Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ-ΓΕΣ Λάρισας: ''Καταγγέλουμε τον ομιχλώδη τρόπο τοποθέτησης προϊσταμένων''

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ-ΓΕΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΛ : 2410-251980 FAX : 2410-251980 ΚΙΝΗΤΟ : 6977619600 ΛΑΡΙΣΑ: 07...



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΥΕΘΑ-ΓΕΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΤΗΛ : 2410-251980
FAX : 2410-251980
ΚΙΝΗΤΟ : 6977619600
ΛΑΡΙΣΑ: 07-09-2018
e-mail : yethalarissa@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : Μεταβατικές Τοποθετήσεις Προϊσταμένων στο ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ

Εν μέσω θερινής ραστώνης, εκδόθηκε ο πολύπαθος αλλά και πολυπόθητος Οργανισμός του Πολιτικού Προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΠΔ 79/2018).
Ο χρόνος δημοσίευσής του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (εβδομάδα Δεκαπενταύγουστου), ήταν οιωνός ότι οι μεταβατικές τοποθετήσεις υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης, θα έκρυβαν εκπλήξεις.
Δυστυχώς με την κοινοποίηση των αποφάσεων των μεταβατικών τοποθετήσεων της κας Ειδικής Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ στις Μονάδες μας, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν καθώς γίναμε αποδέκτες σημαντικού αριθμού παραπόνων και ενστάσεων για τον τρόπο επιλογής των μεταβατικών Προϊσταμένων.
 Ο Σύλλογός μας, ένας από τους παλαιότερους στο συνδικαλιστικό κίνημα του ΥΠΕΘΑ, έχει την υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους μας να υπερασπιστεί τις αρχές, της ίσης ευκαιρίας συμμετοχής, της αξιοκρατίας, της αντικειμενικότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της διαφάνειας και να καταγγείλει τα παρακάτω:



·                     Την αναίτια μετακίνηση έμπειρων υπαλλήλων αναγνωρισμένης αξίας από το ένα Τμήμα στο άλλο.
·                     Τον ομιχλώδη τρόπο τοποθέτησης Προϊσταμένων καθώς δεν τηρήθηκε ούτε η αρχαιότητα αλλά ούτε και η αντικειμενική μοριοδότηση ως κριτήριο επιλογής για τις θέσεις ευθύνης.
·                     Την μη τήρηση του Νόμου περί συνδικαλιστικών ελευθεριών, την εφαρμογή του οποίου διευκρινίζει πλήρως η Υπουργός Εργασίας κα Αχτσιόγλου.
·                      Την «τιμωρία» Συνδικαλιστικών Στελεχών Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Σωματείων με τη μη επιλογή τους σε θέση ευθύνης, ενώ αποδεδειγμένα τηρούν όλες τις προϋποθέσεις και έχουν όλα τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.



·                     Την μη εφαρμογή του νόμου που υποχρεώνει την επανατοποθέτηση των τμηματαρχών που είχαν την κρίση του υπηρεσιακού συμβουλίου.
Ο Σύλλογός μας συμφωνεί πλήρως με τις καταγγελίες της ΠΟΕ – ΥΕΘΑ και καταδικάζει τέτοιες πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο το έργο που επιτελούν οι Υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για απορύθμιση και διατάραξη της εργασιακής ειρήνης ενώ παράλληλα επιφέρουν μεγάλη αναστάτωση και διχασμό ανάμεσα στους Υπαλλήλους την περίοδο που ενωμένοι πρέπει να συμβάλλουν στην Άμυνα της χώρας και στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Καλούμε την Ειδική Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ, να επανεξετάσει τις περιπτώσεις γραπτών ενστάσεων, δίνοντας λύσεις οι οποίες δεν θα είναι προς όφελος μόνο των Συναδέλφων αλλά και των Υπηρεσιών.
Επειδή ο Σύλλογός μας εκφράζει το σύνολο των Υπαλλήλων του, εύχεται καλή δύναμη και επιτυχία στους μεταβατικούς Προϊσταμένους για το δύσκολο έργο τους και τους διαβεβαιώνει ότι θα είναι δίπλα τους για να τους στηρίξει σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρατηρηθεί εντός του εργασιακού τους χώρου κατά την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Οργανισμού.
Για το ΔΣ
- Ο -
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
-Ο-
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΚΟΡΔΟΥΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΚΑΠΙΩΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ-ΓΕΣ Λάρισας: ''Καταγγέλουμε τον ομιχλώδη τρόπο τοποθέτησης προϊσταμένων''
Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ-ΓΕΣ Λάρισας: ''Καταγγέλουμε τον ομιχλώδη τρόπο τοποθέτησης προϊσταμένων''
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrmiWSZ8TcRrrREvHlAqj9SC6mk3pU2AfrhDey_IqvES0RbSrIdavUkJJ0CgLMgIdpzgoBf__qYplQawFwBznqysv6qP5GRmvUzYgNSUSESn5F9RLEk9nGt7qtEsv-OVgMZ3ME6Zu3jEXX/s640/333.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrmiWSZ8TcRrrREvHlAqj9SC6mk3pU2AfrhDey_IqvES0RbSrIdavUkJJ0CgLMgIdpzgoBf__qYplQawFwBznqysv6qP5GRmvUzYgNSUSESn5F9RLEk9nGt7qtEsv-OVgMZ3ME6Zu3jEXX/s72-c/333.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/09/blog-post_8.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/09/blog-post_8.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy