Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Ελληνοτουρκικό επεισόδιο – Τουρκικό πλοίο «μπλόκαρε» την φρεγάτα «Νικηφόρος»

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στο τουρκικό ερευνητικό Barbaros Hayrettin Paşa και  την ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» στην Ανατ...

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στο τουρκικό ερευνητικό Barbaros Hayrettin Paşa και την ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο περιστατικό εμπλέχθηκε και η τουρκική φρεγάτα TCG Giresun (F 491).
Η ουσία είναι ότι το όλο σκηνικό είναι σε άμεση εξέλιξη και δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς διαδραματίζεται στην περιοχή, αυτήν την στιγμή.
Εχει προηγηθεί τουρκική NAVTEX που δεσμεύει την περιοχή, με το επιχείρημα οτι ανήκει στην Τουρκία, οδηγία που απέρριψε η ελληνική πλευρά.




Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ένταση στην περιοχή, όπου επιχειρεί η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» και ισχυρίζονται ότι η ελληνική φρεγάτα προσπάθησε να εμποδίσει τις έρευνες του Μπαρμπαρός. Τα τουρκικά μέσα ισχυρίζονται οτι το ελληνικό πλοίο παρεμποδισε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος και υπήρξε αντίδραση απο τις τουρκικές θαλάσσιες δυνάμεις.
Η πληροφορία αυτή δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί από ελληνικής πλευράς, ενώ υπάρχει και δήλωση απο το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, με την οποία συμβουλεύεται η ελληνική πλευρά να αποφύγει ενέργειες που θα προκαλέσουν ένταση.
Οι Τούρκοι πάντως κατηγορούν την χώρα μας, αναφέροντας μέσω του τουρκικού τύπου ότι «η ελληνική φρεγάτα παρενόχλησε το πλοίο Barbaros Hayrettin Pasha που διεξήγαγε έρευνα στην Ανατολική Μεσόγειο και για αυτό μπλοκαρίστηκε από τουρκική Φρεγάτα.”
«Πόλεμος» ανακοινώσεων
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στην ανακοίνωση του ελληνικού, που κάνει λόγο για έρευνες του σεισμογραφικού ερευνητικού σκάφους Barbaros Hayreddin Pasa στην ελληνική υφακοκρηπίδα. Η τουρκική κυβέρνηση διαμηνύει ότι βρίσκεται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα και ότι το τουρκικό σκάφος θα συνεχίσει τις έρευνές του.



Η τουρκική ανακοίνωση
«Το Barbaros Hayreddin Pasa ξεκίνησε νέα σεισμική έρευνα το πρωί (18 Οκτωβρίου) στα Μεσογειακά μας παράλια στη Μεσόγειο Θάλασσα.
«Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ χθες είναι απολύτως ανυπόστατο βάσει του διεθνούς νόμου. Η επιμονή της Ελλάδας σε μη ρεαλιστικές κατηγορίες δεν θα καταλήξει σε κανένα άλλο κακό από το να ζημιώσει τις διμερείς σχέσεις και τη σταθερότητα της περιοχής.
«Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις εξουσίες της ηπειρωτικής μας υφαλοκρηπίδας με βάση το διεθνές δίκαιο. Σας συμβουλεύουμε να παραμείνετε μακριά από τις συμπεριφορές που μπορεί να προκαλέσουν κλιμάκωση στην περιοχή».
Τι ανέφερε το ελληνικό ΥΠΕΞ

Στην ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στρεφόταν κατά της Άγκυρας, για την τουρκική NAVTEX.
«Η νέα αυτή τουρκική πρόκληση δείχνει ότι η Τουρκία συνεχίζει δράσεις που προκαλούν ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, που υπενθυμίζει στην Άγκυρα ότι για τις έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα απαιτείται άδεια από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.
Και στη συγκεκριμένη περίπτωση η Τουρκία δεν τήρησε τις διαδικασίες που προβλέπει το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς κανόνες, τονίζει το ΥΠΕΞ, κάτι που η ελληνική πλευρά επισημαίνει μετ’ επιτάσεως σε έντονο διάβημα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:
«Την Τρίτη 16, Οκτωβρίου αναγγέλθηκε με Navtex από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας ότι το πλοίο Mπαρμπαρός πρόκειται να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
«Η νέα αυτή τουρκική πρόκληση  δείχνει ότι η Τουρκία συνεχίζει δράσεις που προκαλούν ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Υπενθυμίζεται συναφώς ότι για τη διενέργεια ανάλογων ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα απαιτείται άδεια από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Επιπλέον, η ευθύνη έκδοσης της σχετικής Navtex ανήκει στην αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν τηρήθηκαν για μια εισέτι φορά από τουρκικής πλευράς οι προβλεπόμενες από το διεθνές δίκαιο διαδικασίες και οι διεθνείς κανόνες, γεγονός το οποίο η ελληνική πλευρά επισημαίνει μετ’ επιτάσεως σε έντονο διάβημα το οποίο γίνεται κατά παγία πρακτική έναντι των τουρκικών αρχών».

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Ελληνοτουρκικό επεισόδιο – Τουρκικό πλοίο «μπλόκαρε» την φρεγάτα «Νικηφόρος»
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Ελληνοτουρκικό επεισόδιο – Τουρκικό πλοίο «μπλόκαρε» την φρεγάτα «Νικηφόρος»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHAbZmeSaZKi0MC4PIfDZoxM1zss6rKe3FmdgwX3DA27R4kDkimlrlTFzcCMECjHr3ewpKgqhI0wPUhjRIXCIKYYqlGN9L1iL1kZG6TbfASBycREloXT0O1uZ2MjUcNf4vOWfCe-7d1M_b/s640/5ea6c04a771d7c661bf072ce7e0cce5e.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHAbZmeSaZKi0MC4PIfDZoxM1zss6rKe3FmdgwX3DA27R4kDkimlrlTFzcCMECjHr3ewpKgqhI0wPUhjRIXCIKYYqlGN9L1iL1kZG6TbfASBycREloXT0O1uZ2MjUcNf4vOWfCe-7d1M_b/s72-c/5ea6c04a771d7c661bf072ce7e0cce5e.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/10/blog-post_503.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/10/blog-post_503.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy