Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχολής ...
Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), ημερίδα με θέμα «Σώμα Έρευνας - Πληροφορικής: 20 Χρόνια Προσφοράς στον Ελληνικό Στρατό».
Επ΄ ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από την ίδρυση του Σώματος Έρευνας και Πληροφορικής (ΣΕΠ), η αντίστοιχη Διεύθυνση [Έρευνας και Πληροφορικής (ΔΕΠΛΗ)] του ΓΕΣ, διοργάνωσε την εκδήλωση με στόχο να παρουσιάσει το εύρος της καινοτόμου δράσης της. Το ΣΕΠ ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 31 Μαρτίου 1998 και έχει ως αποστολή την επαύξηση της μαχητικής ισχύος του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), στην ειρήνη και στον πόλεμο, με τη συνεχή αξιοποίηση συστημάτων διοίκησης και ελέγχου, την επιχειρησιακή έρευνα, την πληροφορική και την εφαρμοσμένη τεχνολογική έρευνα.
Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας κήρυξε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής. Στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, έθεσε ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων, ώστε να παραμείνει το ΣΕΠ ένας από τους βασικούς πολλαπλασιαστές ισχύος του ΣΞ.
Στην εκδήλωση, συμμετείχαν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και καθηγητές Πανεπιστημίων, οι οποίοι πραγματοποίησαν τις παρακάτω ομιλίες:
- «Υπολογιστική Νέφους και Ακροδικτύου: Προηγμένες Εφαρμογές στις Ένοπλες Δυνάμεις», με ομιλητή τον καθηγητή στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Ευστάθιο Χατζηευθυμιάδη.
- «Εκπαίδευση και Επαυξημένη Πραγματικότητα», με ομιλητή τον καθηγητή στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Λάζαρο Μεράκο.
- «Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο», με ομιλητή τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, κ. Κωνσταντίνο Λαμπρινουδάκη.
- «Η Συμβολή των Νέων Τεχνολογιών στη Δημιουργία ενός Νέου Παιδαγωγικού Μοντέλου: η Περίπτωση της Σύγχρονης και της Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης σε Συνδυασμό με την Εικονική και Ψηφιακή Μάθηση», με ομιλητή τον καθηγητή στο Διεθνές Τηλεματικό Πανεπιστήμιο UNINETTUNO, κ. Κυριάκο Κουβελιώτη.
- «Τεχνητή Νοημοσύνη: Εφαρμογές, Όρια και Προσδοκίες», με ομιλητή τον καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννη Βλαχάβα.
Την ημερίδα παρακολούθησαν αντιπροσωπείες στελεχών των Διευθύνσεων και Επιτελικών Φορέων του ΓΕΣ, Μειζόνων Διοικήσεων, Μειζόνων Σχηματισμών, Σχολών και Κέντρων Εκπαίδευσης της Φρουράς Αττικής, εκπρόσωποι φορέων του ΥΠΕΘΑ, ανώτατοι εν αποστρατεία Αξιωματικοί, καθώς επίσης εκπρόσωποι - μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και μεγάλων εταιρειών πληροφορικής.
Το ΣΕΠ δεν υποστηρίζει απλά, αλλά διεξάγει επιχειρήσεις κυβερνοάμυνας, δίνοντας μάχη για την πληροφορία, στο πλαίσιο ενός και ταχέως μεταβαλλόμενου ψηφιακού περιβάλλοντος, τα τελευταία 20 χρόνια.
#ΕλληνικόςΣτρατός, #HellenicArmy, #ΕίμαστεΥπερήφανοι, #WeAreProud