Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΑΝΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: ΑΛΛΟ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

  Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας   Παναγιώτης Ρήγας , σήμερα Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 παρέστη στα εγκαίνια του περιπτέρου των...

 Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σήμερα Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 παρέστη στα εγκαίνια του περιπτέρου των Ενόπλων Δυνάμεων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ εν συνεχεία επισκέφθηκε σειρά εκθεσιακών περιπτέρων.

Ο ΑΝΥΕΘΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ από ειδικα διαμορφωμένο χώρο εντός της ΔΕΘ, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τις περιοδείες του τις προηγούμενες μέρες στο Γ' και στο Δ' Σώμα Στρατού:
Αυτό που, όπως επισήμανα, έχει ξεχωριστή σημασία είναι ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, πέρα από την αποστολή τους όσον αφορά την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, έχουν και μια δεύτερη αποστολή, την κοινωνική προσφορά. Αυτή η κοινωνική προσφορά γίνεται πράξη σε πολλούς τομείς. Ειδικά το Δ' Σώμα Στρατού πραγματοποιεί μια σειρά δρασεων που στηρίζουν σημαντικά την τοπική κοινωνία της Θράκης.



Για τις σχέσεις με την Τουρκία:
Η πολιτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ συγκεκριμένη. Είναι μια πολιτική που στηρίζεται στους εξής άξονες: Διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή. Άσκηση μιας πολύπλευρης εξωτερικής πολιτικής και κυρίως διαμόρφωση σχέσεων με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ώστε να απομειώνονται οι εντάσεις και ειδικά σε μια κρίσιμη περιοχή, που είναι ένα γεωγραφικό τόξο με πολλά προβλήματα. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι είμαστε πυλώνας ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και αναγνωρίζεται από εχθρούς και φίλους. Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, το μήνυμα είναι σαφές, ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά η ειρηνική συνύπαρξη και η επίλυση των προβλημάτων, πράγμα το οποίο βοηθάει και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Παρά τις διαφορετικές επιδιώξεις που μπορεί να υπάρχουν στην περιοχή, εμείς θα επιμείνουμε. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και επιδιώκουμε φιλικές σχέσεις με όλους όσους συμβάλλουν στην ασφάλεια της περιοχής. Αυτό τηρήσαμε, αυτό τηρούμε και θα επιμείνουμε σε αυτή τη στρατηγική. Σχετικά με τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, από εμάς γίνεται προσπάθεια να αμβλυνθεί η ένταση, με τη λογική ότι δεν θέλουμε να υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή μας που μπορεί να ξεφύγουν.

Για "Μακεδονικό" και τη συμφωνία των Πρεσπών:
Η συμφωνία έχει πολύ συγκεκριμένους όρους. Ξέρετε πολύ καλά ότι και εγώ προσωπικά και με την προηγούμενη ιδιότητά μου ήμουν και είμαι υπέρ αυτής της συμφωνίας. Αυτή η συμφωνία έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πρώτον, λύνει ένα μεγάλο χρόνιο πρόβλημα. Δεύτερο, διαμορφώνει όρους ασφάλειας στην περιοχή. Τα Βαλκάνια περάσανε δύσκολη περίοδο και μάλιστα είχαμε αλλαγές συνόρων, για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή η λύση λοιπόν δημιουργεί όρους ασφάλειας και οικονομικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή. Άρα αυτό βοηθάει και τη χώρα μας και τις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο ακραίος εθνικισμός που υπάρχει, ο οποίος δεν διαμορφώνει όρους υπεράσπισης της πατρίδας. Είναι άλλο ο πατριωτισμός και η αγάπη προς την πατρίδα και άλλο ο ακραίος εθνικισμός, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας μας. Αυτό το μήνυμα το έχει εμπεδώσει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και εδώ στη Μακεδονία. Είναι προς όφελος όλων αυτή συμφωνία να ολοκληρωθεί και θα ολοκληρωθεί.




Για το κατά πόσο θα φανεί στο λαό η έξοδος από τα μνημόνια:
Θεωρώ πως ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται. Απόψε με την ομιλία του ο πρωθυπυργός θα ανοίξει το δρόμο, με αυτά τα οποία θα ανακοινώσει, προκειμένου να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η προσπάθεια που έχει γίνει. Μιλάμε για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Μιλάμε για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων η οποία έχει γίνει πράξη. Σας υπενθυμίζω ότι όλη αυτή την περίοδο δίναμε τη μάχη στηρίζοντας τους ανθρώπους που είχαν υποφέρει περισσότερο. Την επόμενη μέρα θέλουμε να είναι όλοι συμμέτοχοι στην ανάπτυξη.


Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΑΝΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: ΑΛΛΟ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΑΝΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: ΑΛΛΟ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCD0KZlOcRgaU4nsxqQPv_YNd3w5dPBQIgTJdYEYiWtzyP3xzrmkW_ZGIKysJvOM5BMi-5uDVn73sl0AkFFZbc5tpOA4jxJxfmiQvWCDiLn1-4DszBBzvZpiekTyz-wkk0hgQChrvux23O/s640/kranosgr.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCD0KZlOcRgaU4nsxqQPv_YNd3w5dPBQIgTJdYEYiWtzyP3xzrmkW_ZGIKysJvOM5BMi-5uDVn73sl0AkFFZbc5tpOA4jxJxfmiQvWCDiLn1-4DszBBzvZpiekTyz-wkk0hgQChrvux23O/s72-c/kranosgr.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/09/blog-post_98.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/09/blog-post_98.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy