ΑΠΟΨΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ «ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ» https://kranosgr.blogspot.com...
ΑΠΟΨΗ
ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ «ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ»
Σε συνέχεια του παραπάνω άρθρου σας και κυρίως της φράσης του Κυρίου Α/ΓΕΣ «Το πολιτικό προσωπικό του ΣΞ, δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού», θα ήθελα να τονίσω τα εξής σαν γνώστης των ΚΑΑΥ Καραβομύλου εδώ και 40 και πλέον χρόνια και τελευταία φορά που πήγα, είναι πριν μερικές ημέρες.
Τα συγκεκριμένα ΚΑΑΥ λειτούργησαν αρχικά πριν 55 και πλέον χρόνια σαν ΚΑΟΑ (Κέντρα Αναψυχής Οικογενειών Αξιωματικών) με χώρους διαμονής σκηνές αντίστοιχες των σημερινών Μ71.
Στην συνέχεια στα μέσα της 10ετίας του 80 μετονομάσθηκαν σε ΚΑΑΥ λόγω της απόδοσης των παραλιών στο λαό.
Μετά τις σκηνές και με την συνδρομή της τότε του ξυλουργείου της 654 ΠΑΒΥΠ καθώς και προσωπικού διαφόρων άλλων ειδικοτήτων (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κλπ) των άλλων Μονάδων της Φθιώτιδας, έγιναν ξύλινα σπιτάκια με σκεπή ελλενίτ, δύο μικρών δωματίων με 1 διπλό και δύο μονά κρεβάτια, μικρή κουζίνα και ντούζ με νιπτήρα και WC, εμβαδού περίπου 35-40 m2, περίπου 50 τον αριθμό, στα οποία τις ζεστές ημέρες έκανες «σάουνα».
Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε, αλλά πρέπει να ήταν μέσα στην δεκαετία του 90, με μέριμνα της ΜΕΡΥΠ η οποία τότε είχε έδρα την Λαμία, άρχισε σιγά – σιγά σταδιακά από το Νο 1 οίκημα, το ξήλωμα των ξύλινων και κατασκευή πάλι με προσωπικό των Μονάδων της Φθιώτιδας κυρίως, αλλά και της ΜΕΡΥΠ γενικότερα, οικίσκων με τσιμέντο, τούβλα, κεραμίδια, πλακάκια, αλουμινένια κουφώματα. κλιματιστικό κλπ με καλύτερη διαρρύθμιση. Αυτή η εργασία συνεχίσθηκε σταδιακά μέχρι την «περιβόητη επιλεκτική ΜΟΝΟ για κάποιους κρίση». Μέχρι τότε είχαν προλάβει να κατασκευασθούν χωρίς να είμαι σίγουρος για τον αριθμό περίπου 30. Τα υπόλοιπα παραμένουν ξύλινα όπως ήταν και πριν.
Σημειωτέον δε ότι για παραθερισμό οικογενειών, ο αριθμός των διαθέσιμων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 35 διότι ως γνωστόν με διαταγή της Ιεραρχίας αριθμός εξ αυτών διατίθενται σε στελέχη για μόνιμη διαμονή λόγω οικονομικής κρίσης. Άλλος δε αριθμός διατίθεται και στο προσωπικό των ΚΑΑΥ που αποσπάτε σε αυτά για την θερινή λειτουργία. Ιατρός, Μάγειρας, Ναυαγοσώστης, Παράρτημα Στρ. Πρατηρίου κλπ.
Τώρα για την κατανομή των οικημάτων είναι γνωστό σε όλους ότι με Διαταγές της Ιεραρχίας αυτά κατανέμονται με βάση τον βαθμό που έχει ο κάθε παραθεριστής. Δηλαδή θα πάει ο Ανθλγός ή το πολιτικό προσωπικό στα πρώτα οικήματα και ο Συνχης στα τελευταία; Χωρίς να σημαίνει ότι αυτοί δεν δικαιούνται ίδιας μεταχείρισης.
Αλλά εγώ δεν θα επικεντρωθώ σε αυτό μόνο. Η Ιεραρχία μετά την οικονομική κρίση από την οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Προσωπικό τους επλήγησαν το περισσότερο από κάθε άλλον κλάδο εργαζομένων (μεσοσταθμική μείωση αποδοχών-συντάξεων πάνω από 40 %), έκανε κάτι για την συντήρηση όλων αυτών των εγκαταστάσεων ώστε να «απαλύνει λίγο την κατάσταση αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα άλλων διακοπών, με το να περνούν 10 ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ημέρες το προσωπικό με τις οικογένειές τους»; Α Π Ο Λ Υ Τ Ω Σ Τ Ι Π Ο Τ Α.
Και θα αναφερθώ στο συγκεκριμένο ΚΑΑΥ που γνωρίζω.
Αντικατάσταση και των υπολοίπων παλαιών οικημάτων με νέα.
Στα ΚΑΑΥ κυρίως πηγαίνουν παιδάκια για να παραθερίσουν, να κάνουν τα μπάνια τους, να παίξουν κλπ. Πού; Παιδική χαρά δεν λειτουργεί. Επιτραπέζια παιχνίδια (πικ-πονκ κλπ) δεν λειτουργούν.
Ψήστης δεν υπάρχει με αποτέλεσμα για βραδινό φαγητό να έχει μόνο μπιφτέκι, χοιρινό σουβλάκι, σουβλάκι κοτόπουλο, λουκάνικο και καμιά φορά κοντοσούβλι. 10 ημέρες «μπιφτεκιάσαμε». Σε ερώτηση γιατί δεν υπάρχουν άλλα είδη όπως παλαιότερα πχ μπριζόλες, ψαρικά, πίτσες κλπ, «δεν έχουμε ψήστη, ζητήσαμε από την υπηρεσία και δεν μας δίνουν». Είδη κυλικείου τα συνηθισμένα, δηλαδή αναψυκτικά, 3-4 είδη μπύρας, τις περισσότερες φορές ζεστές, νερό μόνο μικρά μπουκαλάκια, ενώ το πόσιμο νερό της περιοχής είναι ακατάλληλο, ούτε 1 γλυκό με την δικαιολογία ότι δεν έχουμε ψυγείο κλπ.
Επίσης πολύ σημαντικό εάν δεν δοθούν χρήματα για την συντήρηση των ήδη ανανεωμένων οικημάτων, όπως χερούλια ντουλαπιών, συντήρηση κρεβατιών, πιθανή αλλαγή στρωμάτων, βάψιμο, συντήρηση κλιματιστικών η οποία εγκυμονεί και κινδύνους υγείας κλπ, τότε σε πολύ λίγο χρόνο θα βρίσκονται και αυτά στην ίδια κατάσταση με τα παλαιά.
Φυσικά μεγάλο ρόλο στην διατήρηση σε καλή κατάσταση όλων αυτών «παίζει» και η δική μας προσοχή όταν πάμε εκεί για παραθερισμό. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι «ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ».
Με εκτίμηση
Ένας Απόστρατος