Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Χωρίς συμψηφισμούς με οφειλές τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια

Δεν κινδυνεύουν με συμψηφισμούς οφειλών όσοι από τους ένστολους, πανεπιστημιακούς, δικαστές, ιατρούς και άλλους αμειβόμενους με ειδικά...

Δεν κινδυνεύουν με συμψηφισμούς οφειλών όσοι από τους ένστολους, πανεπιστημιακούς, δικαστές, ιατρούς και άλλους αμειβόμενους με ειδικά μισθολόγια θα λάβουν εντός του Δεκεμβρίου τα 820 εκατ. ευρώ των αναδρομικών που τους έχουν επιδικαστεί.
Αρμοδίως από το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζεται πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα αποδώσει τα ποσά κανονικά το Δεκέμβριο στους δικαιούχους, ενώ και πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αποσαφηνίζουν πως δεν θα υπάρξει συμψηφισμός των αναδρομικών με παρελθούσες οφειλές.



Από την ΑΑΔΕ διευκρινίζεται πως η μοναδική περίπτωση δικαιούχος αναδρομικών να δει μειωμένα τα ποσά στον τραπεζικό του λογαριασμό (ή να μη δει ) είναι να έχει προϋπάρξει εντολή κατάσχεσης για το συγκεκριμένο λογαριασμό και η τράπεζα να δεσμεύσει τα χρήματα όταν κατατεθούν.
Έτσι, για παράδειγμα εάν έχει δοθεί εντολή κατάσχεσης 3.000 ευρώ και τα αναδρομικά είναι 10.000 ευρώ ο λογαριασμός θα μείνει με 7.000 ευρώ, ποσό που θα αποδοθεί από την τράπεζα στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία.
Ακόμη, οι πηγές της ΑΑΔΕ ξεκαθαρίζουν πως οφειλέτες με ρυθμισμένες οφειλές που θα λάβουν αναδρομικά δεν έχουν κανένα κίνδυνο να συμψηφιστούν τα ποσά των αναδρομικών με τα χρέη τους. Κίνδυνος θα προκύψει εάν σταματήσουν να εξυπηρετούν τη ρύθμιση οπότε θα ενεργοποιηθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
Να σημειωθεί πως τα αναδρομικά που θα δοθούν σε ένστολους, πανεπιστημιακούς, ιατρούς του ΕΣΥ και δικαστές, δεν θα αποτελέσουν βαρίδι για τον προϋπολογισμό, καθώς η πραγματική δημοσιονομική εκροή θα είναι μικρότερη του 1,4 δισ. ευρώ που είναι το ποσό που ονομαστικά καλείται να επιστρέψει η κυβέρνηση.
Πιο απλά αν και τα αναδρομικά που θα πρέπει να επιστραφούν ανέρχονται σε 1,4 δισ. ευρώ, αυτό το ποσό μετά τις κρατήσεις θα ανέλθει σε καθαρή βάση στα 820 εκατ. ευρώ! Δηλαδή θα είναι μειωμένο κατά 580 εκατ. ευρώ. Αυτά τα 580 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 40% των αναδρομικών θα εγγραφούν ως εισροή από φόρους και εισφορές στον κρατικό προϋπολογισμό του 2018, μειώνοντας έτσι τη δημοσιονομική επίπτωση του μέτρου.
Σημειώνεται πως στην τροπολογία αναφέρεται ότι σε καμία περίπτωση από την καταβολή των χρημάτων δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.




Υπενθυμίζεται πως τα αναδρομικά θα δοθούν ως εξής:
-Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής θα καταβληθεί εφάπαξ χρηματικό ποσό, που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που θα δικαιούνταν να λάβουν με βάση τις ισχύουσες κατά την 31/7/2012 μισθολογικές διατάξεις και των μηνιαίων αποδοχών που πράγματι τους κατεβλήθησαν για το χρονικό διάστημα από 1/8/2012 έως και 31/12/2016.
-Οι δικαστικοί λειτουργοί - μέλη κύριου προσωπικού του ΝΣΚ θα λάβουν εφάπαξ ποσό για το χρονικό διάστημα από 1/8/2012 έως 30/6/2014.
-Στους ιατρούς του ΕΣΥ, Ιατρούς Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Επικουρικούς Ιατρούς και Ειδικευόμενους Ιατρούς θα καταβληθεί εφάπαξ χρηματικό ποσό, που υπολογίζεται στο χρονικό διάστημα από 13/11/2014 έως 31/12/2016.
-Στους πανεπιστημιακούς θα καταβληθεί εφάπαξ χρηματικό ποσό για το χρονικό διάστημα από 1/1/2015 έως 31/12/2016.
-Στα μέλη του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα δοθεί εφάπαξ χρηματικό ποσό για το χρονικό διάστημα από 1/1/2015 έως 31/12/2016.
Πηγή: eisodima.gr
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Χωρίς συμψηφισμούς με οφειλές τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια
Χωρίς συμψηφισμούς με οφειλές τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια
https://4.bp.blogspot.com/-E_FyguIDXPM/W-0XrSSpuYI/AAAAAAAEQjg/xcAhn6M2ZKA-ExsNK0Ut2dTkbWFYKI-NwCLcBGAs/s640/enstoloi.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-E_FyguIDXPM/W-0XrSSpuYI/AAAAAAAEQjg/xcAhn6M2ZKA-ExsNK0Ut2dTkbWFYKI-NwCLcBGAs/s72-c/enstoloi.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/11/blog-post_769.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/11/blog-post_769.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy