Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Αναδρομικά στρατιωτικών: Ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες για την καταβολή τους

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας του Υπουργείου Οικονομικών από την Βουλή της προηγούμενη εβδομάδα, η οποία προβλέπει την εφάπαξ καταβολ...


Μετά την ψήφιση της τροπολογίας του Υπουργείου Οικονομικών από την Βουλή της προηγούμενη εβδομάδα, η οποία προβλέπει την εφάπαξ καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών ποσών στους στρατιωτικούς και τους υπόλοιπους ενστόλους, τα σενάρια για το πότε θα γίνει η επιστροφή των αναδρομικών "δίνουν και παίρνουν" με την αγωνία των δικαιούχων να έχει φτάσει στο κόκκινο.





Στην σχετική τροπολογία του Υπ.Οικ., δεν υπάρχει μια σαφής και ρητά δηλωμένη ημερομηνία, την οποία θα γίνει η καταβολή των ποσών, γεγονός που δίνει πρόσφορο έδαφος στις εικασίες και τα σενάρια.



Από δημόσια χείλη έχουμε ακούσει μονάχα δύο τινά, όσο περιμένουμε την έκδοση της απαραίτητης Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα ορίζει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, από την ημερομηνία καταβολής των ποσών μέχρι και το ακριβές ύψος του ποσού των αναδρομικών που δικαιούται ο κάθε στρατιωτικός.



Το πρώτο το ακούσαμε από τα χείλη του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα,ο οποίος έκανε λόγο πως η επιστροφή των αναδρομικών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.



Το δεύτερο που έχουμε ακούσει είναι η αποστροφή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου από τη Βουλή την ημέρα της συζήτησης της επίμαχης τροπολογίας. Κατά την ομιλία του ο ΥΕΘΑ είχε αναφέρει ότι οι στρατιωτικοί "θα δουν τα λεφτά στην τσέπη τους εντός 15-20 ημερών"










Βέβαια, πλέον το ζήτημα της ημερομηνίας καταβολής των ποσών δεν είναι θέμα πολιτικής βούλησης, αλλά ταχύτητας από πλευράς γραφειοκρατίας. 



Όλα εξαρτώνται από το πόσο καλά και πότε θα είναι προετοιμασμένες οι αρμόδιες υπηρεσίες για να διαχειριστούν την καταβολή των ποσών στους δικαιούχους.



Αυτό λοιπόν καθυστερεί την έκδοση της απαραίτητης Κοινής Υπουργικής Απόφασης και στη συνέχεια της σχετικής εφαρμοστικής εγκυκλιου, οι οποίες θα ορίζουν σαφώς την ημερομηνία καταβολής.



Σύμφωνα, λοιπόν με τα παραπάνω δημιουργούνται τρία επικρατέστερα σενάρια για την επιστροφή των οφειλόμενων ποσών στους δικαιούχους.






Όπως έχει ήδη γράψει το OnAlert.gr, το πιο αισιόδοξο σενάριο θέλει τα αναδρομικά να καταβάλλονται ακόμα και εντός του Νοεμβρίου την τελευταία εβδομάδα του μήνα, επιβεβαιώνοντας έτσι και την αποστροφή του ΥΕΘΑ για τις 15-20 ημέρες. Αν έχουμε κάποια καθυστέρηση στις απαιτούμενες ενέργειες πριν την καταβολή, τότε ενδέχεται η καταβολή να γίνει τελικά το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη. Στην χειρότερη περίπτωση τα ποσά σίγουρα θα έχουν πιστωθεί στους δικαιούχους στο τέλος του επόμενου μήνα, αν και το σενάριο αυτό είναι σχετικά απίθανο αν λάβουμε υπόψιν μας ότι οι σχετικές υπηρεσίες δουλεύουν πυρετωδώς τους τελευταίους μήνες για το συγκεκριμένο ζήτημα.



Το ποσό που έχει εγγραφεί συνολικά στον προϋπολογισμό ανέρχεται στο 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μετά τις κρατήσεις (φόρους, συμψηφισμούς από οφειλές κ.ά.) διαμορφώνεται στα 820 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν από 1.400 ως και 20.000 έκαστος ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας του.



Το νομοσχέδιο με το οποίο επιστρέφονται τα αναδρομικά ορίζει ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.



φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Αναδρομικά στρατιωτικών: Ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες για την καταβολή τους
Αναδρομικά στρατιωτικών: Ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες για την καταβολή τους
https://2.bp.blogspot.com/-5CpUxOmDDWs/W-uj9og8UXI/AAAAAAAEQes/nXBWqL-EsuQDWKU1KTIczSF_QbuxOD1zgCLcBGAs/s640/stratiwtikoi_generic_2_APE-MPE-630x419.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-5CpUxOmDDWs/W-uj9og8UXI/AAAAAAAEQes/nXBWqL-EsuQDWKU1KTIczSF_QbuxOD1zgCLcBGAs/s72-c/stratiwtikoi_generic_2_APE-MPE-630x419.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/11/blog-post_22.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/11/blog-post_22.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy