουν απλά προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε την παρουσία τους και τη συνεισφορά τους στον Ελληνικό Στρατό.

Έμψυχο δυναμικό ΕΔ - απειλές:
·         Ένα από τα πολύ σημαντικά θέματα που μας απασχολούν είναι οι υβριδικές απειλές, οι κυβερνοαπειλές. Ήδη ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης έχει έρθει τρείς φορές στο ΥΠΕΘΑ κι έχουμε εξαγγείλει τη δημιουργία κοινού φορέα αντιμετώπισης τέτοιων απειλών.
·         Το έμψυχο υλικό του Στρατού είναι για εμένα όχι μόνο πολλαπλασιαστής ισχύος, αλλά κι ένα σημείο ποιοτικής υπεροχής.
·         Να μην περιμένουμε αύξηση θητείας. Η αύξηση θητείας αφορά τους στρατεύσιμους που θα έρθουν για 9 μήνες και θα φύγουν. Χρειάζονται πολύ επιλεκτικά προσλήψεις σε συγκεκριμένους κλάδους.
·         Σχετικά με τη θητεία, εάν δεν έχω τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας δεν μπορώ να βγαίνω και εξαγγέλλω κάτι.

Ελληνοτουρκικά:
·                     Τα κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία πρέπει να μένουν ανοιχτά ακόμη και σε περιόδους έντασης.
·                     Δεν έχω δει τον Τούρκο ομόλογό μου κ. Χουλουσί Ακάρ. Έχουμε μιλήσει μια φορά στο τηλέφωνο, ενώ θα βρεθούμε τέλος του επομένου μηνός στις Βρυξέλλες. Έχει μια δουλειά να κάνει κι έχω μια δουλειά να κάνω, σκοπεύω να την κάνω καλά.








ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΣΤΟΝ «ΣΚΑΪ 100,3»:

Προσφυγικό – Μεταναστευτικό:



·         Τίθεται δυνητικά θέμα Εθνικής Ασφάλειας για τη χώρα και η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων έχει να κάνει κυρίως με την αύξηση της επιτήρησης στα θαλάσσια σύνορά μας.
·         Με την εντατικότερη παρουσία μας στη συνοριογραμμή θα υπάρξει αποτροπή.
·         Οι ροές από τον Έβρο είναι σαφώς μικρότερες και σκοπός μας είναι να ελεγχθεί πλήρως κάθε ροή από τον Έβρο.
·         Η οπτική μας γωνία είναι σαφώς πιο αυστηρή αυτή της ανοιχτής πρόσκλησης. Πρέπει να το δείξουμε και στη πράξη.
·         Πρέπει να γίνει αποσυμφόρηση των νησιών για να μην «καταρρεύσουν».

Υπογραφή Συμφωνίας Ελλάδος - ΗΠΑ:
·         Θα έχει υπογραφεί ως την επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών κ. Μάικ Πομπέο στην Αθήνα, στις αρχές Οκτωβρίου. Πιθανώς να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ.
·         Η συμφωνία αναφέρεται στη χρήση του λιμανιού της Σούδας, μερική χρήση του λιμένα Αλεξανδρούπολης και δημιουργία υποδομών, ώστε να συνεκπαιδεύονται αμερικανικά ελικόπτερα με τις ελληνικές δυνάμεις στη Κεντρική Ελλάδα.
·         Το κατεξοχήν όφελος είναι η εμβάθυνση της στρατηγικής μας συνεργασίας μέσα από την οποία η Ελλάδα αναδεικνύεται σε αξιόπιστο εταίρο και σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Ρ. Ερντογάν:
·       Δεν έχω αμφιβολία ότι ο Πρωθυπουργός θα θέσει στον Πρόεδρο της Τουρκίας τα ζητήματα παραβατικής συμπεριφοράς της.
·         Καλό είναι να υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας ακόμα και σε περιόδους έντασης.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Σημεία συνεντεύξεων ΥΕΘΑ κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε «ALPHA TV» & «ΣΚΑΪ 100,3»
Σημεία συνεντεύξεων ΥΕΘΑ κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε «ALPHA TV» & «ΣΚΑΪ 100,3»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjANaXpGxpgTAzwNhCw13Wp2UrP6Ghg8LdHYzirZOzmYDtcKwWnAV42RMeC6BwMYvc8GG5VHn54TbH_sPI2Tt6MgF09AujiHDLxH06s-zuh8xctVyrwXYWxih1UUEwQl0bw9YOxCRhCEGmM/s640/138.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjANaXpGxpgTAzwNhCw13Wp2UrP6Ghg8LdHYzirZOzmYDtcKwWnAV42RMeC6BwMYvc8GG5VHn54TbH_sPI2Tt6MgF09AujiHDLxH06s-zuh8xctVyrwXYWxih1UUEwQl0bw9YOxCRhCEGmM/s72-c/138.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2019/09/alpha-tv-1003.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2019/09/alpha-tv-1003.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy