Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Στο στόχαστρο της Άγκυρας και τα κοιτάσματα της Κρήτης – Χάρτης-πρόκληση από Ακάρ – Τουρκικά ΜΜΕ για την υποχωρητικότητα Τσίπρα: «Τους απειλήσαμε και φοβήθηκαν»!

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και πλέον στέλνει μήνυμα προς την Ελλάδα, πως θα διεκδικήσει αυτά που αναλογούν στην χώρα μας, ακόμα ...

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και πλέον στέλνει μήνυμα προς την Ελλάδα, πως θα διεκδικήσει αυτά που αναλογούν στην χώρα μας, ακόμα και με την χρήση των όπλων. Για πρώτη φορά και μάλιστα μέσω του υπουργού Άμυνας εμφάνισαν έναν καινούργιο χάρτη-πρόκληση όπου εντάσσουν και την περιοχή νότια της Κρήτης. Οι διεκδικήσεις της Άγκυρας πλέον φτάνουν ως και τα κοιτάσματα της Κρήτης.  

Χθες, μάλιστα, όπως πρώτο αποκάλυψε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Hulusi Akar παρουσίασε φωτογραφία με το ερευνητικό σκάφος BARBAROS να συνοδεύεται από δύο φρεγάτες και δύο πυραυλακάτους του Τουρκικού Ναυτικού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό πρακτορείο Anadolu.
Η κίνηση αυτή έχει διττή ερμηνεία. Πρώτον θέλουν να δηλώσουν ότι έχουν το πάνω χέρι και δεύτερον να σηκώσουν στα ύψη το ηθικό των Τούκων πολιτών.
Δείτε φωτογραφίες:



Σε μία άλλη φωτογραφία, δείχνει την Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς, που βρίσκόταν στην περιοχή μέχρι πρότινος, να είναι σε απόσταση αναπνοής από τα τουρκικά πλοία.








Όπως επεσήμανε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος ως τώρα η Τουρκία είχε παρουσιάσει χάρτες οι οποίοι έφταναν μέχρι τα ανατολικά της Κρήτης, αυτή τη φορά μπαίνει, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στον χάρτη που κρατάει ο Χουλουσί Ακάρ και μια σφήνα στην περιοχή νότια της Κρήτης.



Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή αυτή η Ελλάδα έχει ήδη “χωρίσει οικόπεδα” για τη διεξαγωγή ερευνών για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Μετά την υπενθύμιση του casus belli για τα 12 μίλια, ύστερα από τις απειλές για θερμό επεισόδιο με τη φρεγάτα που παρακολουθεί το ερευνητικό σκάφος Barbaros και τις προκλήσεις με τις κινήσεις και τα σχέδια για γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ η Άγκυρα παρουσιάζει και διεκδικήσεις σε μια περιοχή που ως τώρα δεν είχε… γκριζάρει.
Το βίντεο της συνέντευξης του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας στο πρακτορείο «Anadolu»

Την ίδια στιγμή, οι Τούρκοι πήραν χαμπάρι την Ελληνική Κυβέρνηση.
Το casus belli λειτούργησε, λένε οι Τούρκοι και είναι χαρακτηριστικά τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων:
STAR
Όταν η Τουρκία απείλησε η Αθήνα υποχώρησε
VATAN
Υποχώρηση από τον Τσίπρα για τα 12 μίλια
TURKIYE
Απάντηση στον προκλητικό Έλληνα
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Στο στόχαστρο της Άγκυρας και τα κοιτάσματα της Κρήτης – Χάρτης-πρόκληση από Ακάρ – Τουρκικά ΜΜΕ για την υποχωρητικότητα Τσίπρα: «Τους απειλήσαμε και φοβήθηκαν»!
Στο στόχαστρο της Άγκυρας και τα κοιτάσματα της Κρήτης – Χάρτης-πρόκληση από Ακάρ – Τουρκικά ΜΜΕ για την υποχωρητικότητα Τσίπρα: «Τους απειλήσαμε και φοβήθηκαν»!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirEDtWur0MiMWLjSBd1OZVy50QhJfDy2lhrwGhmiGXrhG-WrQPIYLiCvZWRrv42EcKhwv57TFv-f5EGw2t1Furdb3QYUduSjl-fFNsN5NFdg8mf8_lLz5RVhln2HahHnDG6CuWIO_Bd-Jf/s640/Tourkiko-polemiko-5-777x437.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirEDtWur0MiMWLjSBd1OZVy50QhJfDy2lhrwGhmiGXrhG-WrQPIYLiCvZWRrv42EcKhwv57TFv-f5EGw2t1Furdb3QYUduSjl-fFNsN5NFdg8mf8_lLz5RVhln2HahHnDG6CuWIO_Bd-Jf/s72-c/Tourkiko-polemiko-5-777x437.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/10/blog-post_303.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/10/blog-post_303.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy