Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Αντιπροσωπεία του ΚΕΕΜ στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μάνης



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημων Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Χρυσοστόμου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ’.
Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 12/11 τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Υπαπαντής του Κυρίου, παρεκκλήσιον Επισκοπείου Μάνης, στο Γύθειο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και Μάνης κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή πλειάδος ιερέων.
Προ της απολύσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος εξεφώνησε εγκωμιαστικό λόγο για τον ιερό Χρυσόστομο υπογραμμίζοντας τρια σημεία: ο Ιερός Χρυσόστομος ως διδάσκαλος του λόγου, ως ιερουργός του Υψίστου και ως ποιμήν λογικών προβάτων. Στη συνέχεια και οι δυο φιλοξενούμενοι αρχιερείς απηύθυναν εόρτιες αδελφικές ευχές στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη μας.Παρόντες στον Εσπερινό ήταν ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, η Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ, Αντισυνταγματάρχης κα Φραγκιάδου και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αν. Μάνης.



Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 13/11, τελέστηκε, στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο της Υπαπαντής του Κυρίου, η Ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου. Κατά τη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν τιμητικώς οι πολιοί ιερείς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, αναφερθείς στο βίο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και ωκοδόμησε το πολυπληθές εκκλησίασμα με τον εμπλουτισμένο λόγο του, καταλήγωντας με εόρτιες ευχές προς τον Ποιμενάρχη μας. Αντιφωνώντας, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας είπε οτι, θεωρεί τον Σεβ. Μητροπολίτη Σπάρτης ως πατέρα του. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας οι Σεβ. Μητροπολίτες χειροθέτησαν σε πρωτοπρεσβύτερο και πνευματικό τον π. Ιωάννη Γριβάκο. Τέλος εκ μέρους του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, προσεφώνησε και ευχήθηκε στον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, ο πρωτοσυγκλλεύων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος τα κάτωθι:





Σεβασμιώτατε πάτερ και Δέσποτα. Μητροπολίτα της ηρωοτόκου ολκάδος της Μάνης, πνευματικέ μας πατέρα και διδάσκαλε, ευχαριστούμε όλοι μας τον Άγιο Θεό που μας αξίωσε εδώ σήμερα, στον Ναό της Πολιούχου της πόλεώς μας της Υπαπαντής του Κυρίου, να τελέσουμε τη Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Μεγάλου Οικουμενικού Πατρός και Διδασκάλου της Εκκλησίας μας Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ημέρα εύσημων για τη Μητρόπολη της Μάνης, αφού άγεται κατ’ αυτήν τα σεπτά ονομαστήριά Σας. Ιδού ο ιερός κλήρος της θεοσώστου επαρχίας σας, οι άρχοντες του τόπου και ο φιλόχρηστος λαός του Θεού ως πρόβατα της λογικής ποίμνης, προσευχηθήκαμε για τον ποιμένα, τον αρχιερέα, τον επίσκοπο και μητροπολίτη μας, υπο του οποίου την ευσκιόφυλλον Ποιμαντορία ζούμε κυριολεκτικά, πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά δεδομένα, όλους αυτούς τους μήνες. Το παράδειγμα της βιοτής του Επισκόπου μας, η αγωνία του και η παρουσία του από τους πρώτους αυτούς μήνες ακόμα και σε μικρές ενορίες με ελάχιστους κατοίκους μέσα στη Μητρόπολή μας αλλά και η παρουσία του εκτός της Μητροπόλεώς μας, με το θείο λόγο του, τον θεολογικό και μεστό διδαγμάτων, φέρουν το όνομα της ευάνδρου και ηρωοτόκου Μάνης σε τόσα μέρη της πατρίδος μας, όπου προσκεκλημένος από Αγίους Αρχιερείς, προσφέρει το πλέον της θεολογικής και όχι μόνο παρουσίας του. Ο Θεός, η Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας και ο Ιερός Πατήρ της Εκκλησίας του οποίου επαξίως φέρεται το όνομα, Σεβασμιώτατε, να σας χαρίζουν χρόνια πολλά, γεμάτα υγεία και δύναμη, ώστε όλους μας, ως Αρχιερεύς να ευλογείτε, ως Επίσκοπος να καθοδηγείτε εις νομάς σωτηρίους και ως Μητροπολίτης όλων να προπορεύεστε στα εκκλησιαστικά και όχι μόνο προβλήματα και στις ανάγκες τούτου του λαού που σας σέβεται, πολύ σας εκτιμά και σας ευλαβείτε, πολλά σε εσάς υπολογίζει και από την καρδιά του βαθιά σας αγαπά, ως τέκνα τον πατέρα, τον αδελφό, τον φίλο, την ελπίδα και την παρηγοριά του. Επιτρέψτε μου Σεβασμιώτατε να σας παρακαλέσω, ως ο Βασίλειος τον Άγιο Ανδρέα Κρήτης, εξ’ ονόματος όλων σήμερα, κληρικών, αρχόντων και λαού: ‘’Ποίμενε ημάς’’. Ειησαν, χάριτι θεία, τα έτη Υμών ως πλείστα και εύδια, η δε Αρχιερατεία σας θεοφρούρητος και μακρά.


Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Αντιπροσωπεία του ΚΕΕΜ στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μάνης
Αντιπροσωπεία του ΚΕΕΜ στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μάνης
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVenerSvLjjjNyFyD2b8BhcoCfXOJA7trbbfMnpyaM9a-jC02O8QjiqJ7tIxLtk2PNzc7dsuvM-cm-JQxj2ObvwknYHUA45oNyhP0PS6MSjOsxB2zQ5aMSBm1iEOMJUxrHRixwKtfP5hSO/s640/444.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVenerSvLjjjNyFyD2b8BhcoCfXOJA7trbbfMnpyaM9a-jC02O8QjiqJ7tIxLtk2PNzc7dsuvM-cm-JQxj2ObvwknYHUA45oNyhP0PS6MSjOsxB2zQ5aMSBm1iEOMJUxrHRixwKtfP5hSO/s72-c/444.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/11/blog-post_40.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/11/blog-post_40.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy