Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Με τη ''σφραγίδα'' του Στρατιωτικού Συντάκτη Λεωνίδα Μπλαβέρη η ίδρυση ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας

Με τη διαβεβαίωση ότι «δεν υποκαθιστούμε, ούτε και αντικαθιστούμε υφιστάμενους φορείς» και το «σύνθημα» ότι «όλοι μαζί και δεν εξαιρε...

Με τη διαβεβαίωση ότι «δεν υποκαθιστούμε, ούτε και αντικαθιστούμε υφιστάμενους φορείς» και το «σύνθημα» ότι «όλοι μαζί και δεν εξαιρείται κανείς», “all inclusive”, όπως σημείωσε χαρακτηριστικώς, ο Πρόεδρος του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας» (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.) Αντιναύαρχος ε.α. Κωνσταντίνος Μαζαράκης-Αινιάν έδωσε το «στίγμα» και τη «σφραγίδα» του νέου πολιτιστικού και επιστημονικού φορέα, ο οποίος σήμερα είχε την πρώτη δημόσια παρουσία του και εμφάνισή του στο προσκήνιο του τόπου μας! 



Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στο Πολεμικό Μουσείο παρουσιάστηκε το σκεπτικό της ιδρύσεως καθώς και η ταυτότητα και οι επιδιώξεις του Ινστιτούτου από τον Πρόεδρό του, ο οποίος, μεταξύ άλλων τόνισε: «Δεν θα υποκαταστήσουμε ούτε θα ανταγωνιστούμε τους υφιστάμενους φορείς. Ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να ενδυναμώσουμε πρωτοβουλίες σχετικές με τη θάλασσα και την ιστορία της μέσω της δικτύωσης, σύνθεσης, ανάδειξης θεμάτων, αναζήτησης αντικειμένων και άυλου υλικού ναυτικής και θαλάσσιας ιστορίας για μελέτη και παράδοση σε υφιστάμενους φορείς. Θέλουμε επίσης να συμβάλουμε είτε με τα μέλη μας, είτε δρώντας ως καταλύτης, για την ανάληψη δράσεων από ομάδες εθελοντών σε έργα μελέτης, συγγραφής, συντήρησης και άλλες πρωτοβουλίες και ιδέες».
Στη συνέχεια, μέλη του Ινστιτούτου προερχόμενα από διάφορους επιστημονικούς και επαγγελματικούς χώρους αλλά και από διάφορες ηλικίες, απευθύνθηκαν στο κοινό και εξέθεσαν τους λόγους για τους οποίους πιστεύουν στην χρησιμότητα του νέου φορέα και το πως θα προσπαθήσουν να υποστηρίξουν τους σκοπούς του. 
Κατά την εκδήλωση, ανακοινώθηκε και η απόφαση του Δ.Σ. του Ινστιτούτου να ανακηρύξει ως Επίτιμο Μέλος τον Αντιναύαρχο (ε.α.) Γρηγόριο Δεμέστιχα, επίτιμο Αρχηγό Στόλου, «σε αναγνώριση του καταλυτικού του ρόλου στην ολοκλήρωση των διαδικασιών ίδρυσης του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ., ως Πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του», όπως χαρακτηριστικώς τονίστηκε.
Ο Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.Ι.Σ. Λεωνίδας Τσιαντούλας παρουσίασε τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2019. Συγκεκριμένα:
-Στις 19 Απριλίου 2019, στις 18:00, στο Ιδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά, το ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ. διοργανώνει εσπερίδα με θέμα «Με την πνοή του ανέμου. Το ιστίο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα». Στο πλαίσιο της εκδηλώσεως αυτής θα λειτουργήσει και μικρή έκθεση παραδοσιακής ναυπηγικής.




-Για το προσεχές φθινόπωρο, σε συνεργασία με το περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά», προγραμματίζονται κύκλοι διαλέξεων όπου προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο της ελληνικής ναυτιλίας και οικονομίας θα εξετάσουν τα πώς και τα γιατί της δημιουργίας του Ελληνικού Ναυτιλιακού Παραδείγματος. «Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι να αντιληφθεί το ευρύ κοινό την πολύτιμη συμβολή της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αλλά και την ανάδειξη του ελληνόκτητου στόλου ως η μεγαλύτερη ναυτική δύναμη παγκοσμίως» όπως επισημάνθηκε από τον ομιλητή.
-Έχει αρχίσει η προετοιμασία ημερίδας με θέμα την παρουσία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στην Κύπρο την περίοδο 1964-1974. Σε αυτήν θα μιλήσουν βετεράνοι Αξιωματικοί που πρωταγωνίστησαν εκείνη την περίοδο, ιστορικοί και διπλωμάτες, για να αποκαλύψουν άγνωστες στο ευρύ κοινό πτυχές της Ελληνικής Ιστορίας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έχει αρχίσει η βιντεοσκόπηση αφηγήσεων από τους Αξιωματικούς που έζησαν από κοντα τα γεγονότα ως πρωταγωνιστές. Η εκδήλωση τοποθετείται χρονικά στο τελευταίο τρίμηνο του 2019.
-Το ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ εξετάζει και τη δυνατότητα πραγματοποίησης μιας έκδοσης βιβλίου μέχρι το τέλος του έτους. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς.
 Την εκδήλωση συντόνισε ο  δημοσιογράφος και μέλος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ Λεωνίδας Μπλαβέρης.
ΠΗΓΗ: http://newpost.gr/
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Με τη ''σφραγίδα'' του Στρατιωτικού Συντάκτη Λεωνίδα Μπλαβέρη η ίδρυση ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας
Με τη ''σφραγίδα'' του Στρατιωτικού Συντάκτη Λεωνίδα Μπλαβέρη η ίδρυση ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj657THPPPAVvVDL65xX2mebtoyTMrNqo4Zx0iMUaRJiahyxqRzHJKye8B-VTdVp9hiuTEV2BMyvWIGcrZtn00frFLEZHOtCX8oL3i1Hl_PiGeeXfhPSqKAyZimmgKNnUD5dGcpwGgO9AQj/s640/9932yq1552503176245.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj657THPPPAVvVDL65xX2mebtoyTMrNqo4Zx0iMUaRJiahyxqRzHJKye8B-VTdVp9hiuTEV2BMyvWIGcrZtn00frFLEZHOtCX8oL3i1Hl_PiGeeXfhPSqKAyZimmgKNnUD5dGcpwGgO9AQj/s72-c/9932yq1552503176245.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2019/03/blog-post_959.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2019/03/blog-post_959.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy