Πριν τις εκλογές του 2015, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριζαν, μεταξύ άλλων ότι αν γίνονταν κυβέρνηση “θα διέ...
Πριν τις εκλογές του 2015, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριζαν, μεταξύ άλλων ότι αν γίνονταν κυβέρνηση “θα διέλυαν το στράτευμα”. Κάποιοι πιο …προχωρημένοι αλλά και φαντασιόπληκτοι, έλεγαν κι έγραφαν ότι “στα στρατόπεδα θα γίνονται συνελεύσεις και οι στρατιώτες θα διοικούν μέσω ψηφοφοριών”!!!
Ο Τσίπρας εκλέχθηκε και όπως είχε συμφωνήσει έδωσε το ΥΠΕΘΑ στον Π.Καμμένο. Αυτό από μόνο του κατέρριπτε όλα τα σενάρια περί…συνελεύσεων στο στράτευμα.
Ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε σε καμία περίπτωση την “στρατιωτικοποίηση” του Τσίπρα. Ξεκινώντας από τα τελευταία δείγματα, θα θυμηθούμε την πολύ άμεση απάντησή του στην Έλλη Στάη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο OPEN, όταν τον ρώτησε αν φοβάται για θερμό επεισόδιο: “Δεν φοβάμαι τίποτα ,οι Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους”, απάντησε κοφτά. Για τα όσα μας έλεγαν για τον Τσίπρα, δεν ήταν η αναμενόμενη απάντηση.
Τώρα ανακοινώνει από το κατώφλι του Μαξίμου ότι ένας Ναύαρχος εν ενεργεία γίνεται υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πολλοί απόστρατοι που δεν θέλουν ούτε να τον ακούν εξεπλάγησαν ευχάριστα από τον “κομμουνιστή” χθες.
Ο πρώην και ο επόμενος ΥΕΘΑ έπαιξαν ρόλο στη “χακί” στροφή του Τσίπρα. Ο Τσίπρας είχε δείξει και πριν γίνει πρωθυπουργός ότι είχε καταλάβει τι σημαίνει να έχεις μαζί σου τις ΕΔ. Η συνύπαρξη με τον Καμμένο και τον Αποστολάκη του έδωσε τη δυνατότητα να καταλάβει και την πραγματική σημασία τους.
Ο Τσίπρας στα 4 αυτά χρόνια “στρατιωτικοποιήθηκε” επαρκώς! Το κατάλαβαν κάποιοι στο ΥΠΕΘΑ τη πρώτη νύχτα αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη. Υπήρξαν εκείνη τη νύχτα μια,δυο “τραβηγμένες από τα μαλλιά” εισηγήσεις. Ακόμη και ο Καμμένος τις μετέφερε στον πρωθυπουργό απλά για να τις μεταφέρει. Έκπληκτος τον άκουσε να απαντά ότι οι στρατιωτικοί είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι πιστεύουν. Οι …εισηγητές μάλλον πάγωσαν ,γιατί είναι βέβαιο ότι έκαναν τις προτάσεις τους έχοντας τη βεβαιότητα ότι “κάπου θα σκάλωναν”. Δεν περίμεναν ασφαλώς τέτοια αντίδραση.
Κουραστικά ίσως επαναλαμβάνουμε ότι οι ΕΔ δεν είναι κανενός πολιτικού χώρου. Στην κοινή γνώμη σε κάθε δημοσκόπηση έχουν ποσοστά αποδοχής που σταθερά ξεπερνούν το 80%! Είναι ανόητο να πιστεύει κάποιος ότι το 2019, μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για “δεδομένους στρατιωτικούς” στον έναν ή τον άλλο πολιτικό χώρο.
ΠΗΓΗ: https://www.militaire.gr