Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΠΟΜΕΝΣ: Εφιάλτης η στέγαση των εν ενεργεία στρατιωτικών

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, Από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, από ...

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,
  1. Από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, από την ένταξή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι και την αποστρατεία τους, είναι οι μεταθέσεις σε τόπους μακριά από την πατρογονική τους εστία και τα συμφέροντα τους. Το γεγονός αυτό, άρρηκτα συνδεδεμένο με την στρατιωτική ιδιότητα, γεννά σωρεία δυσκολιών  τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειές τους και ιδιαίτερα στο θέμα της στέγασής τους.



  1. Συγκεκριμένα, η εξεύρεση οικίας στέγασης αποτελεί ολοένα και δυσκολότερο επίτευγμα, ιδιαίτερα σε νησιωτικές περιοχές καθώς και περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος, οδηγώντας μας σε απόγνωση και οικονομικό αδιέξοδο. Οι αναγκαστικές μετακινήσεις των στρατιωτικών, μακριά από την πατρογονική τους εστία, λόγω υπηρεσιακών αναγκών, καθιστούν αδύνατη την αγορά μόνιμης κατοικίας, ενώ οι προσπάθειες αναζήτησης ενοικιαζόμενης οικίας προσκρούουν κυρίως:
       α.   Στην προτίμηση των ιδιοκτητών για διάθεση των οικημάτων με ημερήσια μίσθωση (φαινόμενο Airbnb).
       β.   Στη μηδενική οικονομική υποστήριξη της υπηρεσίας και
       γ.    Στη χαμηλή διαθεσιμότητα υπηρεσιακών οικημάτων.
  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, με το σχετικό έγγραφό της (https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/329-pomens-oikimata-stegasis-stratiotikon), είχε επισημάνει το πρόβλημα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα, διαπιστώνουμε μηδαμινά μέτρα ανακούφισης ενώ οι διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης και του κ. Καμμένου περί υλοποίησης ρεαλιστικών προτάσεων για κατασκευή νέων οικημάτων έτσι ώστε « … να φτάσουμε σε πληρότητα που θα ξεπερνάει το 70% για όλους τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τις οικογένειές τους ιδιαίτερα στα νησιά μας και στην παραμεθόριο», αποδείχτηκαν φρούδες και ανέξοδες υποσχέσεις στερούμενες πραγματικής βούλησης. Οι πολιτικές εξαγγελίες περί του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα της πολιτικής που θα εφαρμόσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η πολυδιαφημιζόμενη ανακήρυξη του 2018 ως Έτος Μέριμνας Προσωπικού έμειναν στην ουσία κενού περιεχομένου.





  1. Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι πολύ μεγάλο και οι προεκτάσεις του εκτιμάται ότι θα έχουν αντίκτυπο στην ψυχολογική κατάσταση των συναδέλφων μας οι οποίοι έχουν  υποστεί αλλεπάλληλες περικοπές, η έκταση και η ένταση των οποίων τα τελευταία χρόνια, έχει ως αποτέλεσμα τη ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου τους, όπως άλλωστε και των υπολοίπων συμπολιτών μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δραματική έκκληση συναδέλφου προς την Ομοσπονδία μας, που μετατέθηκε σε νησιωτική περιοχή και βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, λόγω αδυναμίας εύρεσης οικήματος μηνιαίας μίσθωσης ή χορήγησης υπηρεσιακού καταλύματος από τη Μονάδα του, αναφέροντας μας ότι η μόνη ενδεδειγμένη λύση που του απέμεινε ήταν να κοιμάται στο ΙΧ αυτοκίνητό του!!!.
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί
  1. Χρέος των θεσμικών παραγόντων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και  των ηγετών της Στρατιωτικής ηγεσίας είναι να αφουγκράζονται μεταξύ άλλων και το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους και τα οποία (προβλήματα) μπορούν να καταστούν ικανά να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση τους στα καθήκοντα τους. Χρέος τους επίσης είναι να αντιμετωπίζουν δυναμικά και καίρια το κάθε πρόβλημα εφαρμόζοντας πολύ συχνά ρηξικέλευθες λύσεις.  
  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης καταθέτει τις παρακάτω προτάσεις, προτείνοντας παράλληλα τη σύσταση ομάδας εργασίας αποτελούμενη από προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, των Γενικών Επιτελείων και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, με σκοπό την επεξεργασία τους και την κατάθεση ενός πλήρους σχεδίου αντιμετώπισης του θέματος:
       α.  Την αντιπαροχή εκτάσεων των στρατοπέδων που δεν βρίσκονται  σε λειτουργία, σε κατασκευαστικές εταιρίες, για τη δημιουργία στρατιωτικών οικημάτων στις εν λόγω ή σε άλλες περιοχές ανάλογα με τις ανάγκες του στρατιωτικού προσωπικού.
       β.  Τη χορήγηση επιδόματος ενοικίου στα στελέχη που υπηρετούν σε περιοχές, που δεν διαθέτουν ιδιόκτητη οικία και δεν υπάρχουν στρατιωτικά οικήματα.
       γ.  Την αξιοποίηση των κενών και ημιτελών κτιρίων που υφίστανται σε πολλές Στρατιωτικές Μονάδες, με διαμόρφωση αυτών σε κατοικίες στρατιωτικών.   
       δ.  Τη διάθεση μέρους των υπηρεσιακών οικημάτων που διατίθενται για παραθερισμό.
       ε. Τη διάθεση χώρων στέγασης κατόπιν μίσθωσης ξενοδοχειακών μονάδων.
  1.  Η εξεύρεση οικίας στέγασης αποτελεί απαραίτητη και ελάχιστη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη συμμετοχή των στελεχών στο υπηρεσιακό τους έργο και καλούμε την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία να κινήσει άμεσα διαδικασίες εξεύρεσης λύσης. Παράλληλα καλούμε τις τοπικές Διοικητικές αρχές κυρίως των τουριστικών περιοχών ανά την επικράτεια, να τοποθετηθούν ενθαρρύνοντας τους ιδιοκτήτες ακινήτων, για τη διάθεση τους σε στρατιωτικούς, αποδεικνύοντας έμπρακτα την υποστήριξή τους στις Ε.Δ. η παρουσία των οποίων συμβάλλει και στην οικονομική ενίσχυση του κάθε τόπου.    
  1. Εισηγητής θέματος: Τομεάρχης Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΕΑ) Κυριάκος Αυγερινός, τηλ. 6983 515236
  1. Χειριστής θέματος: Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού Επισμημαγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

Μετά τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)
Γεώργιος Θεοδώρου
Λγος (ΠΖ)
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΠΟΜΕΝΣ: Εφιάλτης η στέγαση των εν ενεργεία στρατιωτικών
ΠΟΜΕΝΣ: Εφιάλτης η στέγαση των εν ενεργεία στρατιωτικών
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuA5lJbHB4zF5MXIJSPfOxVsTukMF7cZ7-tEV2eXuTuXSCEbAiDFl_z4QUI5ymlThEk-BbxPovAsO5d1Pm9VUE_JhU8NfsTr4AtJeiCZIeiNsTnkCpz0CTB7ni6AHjrfP8363yXG3dRqNY/s640/bd71e9602ab2425d4ba2942e55f50659_w1200_h700_cp.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuA5lJbHB4zF5MXIJSPfOxVsTukMF7cZ7-tEV2eXuTuXSCEbAiDFl_z4QUI5ymlThEk-BbxPovAsO5d1Pm9VUE_JhU8NfsTr4AtJeiCZIeiNsTnkCpz0CTB7ni6AHjrfP8363yXG3dRqNY/s72-c/bd71e9602ab2425d4ba2942e55f50659_w1200_h700_cp.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2019/06/blog-post_158.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2019/06/blog-post_158.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy