«Ο καινούριος νόμος τον οποίο επέλεξε να προωθήσει ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας (...) είχε μόνο λογικές τακτοποίησης και "βολέματ...
«Ο καινούριος νόμος τον οποίο επέλεξε να προωθήσει ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας (...) είχε μόνο λογικές τακτοποίησης και "βολέματα ημετέρων", αντί να ρυθμίζει επιχειρησιακά θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, και έχασε τη μοναδική ευκαιρία να θέσει τις βάσεις για την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του στρατεύματος, γενικά δηλαδή των Ενόπλων Δυνάμεων. Mάλιστα, μέσα από διατάξεις απαξίωσε το κύρος των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ενέταξε στο νομοσχέδιο τα γραφεία νομικής προστασίας, τα οποία λειτουργούσαν από την εποχή που ήταν ο νυν υπουργός ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με τα οποία γίνεται ευθεία παρέμβαση στο σύστημα διοίκησης», υποστήριξε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις μέριμνας προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις».
«Από την άλλη μεριά», συνέχισε ο κ. Δημοσχάκης, «(ο νόμος) βάζει βόμβα στα θεμέλια του στρατεύματος με τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό. Η θέση μας, ως τομέας Άμυνας, στο θέμα αυτό είναι σαφής και κρυστάλλινη: Εμείς ζητήσαμε τη συγκρότηση μιας διακομματικής επιτροπής και μέσα σε ένα χρονοδιάγραμμα να προβεί στην κατάθεση της συνισταμένης, της πολιτικής που θα πρέπει να εφαρμόσει η χώρα μας, η κυβέρνηση πάνω σε ένα θέμα πολύ σοβαρό το οποίο τα Σώματα Ασφαλείας και κυρίως η Ελληνική Αστυνομία πέρασαν από αυτήν την "παιδική αρρώστια" και σήμερα έχουμε τον συνδικαλισμό και κινείται παράλληλα προς τη διοίκηση χωρίς προβλήματα και χωρίς να δημιουργούνται μείζονα θέματα σε ό,τι αφορά τη συνοχή του Σώματος. Αυτή είναι η πρότασή μας και δυστυχώς δεν έχει γίνει αποδεκτή (....)».